31 март 2009

800 храста ще засади Община Габрово по повод Седмицата на гората

На 4 април 2009 година по повод предстоящата седмица на гората /6-12 април/ два екипа на Община Габрово ще залесяват живи плетове на две детски площадки в Габрово.
30 март 2009

Браво!

В почивните дни представители на Колоездачен клуб „Исполин” по собствена инициатива почистиха дерето на първия остър завой по пътя за Узана. Днес те лично дойдоха в Община Габрово, за да потърсят съдействие за извозването на събраните от тях отпадъци. Това вече е сторено. Със събрания от колоездачите на четири камари боклук е напълнен и извозен до Общинското депо почти пълен камион.
27 март 2009

1 април - в Габрово и Брюксел

На 1 април – Денят на шегата и на лъжата опашата – Домът на хумора и сатирата ще отбележи 37-я си рожден ден по габровски – ще изнесе тържеството далеч от Дома и ще празнува в европейската столица Брюксел. Габровците-рожденици ще „почерпят” евродепутатите и всички гости с 51 „хапки” свеж български хумор – толкова са карикатурите в изложбата „Евросапиенс”, която ще бъде представена в Европейския парламент точно на 1 април в 17 ч.
26 март 2009

Подобряване на транспортното обслужване в Габрово

Община Габрово работи по разработването на проект за комплексно транспортно обслужване на населението на град Габрово. Целта на проекта е подобряване на услугата за обществен превоз на пътници на територията на Община Габрово с необходимата подкрепа и консултация от специалисти, които работят задълбочено в тази област.
26 март 2009

И Габрово се включва в глобалната кампания „Часът на земята”

Габрово ще подкрепи инициативата „Часът на Земята 2009” на международната природозащитна организация WWF, която ще се проведе на 28 март 2009 г. /събота/.
20 март 2009

Кметът посрещна Председателя на 11 Риигикогу

Днес, на посещение в Габрово бе делегация от Естонския парламент /Риигикогу/, предвождана от Председателя г-жа Ене Ергма. Като част от протоколната визита бе включена и среща с кмета на Габрово, г-н Томислав Дончев.
19 март 2009

В Дома на хумора и сатирата заседава журито на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата

На 17 и 18 март т.г. в Дома на хумора и сатирата заседава журито на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009. Под председателството на изтъкнатия наш художник проф. Андрей Даниел авторитетното международно жури извърши селекция на творбите и отличи най-добрите от тях.
18 март 2009

Световноизвестният Сатирикон гостува в Дома на хумора и сатирата

Музеят Дом на хумора и сатирата ще зарадва своите приятели и почитатели с ретроспективна изложба от прочутия по цял свят полски конкурс САТИРИКОН. Откриването е на 24 март от 17.30 часа в зала 5.
17 март 2009

Съвместната фото-изложба на фотографи от Тун и Габрово

На 27 март тази година в град Тун се открива съвместната фото-изложба на фотографи от Тун и Габрово по проекта “Срещи – и с усмивка!”, включен в Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2009.
17 март 2009

В Габрово ще има Дневен център за деца с аутизъм

100 хиляди швейцарски франка или близо 130 хиляди лева са дарени за изграждане на Дневен център за деца с аутизъм в Габрово. Благородният жест е на Розмари и д-р Йон Кеслер от швейцарският град Тун, с когото Габрово е в партньорски отношения.
16 март 2009

Софийската премиера на изданието “Имало едно време в Габрово”

Кметът на Габрово Томислав Дончев открива събитието в Ректората на Софийския университет.
14 март 2009

Домът на хумора и сатирата посреща пролетта с усмивка!

Музеят ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА в Габрово подготви и вече изпрати пролетните си послания – с усмивка! Те могат да бъдат “получени” в два от тукашните курорти.
4 март 2009

Габрово с нов партньор

На 27 февруари 2009 г., кметът Томислав Дончев подписа Протокол за намерение за сътрудничество с македонския град Куманово. Документът предвижда двете страни да си сътрудничат при обмена на информация между органите на местно самоуправление, да подкрепят икономическото развитие посредством осъществяването на съвместни проекти между местната администрация и представители на бизнеса, както и да подпомагат устойчивото развитие на двете общности чрез сътрудничество във всички сфери на обществения живот – култура, икономика, спорт, образование, търговия и туризъм.
23 февруари 2009

Община Габрово и Дарик радио Габрово стартират съвместна инициатива „Аз обичам Габрово”

Всички ние, които живеем в този град искаме да го виждаме по-чист, по-красив, по-благоустроен, с повече зелени площи, градинки и детски площадки, където да играят нашите деца.
23 февруари 2009

Логото на Карнавал 2009 – усмихната котка в криза

Котката от логото на Карнавал 2009, който тази година носи мотото „Няма криза?” е обзаведена почти изцяло с атрибутите на известния образ на несретника на Чарли Чаплин.
19 февруари 2009

Отново прояви на вандализъм в Габрово

На 19 февруари 2009 година Габрово отново осъмна с поредните прояви на вандализъм, извършени от неизвестни до момента лица. Последната трета пейка от околоречната градинка до бившата сладкарница Малина и кафе „Зодиак” в момента се намира в реката. Предишните две бяха изскубнати и захвърлени отново там още през миналата година. На това място вече няма нито една пейка, на която може да се седне.