28 ноември 2011

Японската национална телевизия с пряко предаване от Габрово

Габрово беше един от четирите градове-домакини на предаването „Земята Агора” на Японската национална телевизия. В страната на изгряващото слънце то се излъчи в неделя вечер и беше посветено на нещата, които карат различните народи да се смеят и плачат.
25 ноември 2011

Заповядайте в коледната работилница

Регионална библиотека ”Априлов - Палаузов” –Детски отдел и Клубът на доброволеца към библиотекатаорганизират
Снимка на новина 1274
24 ноември 2011

Представяне на книгата „Деца срещу дрогата”

На 24 ноември 2011г., четвъртък, от 15.00 часа, в Ритуалната зала на Община Габрово ще бъде представена книгата „Деца срещу дрогата” на Национално движение „Деца срещу дрогата”.
23 ноември 2011

Съобщение относно водоподаването в община Габрово

Заради продължителното засушаване през последните месеци, дебитът на водоизточниците в Габрово значително е намалял. В яз.”Христо Смирненски” в момента има 13 944 568 куб.м. вода, съобщават от ВиК - Габрово. В момента режим на водоподоването не се обсъжда и прогнозата за ограничение е пресилена. В случай, че сухият период продължи, е възможно въвеждането на ограничение във водоподаването на града за определени часове на денонощието, за което габровци ще бъдат уведомени своевременно.
23 ноември 2011

Концерт на Габровския камерен оркестър

Днес от 19 часа в Художествената галерия "Христо Цокев" на Габровския камерен оркестър ще гостуват композиторът и диригента Стоян Ангелов, пианистката проф. Благовеста Константинова и виолончелистът проф. Васил Казанджиев.
22 ноември 2011

Режим на водоподаване - кв. Шумели

"В и К" ООД - гр. Габрово уведомява жителите на кв. Шумели, че поради драстичното засушаване и намален дебит на водоизточниците, от 22 ноември 2011 година се въвежда следният режим на водоподаване - спиране-21.00 часа - пускане-07.00 часа.
Снимка на новина 1275
21 ноември 2011

Сътрудничеството между Габрово и Тун за 2012г. вече с реални параметри

Днес, на работна среща между делегацията от гр.Тун, водена от кмета на града г-н Рафаел Ланц и ръководството на община Габрово бяха обсъдени конкретните проекти и сфери на сътрудничество през 2012 г. И през следващата година, започнатите вече проекти в областта на социалните дейности ще продължат. Доставката на оборудване и подпомагане работата на мобилните екипи, заети в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на аутистични деца „КЕЛЛЕР“ са само част от дейностите.
Снимка на новина 1273
18 ноември 2011

Младежи срешу тютюнопушенето

По повод Международния ден без тютюнопушене – 17 ноември, около 25 младежи, представители на Ученически младежки съвет участваха в кампания против тютюнопушенето
Снимка на новина 1272
18 ноември 2011

15 години партньорство Габрово - Тун

Празничен концерт
Снимка на новина 1271
17 ноември 2011

15 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН

„БЕЗГРАНИЧНО” в швейцарското посолство
Снимка на новина 1270
17 ноември 2011

Две обучения на библиотекари по програма „Глоб@лни библиотеки” завършиха успешно в РБ „Априлов – Палаузов”

На 24 октомври 2011 г. стартираха обученията за библиотекари по Програма „Глоб@лни библиотеки” в есенната сесия на програмата.
17 ноември 2011

Съобщение за ограничение в движението

Община Габрово уведомява, че на 17 ноември, четвъртък, в интервала от 9 до 12 часа ще бъде ограничено движението по ул. "Брянска" (от НТС към мост Игото) - дясното пътно платно (по течението на река Янтра).
Снимка на новина 1268
16 ноември 2011

Със здраве да я четете!

Поредицата „Благолаж” току-що се попълни със седмата си книжка. В нея са събрани усмивките от 14. Национална среща-наддумване, проведена на 22 май т.г. в зала „Грехът” на Музея „Дом на хумора и сатирата”. Изданието е реализирано по проект, финансиран от Министерството на културата, съорганизатор на проявата. Съставители на сборника са етнолозите от ДХС Венета Козарева и Татяна Цанкова. Илюстрациите са на Йорданка Шиякова, художник в ДХС, а за корица е послужила картината „Приказка” на Румен Гаргов, съхранявана във фонда „Хумор на народите”.
15 ноември 2011

Проверки на декларации за намаляване на такса битови отпадъци

Съгласно чл.15, ал.5 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Габрово, ежегодно до края на декември гражданите имат право да подават декларации за намаляване на такса битови отпадъци, за имоти, които не са декларирани от тяхна страна като основни жилищни имоти и които няма да се използват през следващата календарна година. Необходимо е декларираните данни да се отнасят за всички съсобственици и ползватели на имота и да бъдат подписани от тях при входирането им в Дирекция „Местни данъци и такси” при Община Габрово. За установяване истинността на декларациите, общинските служби извършват обстоятелствени проверки на място като събират и информация за ползвани услуги от експлоатационните дружества, доставящи питейна вода и електричество до имотите.
14 ноември 2011

„Аз не пуша! Не пуши с мен и ти!”

Кампания под мото „Аз не пуша! Не пуши с мен и ти!” организират Регионалната здравна инспекция, Община Габрово и Ученически младежки съвет по повод Международния ден без тютюнопушене – 17 ноември.
14 ноември 2011

Общински ученически конкурс-изложба „Тютюнопушене или здраве – изборът е ваш”

Музеят „Дом на хумора и сатирата”, Фондация „People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo”, Белгия и Клуб „Приятели на Белгия” – Габрово за пореден път дават възможност за проява на творческите способности на габровските деца.
14 ноември 2011

Заповядайте на среща-разговор с Михал Айваз – чешки поет, белетрист, есеист, философ и преводач

Чешкият културен център в София, Сдружение „Приятели на Чехия” – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” и Читалище „Априлов-Палаузов - 1861” – Габрово
Снимка на новина 1263
14 ноември 2011

Община Габрово подкрепя белоруския представител на детската „Евровизия”

Общинска администрация – Габрово подкрепя Лидия Заблоцкая от побратимения град Могильов, която ще вземе участие в Детския конкурс „Евровизия – 2011”. В края на септември талантливата представителка на Белорус спечели Националния конкурс и ще представи родината си с песента "Ангелы добра" на 3 декември в столицата на Република Армения – Ереван.
11 ноември 2011

Информация относно ремонта на общинските пътища

През настоящата година със средства от републиканския бюджет - целеви субсидии, е извършен ремонт на 27,20 км пътища от Общинската пътна мрежа на обща стойност 559 400 лв. Ремонтирани са както следва: