Работна група

за избор и приоритизиране на основни и резервни обекти, които да бъдат включени в Инвестиционната програма на Община Габрово за кандидатстване по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативната програма „Региони в растеж” 2014-2020 (ОПРР 2014-2020)

Документи във връзка с работата на работната група:

  1. Заповед за сформиране на работна група;
  2. Кратка информация за Оперативната програма „Региони в растеж” 2014-2020 и кандидатстване по Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“
  3. Предварителен списък с основни и резервни обекти предложен от Община Габрово
  4. Графика - зони за въздействие от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Габрово
  5. Презентация от първото заседание на Работната група на 14.09.2015 г.

Допълнителна информация:

  1. Информация относно Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“
  2. Информация за Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Габрово

На 14 септември 2015 г. беше проведено първото заседание на работната група, сформирана със заповед № 1908 от 11.09.2015 г. на кмета на община Габрово. На заседанието бяха взети следните основни решения:

  1. Публикуване на материалите от обсъждането и насрочване на нова среща на работната група на 24 септември 2015 г. от 17:00 часа, Ритуална зала на Община Габрово.
  2. Създаване на секция "Въпроси и отговори" на страницата на Община Габрово. Вашите въпроси може да задавате на e-mail: mzlateva@gabrovo.bg. Техните отговори ще публикуваме тук.
  3. Определена дата за преглед на техническите проекти на 24 септември 2015 г., 13:00 часа, заседателна зала на ет. 3 в Община Габрово.
  4. Има постъпило предложение за добавяне на нов проект "Разкриване на социална услуга ЦНСТ за деца и младежи без увреждания (нова услуга резидентен тип) в сградата на бивш Приют за безнадзорни деца – Габрово, ул.Тракия 5", в рамките на група дейности Социална инфраструктура. Необходимите средства за ремонт на сградата са в размер на 150 000 лв.

Въпроси и отговори:

Въпроси и предложения от Мариана Проданова, председател на УС на Сдружение „Фабриката”:
 
„1. Предложих да се създаде секция "Въпроси и отговори", защото информацията е много, а времето за сериозно обмисляне е малко. Мисля, че ще се ориентираме по-добре като проследим и собствено анализираме всички въпроси и отговори.
2. Идеята да работим по групи е смислена, само ако всяка група изработи и представи пред общата работна група анализ на предложените обекти от съответния инвестиционен приоритет и направи аргументирано предложение кой обект (обекти) трябва приоритетно да получи финансиране. 
3. Предлагам една от групите да обсъди обектите от образователната, социалната и културната инфраструктура.
4. Тъй като няма много време, предлагам, ако се формира подобна група, да помолите участниците да се обозначат възможно най-бързо и да се свика среща на групата до края на тази седмица.“
 
Отговор: 
Моля изпращайте своите въпроси на e-mail mzlateva@gabrovo.bg. Въпросите и отговорите им ще бъдат публикувани на настоящата страница, както и ще бъдат изпращани по електронна поща до всички членове на работната група.
Във връзка с Вашето предложение, предлагаме сформирането на три тематични групи в рамките на работната група: 
1.Група за обсъждане на образователна, социална и културна инфраструктура;
2.Група за обсъждане на Интегриран градски транспорт;
3.Група за обсъждане на обекти влизащи в обхвата на проекта за Градска среда.
Молим членовете на работната група, които желаят да се включат в една или повече тематични групи, да заявят своето желание на посочения по-горе e-mail до 16.09.2015 г. (сряда), 14:00 часа, за да можем да организираме срещите до края на тази седмица. 
Аргументираните предложения на всяка тематична група следва да бъдат представени на следващото заседание на Работната група (24.09.2015 г.) за обсъждане и/или гласуване.

Въпреки работата по тематични групи, моля да имате предвид, че окончателното гласуване на обектите (резервни и основни) ще се осъществи индивидуално.

Допълнение: Тъй като до 17.09.2015 (четвъртък) 9:30 часа има постъпили само две заявления за участие в тематична група, Община Габрово няма да организира сформиране и заседания на такива групи. Независимо от това оставаме на разположение!

Въпрос от Николина Хинкова:

"С предвидените средства по 1.3.1. Градска среда – парк „Колелото” и 1.4.1. Осигуряване на социални жилища ще има ли възможност да се подобри облика на ул. Генерал Николов (от завод „Рекорд” до моста на ул. „Лазурна”)?

Ако отговорът на горния въпрос е „НЕ” -  възможно ли е да бъдат предвидени такива в Резервния списък по 1.3. Градска среда  или 1.4. Социална инфраструктура?"

Отговора може да намерите тук.

Отговор на постъпили въпроси от Юлия Влаева може да изтеглите от тук.

Отговор на постъпили въпроси от Мариана Проданова може да изтеглите от тук.

 
Отчет за изпълнението на ИПГВР на гр. Габрово Отчет за изпълнението на ИПГВР на гр. Габрово