22 февруари 2010

Започва гласуването във втората фаза от инициативата на „Белла България”

През тази седмица ще стартира втората фаза от гласуването в инициативата на „Белла България” – „Повече сигурни места за щастливи игри”, от която Габрово спечели нова детска площадка. Първият етап приключи на 1 февруари, когато станаха известни печелившите градове, разделени в две групи – до и над 100 хил. жители. Гласовете, които получи Габрово, го класираха на първо място в групата на по-малките градове. Така градът ни ще получи напълно оборудвана и изградена в съответствие с европейските и националните изисквания за безопасност детска площадка.
18 февруари 2010

Една габровска изложба на бургаски адрес

Музеят „Дом на хумора и сатирата” гостува на 18 февруари в бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” с нещо хем бургаско, хем габровско. Бургаско, защото показва рисунки върху коприна на малки художници от Бургас. Габровско, защото колекцията на детската школа по батик с ръководител Златка Бобева е показана в Дома на хумора за първи път преди близо 30 години, а през 1989 г. е подарена от ръководителката на школата и става част от фонда „Хумор на народите”.
17 февруари 2010

Обществено обсъждане на проектите от конкурса за административен център на Габрово

На 17 февруари 2010 г. от 16 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” – Габрово ще се проведе обществено обсъждане на наградените проекти от конкурса за обемно градоустройствено решение на тема „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”.
16 февруари 2010

Инж. Добрин Савчев – председател на международното жури по проекта МОДЕЛ

Заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев е избран за председател на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него. Останалите членове са от Франция, Германия, Холандия, Унгария и Белгия, като сред тях има представители на Европейската комисия и организации за енергийна ефективност, управление на енергията и промени в климата.
16 февруари 2010

Среща за безопасността на движението в Габрово

Във връзка с безопасността на движението в рискови участъци на града, Община Габрово организира среща за обсъждане на адекватни мерки и съвместни действия.
11 февруари 2010

Инициатива по повод Свети Валентин

Община Габрово, Центърът за обществена подкрепа и доброволците от младежкия съвет по наркотични вещества ще се включат в кампанията по повод Свети Валентин.
9 февруари 2010

Много добра оценка за почистването на града

С кратки прекъсвания и различен интензитет в Габрово през последните дни валя сняг общо около 40 часа. Въпреки това оценката за състоянието на уличната мрежа и извършеното снегопочистване, основно през нощта, е много добра.
8 февруари 2010

Съболезнователен адрес

По повод кончината на известния скулптор и почетен гражданин на Габрово Митьо Солаков, кметът на Община Габрово Томислав Дончев изпрати съболезнователен адрес до неговите близки.
8 февруари 2010

Габрово с нова детска площадка от инициативата на „Белла България”

Габрово е един от шестте града, които спечелиха нова детска площадка от хранителната компания „Белла България”. В рамките на своя социално-отговорен проект „Повече сигурни места за щастливи игри”, холдингът ще строи по шест детски площадки всяка година в градове, определени чрез гласуване на сайта www.mestazaigra.bg.
5 февруари 2010

На живо от Узана

От днес всички любители на планинския туризъм ще имат възможност да виждат на живо какво се случва в курортен комплекс Узана чрез камера, осигуряваща свободен достъп от интернет. Уеб камерата е монтирана на сградата на Посетителски информационен център „Узана” и показва панорамна гледка към поляната и хотел „Импулс”. Чрез новата придобивка ще може да бъде получавана 24-часова информация за обстановката в планинския курорт.
4 февруари 2010

Метаморфози в Дома на хумора и сатирата

Младият габровски художник Георги Русинов е избрал Дома на хумора и сатирата за представянето на своята първа самостоятелна изложба.
3 февруари 2010

Годишен отчет на кмета на Община Габрово за изпълнение на програмата за управление

На основание чл. 44, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът на Община Габрово представи годишен отчет за изпълнение на програмата за управление.
3 февруари 2010

Обществено обсъждане на бюджет 2010

На основание чл. 17 от Наредбата за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет, Община Габрово организира публично обсъждане на отчета за 2009 година и проекта на бюджет за 2010 година.
1 февруари 2010

Приветствие на кмета на Община Габрово към участниците във втория кръг от Световната купа по ски ориентиране

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,ОРГАНИЗАТОРИ И ПРИЯТЕЛИ НА ОРИЕНТИРАНЕТО, За мен е удоволствие да ви приветствам с добре дошли в Габрово и Узана. Радвам се да ви посрещна тук, в географския център на България, в сърцето на Балкана, където ще се проведе вторият кръг от Световната купа по ски ориентиране.
30 януари 2010

ІІ кръг от Световната купа по ски ориентиране, 1-7 февруари, Узана, Габрово

От 1 до 7 февруари 2010 г. в курортен комплекс Узана край Габрово ще се проведе вторият кръг от Световната купа по ски ориентиране. За състезанието са заявили участие над 100 ориентировачи от 11 държави, сред които Финландия, Италия, Казахстан, Норвегия, Русия, Сърбия, Швеция, Швейцария, Украйна, САЩ и България.