Снимка на новина 1220
5 октомври 2011

„Българските корени на Дилма Русеф" в постоянна експозиция

Постоянната експозиция „Българските корени на Дилма Русеф" показва културни ценности — документи и снимки за историята на рода Русев, съхранени в Регионален исторически музей - Габрово, Централен държавен архив - София, Държавен архив /ДА/ - Габрово, Военноисторически архив - В. Търново и фамилиите Ковачеви, Каменови, Колеви, Христови, Корнажеви, и от личния архив на българския дипломат Румен Стоянов.
5 октомври 2011

Съобщение за ограничение в движението

Община Габрово уведомява водачите на МПС, че на 6 октомври 2011г. от 8 часа до приключване на мероприятията по посрещане на президента на Бразилия г-жа Дилма Русеф, ще бъде затворена за моторни превозни средства ул. „Иван Гюзелев” в участъка от пресечката с ул. „Елисавета Попантонова” в посока ул. „Априловска”. Във връзка с това Общината призовава водачите на МПС да не навлизат и да не спират моторните превозни средства в посочената част от улицата, за да не се налага принудителното им преместване. В участъка ще бъде поставена временна вертикална пътна сигнализация.
Снимка на новина 1216
4 октомври 2011

Скулптура от габровски автор ще подари Община Габрово на Дилма Русеф

„Покоряването на Европа” е името на бронзовата пластика, която ще подари Община Габрово на бразилския президент Дилма Русеф
Снимка на новина 1213
4 октомври 2011

Кой взе награда в „Смешен филм фест 2”

Въпреки че беше прожектиран последен, филмът „Концертът” зае челно място в класацията на журито, което го определи като най-добър филм в „Смешен филм фест 2”.
3 октомври 2011

ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАС

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАСОТ 4 ДО 7 ОКТОМВРИ 2011 ГОДИНА НА СТАДИОН „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЕРЕН С ИЗКУСТВЕНА ТЕРЕВА УЧАСТВАЩИ ОТБОРИ:
Снимка на новина 1210
3 октомври 2011

Сръбският филм „Светкавици” закрива „Смешен филм фест 2”

„Светкавици!” е градска комедия, чието действие се развива в продължение на една нощ в Белград. Двамата приятели Поп и Маре се обаждат на стария си съученик Гойко, за да им помогне да запишат албум, но нещата не се развиват гладко. Гойко не е забравил училищните дни, когато двамата са го тормозели, а сега е заобиколен от бодигардове...
Снимка на новина 1208
3 октомври 2011

Алла Сурикова ще представи филма си „Искам в затвора” в 17 часа днес, 3 октомври

Семьон Лямкин, технолог и конструктор на яркожълт запорожец, който изпреварва мерцедесите като едното нищо и плава не по-зле от моторна лодка, се забърква в неприятна история.
2 октомври 2011

LOVE.NET с извънредна прожекция в 14.00 часа

Поради големия зрителски интерес, филмът LOVE.NET ще бъде прожектиран извънредно днес, 2 октомври, от 14 часа!
2 октомври 2011

Филмите в неделя, 2 октомври

ОПЕРАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ – 11.00САЩ, 2010, 92 мин
Снимка на новина 1203
1 октомври 2011

"Концертът" - последният конкурсен филм

Най-кратко филмът „Концертът” може да бъде определен като спомен за тоталитаризма през смях и с много музика. Великолепната комедийна европейска копродукция (Франция, Италия, Румъния и Белгия) на режисьора Раду Михайлеану с още по-блестящия френско-руски актьорски състав ни среща с добре познатата ни постсоциалистическа действителност, в която хората на изкуството и културата се оказват принудени буквално да оцеляват. Бивш диригент-звезда работи като чистач в Болшой театър, а най-добрите музиканти от неговия състав изкарват хляба си като шофьори, хамали и продавачи...
Снимка на новина 1204
1 октомври 2011

Младата българска анимация в "Смешен филм фест"

Общо 29 са анимационните филми, включени в програми едно и две на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ. Те ще бъдат прожектирани в зала „Възраждане” в събота и неделя.
Снимка на новина 1202
1 октомври 2011

Филмите в събота, 1 октомври

ГРАД ПАНИКА – 11.00 часа
30 Септември 2011

Съобщение от Община Габрово

Днес /30 септември 2011 год./ в Община Габрово е получено уведомление, с което Неформален граждански комитет информира, че възнамерява от 30 септември 2011 год. до 7 октомври 2011 год., на площад „Възраждане”, да проведе мирни протести и шествие по определен маршрут. В писмото не е посочен часови диапазон за провеждане на протеста, посочените данни за обратна връзка с лицето за контакти са недостоверни и не е спазен определеният в закона срок за уведомяване на кмета на Община Габрово за предстоящото събитие /чл. 8 от Закона за събранията, митингите и манифестациите/. Във връзка с гореизложеното, следва да се счита, че ще е налице основание за прекратяване на митинга.
Снимка на новина 1201
30 Септември 2011

"Смешен филм фест" - филмите днес, 30 септември

"Смешен филм фест" - филмите днес, 30 септември, петък
Снимка на новина 1200
30 Септември 2011

Шеста Национална киноложка изложба

Сдружение на развъдчиците на овчарско куче, съвместно с Община Габрово, ще проведе Шеста Национална киноложка изложба за област Габрово на Българско Овчарско Куче. За първи път тази година ще има отделен ринг за всички останали породи кучета.
30 Септември 2011

Проверки на таксиметрови шофьор по инициатива на Община Габрово

За първи път по инициатива на Община Габрово през месец септември беше осъществена специализирана акция на територия на общината с цел намаляване на нарушенията, извършвани от водачи на таксиметрови автомобили и гарантиране на безопасното пътуване на гражданите, ползващи обществен транспорт. Проверките направиха съвместно служители на Общинския инспекторат, на Сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Габрово и на Областния отдел „КД-ДАИ”.