15 февруари 2012

Габровския камерен оркестър отбелязва 60-годишния юбилей на цигуларя професор Йосиф Радионов

На 15 февруари, сряда, Габровски камерен оркестър ще отбележи 60-годишния юбилей на големият български цигулар проф. Йосиф Радионов, който ще бъде и гост-музикант.
Снимка на новина 1393
14 февруари 2012

Мебели от сняг в Габрово

С мебели от сняг е обзаведено част от пространството на пл. Възраждане в центъра на града. Снежните мебели карат минувачите да се усмихват и в най-мразовитите дни.
14 февруари 2012

Детският отдел на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” ще обслужва читателите си в основната сграда

Поради сериозна авария на отоплителната инсталация в сградата на читалище „Априлов – Палаузов” – Габрово, където се помещават Детски отдел и отдел „Изкуство”, и във връзка с ниските температури, читателите на двата отдела ще бъдат обслужвани в основната сграда на библиотеката (пл. "Възраждане" 23) до отстраняване на повредата.Читателите на Детски отдел могат да ползват безплатен Интернет в основната сграда, срещу представяне на читателска карта в рамките на 1 час дневно.
14 февруари 2012

Зимна обстановка – община Габрово към 8 часа на 14.02.2012 г.

Времето в общината е ясно, слънчево и много студено. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 13,3°С Видимостта е добра. Духа слаб югоизточен вятър със скорост до 2 м./сек. Височината на снежната покривка в централната градска част е около 30 см. На прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига до 140 см. Влажността на въздуха е 82 %. Проходът Шипка е почистен, опесъчен и е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 14°С. Пътят за Узана е заснежен и проходим при зимни условия. Движението на МПС в посока Узана да се извършва задължително с вериги. Височината на снежната покривка в района достига 150 см. Видимостта е добра. Времето е ясно, студено. На места има образувани преспи. Температурата на въздуха е минус 14°С. Нормално проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, Габрово - Боженци.
Снимка на новина 1385
14 февруари 2012

Св. Валентин с Мила Йовович? В зала „Възраждане – 18.00 часа!

Бал на влюбените ще предложат на младите хора в града Община Габрово, Регионална здравна инспекция и ученическия младежки съвет по случай празника на влюбените Св. Валентин. Празненството ще започне в 16:30 часа на 14 февруари във фоайето на зала "Възраждане" със скечове, забавни игри, музика, награди и почерпка. В 18:00 то ще се пренесе в самата зала, където ще бъде прожектирана руската продукция „Въртели”.Филмът, съвсем по темата, разказва за перипетиите на една любов от пръв поглед. В главната роля ще видим Мила Йовович. Ако сте фенове на „Петият елемент”, ще бъдете приятно изненадани от комедийното й амплоа – на булка, която трябва да занимава гостите си по всевъзможни начини и да изглежда щастлива и уверена, докато чака бъдещия си съпруг. А той се е запилял незнайно къде и е въвлечен в приключение, което никак не звучи като оправдание.
Снимка на новина 1391
13 февруари 2012

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова празнува Трифон Зарезан с клуб "Веселие"

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова посети пенсионерите от клуб „Веселие” на празненството им по повод Трифон Зарезан и Св. Валентин.
13 февруари 2012

Нова банка открива офис в Габрово

Най-новата банка „Идеи” открива свой офис в Габрово. Той се намира във виртуалната къща на габровския карнавал, на адрес: www. carnaval.gabrovo. bg. За пръв път Габрово може да се похвали, че е градът, в който се намира централния офис на банката, а не един от нейните клонове. Всeки габровец може да стане акционер, като за целта е необходимо само и единствено да депозира своя идея, свързана с настоящето и бъдещето на Карнавала. Сигурността на депозита се определя от факта, че идеите никога не девалвират, а неговата доходност се изразява в пълно съдействие за осъществяване на Вашите предложения от страна на собствениците на банката – Община Габрово. Лихвата по депозита ще бъде изплатена още през май 2012 година, а за дългосрочните влогове банката предлага преференциални условия и бонуси.
10 февруари 2012

„Да преборим кризата с любов”

Кампания под надслов „Да преборим кризата с любов” организират за деня на Св. Валентин Общинския съвет по наркотични вещества и Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово.
Снимка на новина 1382
9 февруари 2012

Отлагат се възстановките на Боженци

Планираните за 10-ти и 11-ти февруари възстановки на Боженци се отлагат, съобщават от Архитектурно-историческия резерват. Допълнително ще бъде уточнено кога ще се състои пречистването на восък по автентична технология от 19 в. за Деня на на Св. Харалампий, както и занимания с деца за изработване на мартеници.
Снимка на новина 1380
9 февруари 2012

Домът на хумора с обновена изложбена зала

снимка: Дом на хумора и сатирата
9 февруари 2012

Публично обсъждане на бюджет 2012 г.

Кметът на Община Габрово
8 февруари 2012

Отменя се забраната за движение на автомобили над 10 тона в Габрово

От 12 часа днес, 08.02.2012 г., започва поетапно освобождаване на тежкотоварния трафик над 10 тона на територията на страната, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. При необходимост и по преценка на директорите на съответното областно пътно управление и съгласувано със съответната областна дирекция на МВР ще бъдат въвеждани временни организации на движението.
7 февруари 2012

Да помогнем на пострадалите в село Бисер

Всички желаещи да се включат в кампаниите за предоставяне на дарения за пострадалите от наводненията в с. Бисер, община Харманли, могат да го направят по няколко начина в обявените вече кампании и инициативи.
7 февруари 2012

Заповед за неучебни дни

Със Заповед №176 от 7.02.2012г. на кмета на Община Габрово се определят за неучебни дните от 8 до 10 февруари (включително) за учениците от всички учебни заведения на територията на община Габрово, поради усложнени метеорологични условия и очакваните през предстоящите дни обилни снеговалежи, ниски температури, намалена видимост и затруднено придвижване до учебните заведения.
7 февруари 2012

Пътят за Узана е проходим

Пъття за Узана е проходим с вериги
2 февруари 2012

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране избра газификатор за Габрово

С Решение № ТПрГ - 1 от 26. 01.2012 г. , ДКЕВР класира и определи за лице спечелило конкурса за определяне на титуляр на лицензията за извършване на дейността „Разпределение на природен газ“ на територията на Община Габрово, „Ситигаз България” ЕАД.
2 февруари 2012

Тази вечер топлоподаването в Габрово ще бъде възстановено

Кметът на Община Габрово Таня Христова получи в личен разговор уверението на ръководството на Топлофикация – Габрово, че тази вечер топлоподаването ще бъде възстановено.
2 февруари 2012

Заповед за неучебен ден

Заповед за неучебен ден в четири учебни заведения
Снимка на новина 1369
27 януари 2012

Стоянка Мутафова и компания в Дома на хумора и сатирата

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово кани своите почитатели и приятели на поредния „Весел четвъртък” и бърза да предупреди: очаква се серия от изненади. Намерението е заедно да отбележим 90. рожден ден на Голямата Стоянка Мутафова именно на нейния празник – 2 февруари. Самата актриса „ще се представи” пред нас в пълния си блясък, заедно със свои колеги, но в по-различна визия!