На 31 март 2021 г. се проведе публичното представяне на отчета за изпълнението на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Габрово (ИПГВР).

От представената информация стана ясно, че финансовото изпълнение на проектите, включени в ИПГВР, е 102.5% от общата стойност на планираните инвестиции.

През изминалите седем години Община Габрово реализира множество проекти, залегнали в един от стратегическите документи за Програмен период 2014–2020 г. – Интегриран план за градско възстановяване и развитие. В периода на действие на плана Община Габрово насочи усилията си за постигане на устойчиво градско развитие и балансиран растеж на гр. Габрово посредством прилагане на интегрирано въздействие върху ключови обекти за решаване на местни икономически, природни и социални проблеми.

Финалният доклад-отчет на ИПГВР на гр. Габрово за периода 2014–2020 г. е изготвен в изпълнение на Методическите указания на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за разработване и прилагане на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие.

Финалният доклад и презентацията можете да видите в приложените документи:

Финален доклад-отчет

Презентация