3 юли 2009

Партньорство Габрово-Тун

Заместник-секретарят на град Тун Ремо Берлингер ще пристигне на кратко посещение в Габрово на 6 и 7 юли тази година. Господин Берлингер е включен в състава на делегацията от международни наблюдатели на кантон Берн, която ще присъства на парламентарните избори в България и ще посети изборни секции в Смолян и София. Програмата за посещение в Габрово на госта от Тун включва среща с ръководството на Община Габрово, както и запознаване с част от забележителностите на българския партньорски град.
Снимка на новина 188
28 юни 2009

Пътуваща изложба за кан Тервел пристига в Габрово

На 30 юни 2009 г. от 13 часа в Регионалния исторически музей в Габрово ще бъде открита гостуваща фотоизложба „Кан Тервел – Свети крал Тривелий, дипломатът, светецът-воин, спасителят на Европа”. Изложбата е подготвена от фондация „Българска памет”, фондация „Бъднини” и Националния исторически музей и се осъществява с любезното съдействие на „Ротари клуб” – гр. Ловеч.
23 юни 2009

Посещение на посланика на Франция в Габрово

На 25 юни 2009 г. на посещение в Габрово ще бъде посланикът на Франция в България Негово превъзходителство г-н Етиен дьо Понсен, заедно със своята съпруга Каролин дьо Понсен. С него ще бъдат още г-жа Бенедикт Контамен - директор на Център за култура и сътрудничество - Френски институт - София, г-жа Мари-Колет Лалир - Регионално аташе за правата на детето, г-жа Франсоаз Паро – „Лекари на света” и г-жа Весела Банова – представител на сдружение „Дете и пространство”.
Снимка на новина 184
22 юни 2009

Приключи лятното зацветяване на Габрово

Община Габрово извършва зацветяване два пъти в годината – през пролетта и през есента. Текущото поддържане на озеленените площи в град Габрово до края на годината е възложено на „Консорциум паркове и озеленяване” и „Благоустрояване” ЕООД.
19 юни 2009

Официално откриване на Защитено жилище

На 22 юни 2009 г. от 15 часа на ул. „Чардафон” №12, ет. 9, ап. 24 ще се състои официално откриване на Защитено жилище – гр. Габрово.
Снимка на новина 180
18 юни 2009

С изложба "Грехът" Домът на хумора гостува в АЕК "Етър"

Експозицията ще посрещне първите си посетители на 21 юни от 11.30 часа в изложбената зала на комплекса и ще бъде отворена за тях до 3 юли.
11 юни 2009

Официално откриване на системата за видеонаблюдение

На 16 юни 2009 г. от 10.30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се състои официално откриване на системата за видеонаблюдение и охрана в административния център на Община Габрово и концепцията за развитието й.
11 юни 2009

Покана за публично обсъждане

На 16 юни 2009 година от 17, 17.30 и 18 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе публично обсъждане за поемане на общински дълг по три проекта на Община Габрово по Оперативна програма „Регионално развитие”.
10 юни 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В края на миналата седмица от швейцарския партньорски град Тун се завърна делегация от Община Габрово, водена от зам. кмета д-р Нели Савчева.
9 юни 2009

Чешкият посланик и бизнес делегация – на еднодневно посещение в Габрово

На 12 юни 2009 г. на посещение в Габрово ще бъде посланикът на Чешката република в България Негово превъзходителство г-н Мартин Клепетко, придружаван от бизнес делегация. В нейния състав са включени търговският съветник на Посолството на Чешката република, управителят на Чешката агенция за подкрепа на търговията „ЧехТрейд”, представители на няколко чешки фирми: „СОР Либхави” за производство на автобуси, „М.С. Тритон” ООД за консултиране на мениджмънта и хедхънтинг, БИГЛОГ ООД - вносител на най-големия чешки производител на консервирани храни ХАМЕ, „КООЛ БГ” - за проектиране на технологични линии за каменодобивната промишленост и производство на стоманени конструкции, „Хобас България” – за търговия с тръбопроводни системи, както и представител на Чешките аеролинии.
9 юни 2009

Вили Ван Импе ще получи лично отличието Почетен гражданин на Габрово

На 11 юни 2009 година в Община Габрово ще гостува делегация от Белгия, водена от Почетния консул на България в Източна Фландрия г-н Вили Ван Импе.
5 юни 2009

Седмица на отворените врати в Планетариума

Дните от 8 до 12 юни са обявени за седмица на отворените врати в Астрономическа обсерватория и планетариум – Габрово по случай 25 годишнината от неговото откриване. За своите посетители Планетариумът предлага наблюдение на Слънцето и програми в звездната зала по предварителна заявка за групи (не по-малко от 10 човека), а за индивидуални посещения - от 13 часа.
Снимка на новина 159
1 юни 2009

ДФА "Габровче" с нова награда

Детският фолклорен ансамбъл "Габровче" спечели една от специалните награди на Десетия национален конкурс “Децата на България танцуват”
29 май 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН

В рамките на програмата за сътрудничество между Габрово и Тун за 2009 година, на 1 юни, делегация от Община Габрово заминава за швейцарския партньорски град. Начело на делегацията е д-р Нели Савчева, зам.-кмет по културата, образованието и социалните дейности. В делегацията са включени и две представителки на Регионален хоспис Габрово – Юлия Димитрова, ръководител на Хосписа и Пенка Хаджитодорова, член на екипа в стационарната част на Хосписа в Дряново, както и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова.
27 май 2009

Среща във връзка с проверките по спазването на Закона за занаятите

Днес, 27 май 2009 г., кметът на Община Габрово Томислав Дончев проведе среща с представителите на Регионалната занаятчийска камара, Габровската търговско-промишлена палата, Задругата на майсторите на народни художествени занаяти, Областна управа и прокуратура във връзка с проверките по спазването на Закона за занаятите, които започнаха в края на април по указание на Върховна административна прокуратура и предизвика противоречиви мнения сред замесените страни.