На 03.02.2009 г. Община Габрово сключи Договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект “Подобряване на културната инфраструктура – принос към устойчивото развитие на Община Габрово”. Проектът е на обща стойност 1 602 702 лв. и се финансира от Европейския фонд за регионално развитие (85 %) и държавния бюджет на Република България (15 %).

Проектът цели да подобри качеството на общинската инфраструктура в сферата на културата чрез обновяване и модернизиране на зала “Възраждане”; да създаде благоприятна среда за работа с подрастващото поколение, чрез извършване на строително-ремонтни работи на съществуващата културна инфраструктура; да въведе мерки за подобряване на енергийната ефективност, съобразно с европейските изисквания за сгради публична собственост; да придаде европейски вид на културната среда, за да отговаря на съвременните изисквания, включително изграждане на достъпна среда за хората с увреждания до културната институция.

Предвидени са строително-ремонтни дейности в следните части на обекта - зала със спомагателни помещения и сервизни към тях, фоайе и стълбища (с включено изграждане на асансьор за подобряване на достъпа), гараж и сервизни помещения към него, административни помещения, оборудване по ЗБУТПБ, пожароизвестителна инсталация, отоплителна система за топене на лед и сняг.

Партньор по проекта е Драматичен театър “Рачо Стоянов”- Габрово.

Продължителността на проекта е 12 месеца.

Проект "ПОДОБРЯВАНЕ НА КУЛТУРНАТА ИНФРАСТРУКТУРА – ПРИНОС КЪМ УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ГАБРОВО"

Информационна среща - 8 април 2009 г.

Официално представяне на строително-ремонтните дейности на обект зала "Възраждане" - 25 ноември 2009 г.

Изпълнение на СМР 1

Изпълнение на СМР 2

Изпълнение на СМР 3

Официално откриване на зала Възраждане

Завършена зала Възраждане

Официално представяне на строително-ремонтните дейности на обект зала "Възраждане" - 25 ноември 2009 г.

Проект "ПОДОБРЯВАНЕ НА КУЛТУРНАТА ИНФРАСТРУКТУРА – ПРИНОС КЪМ УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ГАБРОВО"

„Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на гр. Габрово“ „Осигуряване на ефективна, общодостъпна и модерна образователна инфраструктура за устойчивото развитие на община Габрово”