27 февруари 2012

„Добрата воля - добри дела твори”

„Добрата воля - добри дела твори” – това е името на одобреният проект на СК „Орловец Екстремум” - Габрово.
27 февруари 2012

Ръководството на Община Габрово изразява съпричастността си към пострадалата жена

Ръководството на Община Габрово в лицето на кмета г-жа Таня Христова изразява дълбокото си съжаление за нещастния случай с наранената жена. На 25 февруари откъснал се леден къс от елемент на водосточната система на сградата на Общинска администрация удари жената. Подобен инцидент е недопустим и се вземат всички необходими мерки той да не бъде повторен.
Снимка на новина 1420
27 февруари 2012

В Габрово на 1 март

  Баба Марта още не е дошла, но характерът й вече започна да се проявява
Снимка на новина 1419
27 февруари 2012

Тодоровден в Етъра

27 февруари 2012

Христо Стоичков и Наско Сираков идват в Габрово в подкрепа на Руси Пенчев

Христо Стоичков и Наско Сираков пристигат в Габрово утре
25 февруари 2012

ДА СБЪДНЕМ ЕДНА 115-ГОДИШНА МЕЧТА

Община Габрово призовава всички жители да изразят будната си гражданска съвест като подкрепят предложението за изграждане на Път III - 5004 „Обход на град Габрово от км 0+000 до км 30 + 673.48 с тунел под връх Шипка“.
24 февруари 2012

Промяна цените на междуградските линии

Поради трайното значително поскъпване на дизеловото гориво ще бъдат променени цените на билетите за част от междуградските превози, съобщават от Общински пътнически транспорт” ЕООД - гр. Габрово. Въпреки желанието за запазване на цените, се налага тяхното повишаване.
24 февруари 2012

Общинско първенство по хандбал за ученици

Общинско първенство по хандбал за момичета – V-VІІ клас и за юноши и девойки - XI-XII клас ще се проведе на 28 февруари в Габрово в Спортна зала "Орловец".Надпреварата се организира от Община Габрово и в нея са допуснати до участие седем отбора от пет габровски училища. Те ще премерят сили в срещи с две полувремена по 15 минути. Непосредствено след мачовете ще бъдат наградени отборите победители.
Снимка на новина 1413
23 февруари 2012

Заключителна среща по проект "Домашен помощник"

През месец януари 2011 година започна реализирането на проект „Предоставяне на висококачествена услуга „Домашен помощник” чрез грижа в семейна среда за хора с различни видове увреждания и самотноживеещи хора”. Бенефициент по проекта е Сдружение „Общинско дружество на инвалидите-Габрово”, а партньор е Община Габрово. Проектът е с продължителност 14 месеца от които 12 месеца е реалното предоставяне на социалната услуга в домовете на потребителите.
Снимка на новина 1412
23 февруари 2012

Приключва „строежът” на габровската котка от сняг

В надпревара със слънцето, днес тримата скулптори - Михаил Черкезов, Радан Коссов и Ивайло Парашкевов, завършват снежното си произведение. Габровската котка вече е почти готова и предизвиква изключителен интерес. И то не само интереса на минувачите, които, за разлика от първите дни, вече въобще не са случайни и задължително са въоръжени с фотоапарати, а и този на медиите.
Снимка на новина 1411
23 февруари 2012

Кукери по Сирница в Боженци

На 25-ти На 25-ти февруари от 13,00 часа екипът на АИР „Боженци” Ви кани да прекарате един слънчев ден в Боженци, да разгледате изложбата-базар „Вино и мед”, да се включите в кукерските игри и заедно да си дадем прошка! За да разлюлеят хлопки и чанове и изгонят злите духове надалеч, в резервата ще гостуват кукери от с. Осетеново, производители пчелари ще разкрият тайните на пчелната монархия за Вас, а ансамбъл „Сивек”-Габрово ще представи маскарадни игри по Заговезни.
Снимка на новина 1410
22 февруари 2012

100-годишен юбилей отпразнува габровецът Димитър Иванов

Столетник се става с труд, скромен живот и с надежди, това сподели в деня на своя 100-годишен юбилей габровецът Димитър Иванов.
22 февруари 2012

Благодарност

Община Габрово изказва благодарност на фирмите и организациите, които в ледените зимни дни осигуриха храна, дрехи и одеяла за всички бездомни лица, които бяха приютени в помещение на общината. От самото начало фирма ET “Пепа – Мариян Бончев” безвъзмездно предоставяше ежедневно топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб за безпризорните лица, а в почивните дни - пакети със суха храна.
Снимка на новина 1408
22 февруари 2012

Поредният музикален диск „Песента на камбаните” отново е факт

Поредният музикален диск „Песента на камбаните” отново е факт. Тази година той е подготвен и финансиран изключително от Народно читалище ”Габрово 2002” с помощта на радио „Христо Ботев” София.
21 февруари 2012

Обществено обсъждане на Обходния път на град Габрово

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, гр. София 1606, бул.“Македония“3, на основание чл.97, ал.3 във връзка с чл.81, ал.1, т.2 от Закона за опазване на околната среда, УВЕДОМЯВА всички заинтересовани физически и юридически лица, че са организирани срещи за обществено обсъждане на Доклада за оценка въздействието върху околната среда /ДОВОС/ и Доклада за оценка на съвместимост /ДОС/ за обект:
Снимка на новина 1407
20 февруари 2012

Какво се случва на площад „Възраждане”?

Сняг. Слънце. Багер.Скулптор, живописец и психолог с лопати в ръце.Зяпачи. Разбирачи. Съветвачи. Какво се случва пред Общината?!
Снимка на новина 1406
20 февруари 2012

Иван Кутузов със специална награда на Дома на хумора

В годината на своя 40-и рожден ден, Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово за десети път присъди специалната си награда в Националната изложба на карикатурата. Името на лауреата на Веселата къща – Иван Кутузов – стана известно на церемонията за откриването на 37. издание на карикатурния форум в София и е добре познато и любимо сред ценителите на това изкуство. Иван Кутузов се представи със серия шаржове на личности от българската политическа действителност и категорично привлече вниманието на Дома на хумора. Както се пошегуваха колегите на Кути, по баща той е „Великов”, така че отличията съвсем закономерно отиват при него!
20 февруари 2012

Семинар относно новия регламент за строителни продукти

Българският институт за стандартизация, в изпълнение на проект BG161PO003-4.3.01-0003-C0001 „Усъвършенстване на системата за стандартизация в България”, финансиран по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013”, има удоволствието да Ви покани за участие в специализиран семинар на тема: “Новият регламент за строителни продукти и отражението му върху стандартите”.
17 февруари 2012

Община Габрово на "Ваканция и Спа Експо"

Между 50 и 70 туроператорски фирми на ден проявяват интерес към щанда на Община Габрово в международното изложение "Ваканция и Спа Експо" 2012, което се провежда от 16-ти до 18-ти февруари в Интер Експо Център - София.
Снимка на новина 1401
17 февруари 2012

139 години от гибелта на Васил Левски

По повод 139-та годишнина от обесването на Васил Левски на 19 февруари, неделя, от 12 часа на Паметната морена в градинката до Регионална библиотека „Априлов - Палаузов” ще се проведе възпоменателно честване в памет на Апостола на свободата