25 март 2010

Пролетно настроение с децата от ЦДГ „Мики Маус”

В навечерието на светлия християнски празник Благовещение, децата от подготвителна група на целодневна детска градина „Мики Маус” изпълниха шеговити фолклорни песни и създадоха пролетно настроение на посетителите на цветния базар, организиран по случай 150 години от обявяването на Габрово за град
25 март 2010

Информация за оттока на реките и наличните водни обеми на територията на община Габрово

Всички реки и дерета на територията на община Габрово са с нормален за сезона отток. Наличният воден обем на язовир „Христо Смирненски” на 25 март 2010 г. е 26 млн. 777 хил. куб.м вода, а свободният обем на съоръжението е 923 000 куб.м. С повишаване на дневните температури и топене на снежната покривка през последните три денонощия в язовира са се влели 1 млн. 142 хил. куб. м. вода.
25 март 2010

Евродепутати дебатират антикризисните мерки и социалната политика

На 26 март 2010 г. от 13 часа в Ритуална зала на Община Габрово ще се проведе граждански форум на тема „Антикризисни мерки и социална политика - европейски програми и национални действия”.
24 март 2010

Великденски базар в ЦДГ „Слънце”

Пъстри Великденски базари посрещат още от входа родителите и гостите на двете бази на целодневна детска градина „Слънце”. Изключително веселите и красиви кошнички, боядисани и украсени с различни технологии яйца и поставки за тях, са изработени от децата, с помощта на техните родители. „Бяхме искрено изненадани от желанието, с което се включиха всички”, споделиха учителките на детското заведение.
20 март 2010

Адам и Ева посрещат щъркелите в Боженци

Първа пролет и първите щъркели в Архитектурно-историческия резерват „Боженци” ще бъдат посрещнати от Адам и Ева. Това са персонажите в карикатурната изложба, с която музеят „Дом на хумора и сатирата” ще гостува в резервата. Тези, които го посетят, ще могат да видят 45 гледни точки, колкото са карикатурите, на 37 майстори на карикатурата от цял свят.
19 март 2010

Бели минзухари зарадваха децата от ЦДГ „Младост”

Бели минзухари цъфнаха в навечерието на Първа пролет в двора на целодневна детска градина „Младост” в Габрово. Луковиците са засяти още преди две години от децата от тогавашната подготвителна група.
18 март 2010

Започна почистването на улиците в Габрово

От началото на седмицата „Благоустрояване” ЕООД започна почистването на инертните материали, останали от зимата по улиците в Габрово. До момента са изчистени кръстовището на бул. „Могильов” и ул. „Стефан Караджа”, както и района до Консултативна поликлиника. Екипи работят по бул. „Априлов” – от Шиваров мост в посока центъра, ул. „Юрий Венелин”, ул. „Скобелевска” и бул. „Трети март”.
14 март 2010

За шарения свят – с любопитство

Изложба от сатирични пластики на Татяна Димитрова, наречена „Любопитство”, ще бъде открита на 18 март 2010 г. в зала 7 на Дома на хумора и сатирата. Това е първото гостуване на авторката със самостоятелна изложба в Габрово.
11 март 2010

Покана за публично обсъждане

В съответствие с чл. 15 от Закона за общинския дълг и чл. 41 от Наредбата за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет, кметът на Община Габрово кани местната общност да участва в публично обсъждане с цел поемане на общински дълг в размер на 30% от стойността на проект BG161PO001/1.4-04/2009/007 – „Инфраструктурни мерки за укрепване на свлачище на улица „Топлеш”, град Габрово”, финансиран с договор за безвъзмездна помощ BG161PO001/1.4-04/2009/001, по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.
9 март 2010

Представяне на „Конфиндустрия” в Габрово

Габрово ще бъде една от първите български общини, в която ще пристигнат предприемачи от най-голямата италианска бизнес асоциация „Конфиндустрия”, която обединява хиляди компании в Италия. Целта на визитата е запознаване с местния опит и проучване на възможностите за инвестиции.
8 март 2010

Честит празник, мили дами!

Децата от подготвителна група на ЦДГ „Мики Маус” поднесоха музикален поздрав пред събралите се да отбележат деня на жената, в навечерието на празника, в НЧ „Извор”, с. Съботковци.
8 март 2010

Честит 8-ми март!

Честит празник на по-красивата половина от човечеството! Пожелавам ви много любов, защото без нея всичките ни дни ще са просто самотни делници.
4 март 2010

Компрометирани участъци от улиците на града - ремонтирани по нова технология

С използването на нова технология за полагане на студен асфалт вече са ремонтирани най-компрометираните участъци по габровските улици „Николаевска”, „Неофит Рилски”, „Юрий Венелин”, „Брянска”, „Христо Смирненски”, „Орловска”, „Шипка”, „Никола Войновски” и част от бул. „Трети март”.
4 март 2010

Конкурс за млади разказвачи „Габровец да се наричам”

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в партньорство с Община Габрово, сдружение „Общинско училищно настоятелство - Габрово” и сдружение „Планета Габрово”, обявява конкурс за млади разказвачи на хумор „Габровец да се наричам”. Проявата се посвещава на 150 години от обявяването на Габрово за град и има за цел да стимулира интереса на децата и учениците към героите от българския комичен фолклор и техните побратими.
1 март 2010

Честита Баба Марта!

Децата и учениците от габровските детски и учебни заведения поднесоха своя поздрав за празника, като представиха в Община Габрово ръчно изработени мартеници.
1 март 2010

Начало на кампанията за плащане на данък „Недвижими имоти” и такса „Битови отпадъци”

Във връзка с начало на кампанията за плащане на данък „Недвижими имоти” и такса „Битови отпадъци” за 2010 г. Община Габрово Ви уведомява
24 февруари 2010

Бизнесът през 2010-та – перспективи и растеж

На 25 февруари 2010 г. от 14 часа в зала „Дружба” на хотел „Балкан” ще се проведе бизнес форум на тема „Бизнесът през 2010-та – перспективи и растеж”. Организатори на събитието са списание „Мениджър”, Община Габрово и Габровска търговско-промишлена палата.