Снимка на новина 295
27 октомври 2009

Община Габрово отправя покана за набиране на предложения за участие в национална екоинициатива „Узана 2010”

През месец септември 2009 г. в местността Узана се проведе първата национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Община Габрово има за цел екоинициативата да се превърне в традиционна, като всяка година акцентът бъде различен – екотуризъм, алтернативни спортове, културни мероприятия.
27 октомври 2009

Удължен е срокът на конкурса „Ние и промените в природата”

Фондация „ЕкоOбщност” – София и Община Габрово удължават до 19 ноември 2009 г. срока на конкурса „Ние и промените в природата”, обявен по време на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”.
Снимка на новина 293
26 октомври 2009

Резултати от средношколския конкурс „Имало едно време в Габрово”

Приключи средношколският конкурс за литература и фотография „Имало едно време в Габрово” обявен по повод майските празници на града. Организатори на конкурса бяха Община Габрово, Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово, Фондация за българска литература, Регионален ресурсен център за култура „ФабриКата”, Национална Априловска гимназия, Национален музей на образованието, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово, Дружество на писателите – Габрово.
22 октомври 2009

Посещение на представители на Европейската комисия и българското правителство в Габрово

На 22 и 23 октомври 2009 г. на официално посещение в Габрово ще бъде делегация на Европейската комисия, водена от господин Павел Самецки – комисар по Регионална политика.
Снимка на новина 290
20 октомври 2009

Реално и фантазно в Дома на хумора и сатирата

Гост на поредния „весел четвъртък” в Дома на хумора и сатирата на 22 октомври ще бъде изтъкнатият художник Драган Немцов. Роденият в Габрово творец ще представи своя самостоятелна изложба живопис „Реално и фантазно”. В нея са включени над 100 платна, изпълнени с различни техники - акварел, акрил, компютърна обработка.
Снимка на новина 287
15 октомври 2009

Девет търговски обекта отличени със стикер и грамота

Девет търговски обекта на територията на общината получиха стикер с надпис „Аз не ползвам полиетиленов плик”, както и грамота-благодарност от името на Община Габрово за включването им в кампанията „Проблем ли е торбичката от полиетилен?”.
Снимка на новина 286
15 октомври 2009

Втори регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”

На 17 октомври 2009 г. от 10 часа в дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово ще се проведе второто издание на регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”. Проявата се провежда по инициатива на детски фолклорен ансамбъл „Габровче” с подкрепата на Община Габрово, НЧ „Габрово” и РЕКИЦ „Читалища”.
Снимка на новина 285
14 октомври 2009

Денят в снимки

14 октомври. Ден на Света Петка Българска и Духовен празник на Габрово. Откриване на детска градина „Радост” 2
Снимка на новина 284
13 октомври 2009

Весел четвъртък в Дома на хумора и сатирата

В музея "Дом на хумора и сатирата" гостува Международният фестивал за афоризъм и карикатура от град Струмица, Македония. Организаторите от културния център „Антон Панов” са подбрали творбите на 80 карикатуристи от 26 държави, за да представят своя световноизвестен конкурс. Неговата тема кореспондира с основния дух на местния карнавал – еротиката, без която не минава нито едно подобно събитие.
Снимка на новина 281
12 октомври 2009

Томислав Дончев с награда за общинар-реформатор

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев получи наградата на Национално сдружение на общините в Република България за Общинар-реформатор. Отличието се връчва за траен принос в развитието на местното самоуправление.
Снимка на новина 276
9 октомври 2009

Публична покана за изразяване на интерес

Във връзка с предвиждането на необходимите средства в бюджета за 2010 година, Община Габрово отправя публична покана за изразяване на интерес за доставка и монтаж на висящи цветни саксии заедно с механизъм за закрепване към стълбовете на уличното осветление в Централна градска част.
Снимка на новина 277
8 октомври 2009

Общинският съвет за тристранно сътрудничество обсъди социално-икономическата ситуация в региона

По инициатива на кмета на Община Габрово Томислав Дончев на 7 октомври 2009 г. се проведе заседание на Общинския съвет за тристранно сътрудничество за обсъждане на социално-икономическата ситуация в региона и резултатите от действията по време на криза.
Снимка на новина 274
7 октомври 2009

„Благоустрояване” е готово за зимата

Почистването на основната градска улична мрежа до края на 2012 г. е задължение на „Благоустрояване” ЕООД съгласно договор за изпълнение на обществена поръчка между Община Габрово и дружеството.
Снимка на новина 272
7 октомври 2009

50 години Габровски духов оркестър

Юбилеен концерт на Представителен духов оркестър - Габрово по повод неговата 50-годишнина ще се състои на 7 октомври 2009 г. от 18.30 часа в дома на културата „Емануил Манолов”.
Снимка на новина 273
6 октомври 2009

Вандали вилняха през нощта в центъра на града

Обърната химическа тоалетна, съборени саксии, обърнати кошчета за смет – това са видимите поражения от акцията на безименни вандали, вилняли през нощта в центъра на града.
Снимка на новина 271
5 октомври 2009

Седмица на „отворените врати” за първокурсниците от Технически университет – Габрово

Седмица на „отворените врати” за първокурсниците от Техническия университет в Габрово под надслов „Опознай Габрово, за да го обикнеш” ще се проведе от 12 до 18 октомври 2009 година.
Снимка на новина 267
2 октомври 2009

Конкурс за дизайн на лого на габровския зоопарк

Община Габрово обявява конкурс за изработване на дизайн за лого на Зоопарк Габрово. Дизайнът трябва да е авторски, да не копира или напомня на съществуващи лога и да е лесно разпознаваем. Логото трябва да може да бъде използвано графично и в цветен вариант. Размерът и видът на логото трябва да позволяват лесно разчитане на името на зоопарка. Да бъде семпло, привлекателно и ясно при значително намаление.
30 Септември 2009

Двама мъже, пожелали анонимност, съдействат на Общинския инспекторат

Ръководителят на Общинския инспекторат при Община Габрово Климент Кунев изказва своята благодарност на двама млади мъже от града, пожелали да останат анонимни за широката общественост, които на 24 септември 2009 г. около 18 часа са сигнализирали за грубо нарушение на разпоредбите на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Габрово.