Близо 20 художествени формации и спортни клубове от Габрово се включват в снимките на най-щастливия клип за Габрово, които започнаха на 9 октомври и ще продължат до 11 октомври. Танцуващи млади и възрастни ще завладеят най-популярните места в нашия град от сутрин до вечер, превръщайки Габрово в щастлив, танцуващ град. Най-щастливият клип за Габрово ще покаже и най-атрактивните габровски музеи - АЕК „Етър“, Дом на хумора и сатирата, Национален музей на образованието, Интерактивен музей на индустрията.

Ето и някои от най-интересните акценти в програмата, които вече се случиха. На 9 октомври на площад „Възраждане“ децата от Школата по приложни изкуства на Ива Пенчева и момичетата от шоу балет „Магия“ изписаха с картини надписа “Happy“ („Щастлив“). Към тях се присъединиха и танцуващите пенсионери от клуб „Веселие“. Възстановката на Габровското училище в Националния музей на образованието се оживи от млади хора. Само в рамките на един ден екипът на клипа засне кадри в Дома на хумора и сатирата с децата от танцова школа „Лиана“ и театралното студио „Гаргара“, присъедини се с камерата към тренировките на баскетболен клуб „Чардафон-Орловец“, клуб по спортна акробатика и батут „Акро арт“, футболен клуб „Янтра Габрово“, засне габровската кандидатка за Мис Атлетикс 2014 Гала Чалъкова. Във вечерните снимки на „Щастливо Габрово“ се присъединиха Огнена формация F.I.M.S., колоездачен клуб “Underground Riders” и групата по зумба към спортен клуб „Троя“.

На 10 октомври снимките се пренасят в АЕК „Етър“, където посетителите на музея на открито ще могат да се насладят на фолклорни и модерни танци по уличките на комплекса, а майстори на народни занаяти ще покажат пред камерата уменията си.

На 11 октомври (събота) след 16 часа ще бъде финалният пърформанс от снимките на клипа „Щастливо Габрово“. Мястото на срещата е известната Градинка с мечето. Очаква се специално за снимките на клипа и за щастливото настроение на габровци при Мечето да се съберат множество танцови, театрални и спортни формации от нашия град.

Затова не се учудвайте, ако видите по улиците на Габрово танцуващи хора под звуците на песента “Happy” на Pharrell Williams, споделят организаторите. И не се притеснявайте, а се включете, независимо на каква възраст сте и с какво се занимавате – щастливо Габрово търси млади, възрастни, пенсионери, родители с малки деца, колоездачи, пешеходци, хора на изкуството, работници, всички щастливи габровци.

Проектът „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ се реализира от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово по Програма „Култура“ на Община Габрово.  Проектът се случва с медийното партньорство на информационният сайт Габрово Daily и подкрепата на Общински пътнически транспорт – Габрово и хотел „Балкана“.

Габрово се подготвя за ХІІ-то издание на фестивала „Празник на духовната музика”
10 октомври 2014
Започва изплащане на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии
10 октомври 2014