14 Септември 2010

Национална екоинициатива „LZ10GCG Узана 2010”

От 22 до 26 септември 2010 г. курортен комплекс Узана ще бъде домакин на Национална екоинициатива „LZ10GCG УЗАНА 2010”. Събитието е във връзка и с Европейската седмица на мобилността, в която Габрово традиционно се включва. „LZ” в името на екоинициативата е международният код за България за авиационни и радиолюбителски комуникации, 10 е годината на провеждането, а GCG е съкращение от Geographic Center Gabrovo.
12 Септември 2010

Седмица на пожарната безопасност

Демонстрации по гасене на пожари и разрязване на аварирал автомобил предвиждат служителите от звено „Пожарна безопасност и спасяване” и Районно управление на МВР – Габрово. Инициативите са във връзка със Седмица на пожарната безопасност в Република България от 13 до 17 септември 2010 г. и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване” - 14-ти септември.
10 Септември 2010

Община Габрово с уникално отличие от СБА

Община Габрово беше отличена с уникален Почетен знак от Съюза на българските автомобилисти за „изключителен принос в автомобилния спорт”. Кметът Николай Сираков прие наградата от заслужилия майстор на спорта Николай Казаков – председател на СБА – Габрово и член на Управителния съвет на Съюза.
10 Септември 2010

Габрово и Никелино подписаха декларация за приятелство

Декларация за приятелство между гр. Габрово и гр. Никелино, Италия, подписаха днес кметовете Николай Сираков и Джузепе Катицоне. Началото на взаимоотношенията беше поставено миналата година, когато започна съвместната работа на двата града в рамките на проект „Развитие на устойчива градска среда посредством междурегионално сътрудничество”. Той е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. - бенефициент е Община Габрово, а партньор Община Никелино.
8 Септември 2010

Весел четвъртък в Дома на хумора с двама рожденици

С две изложби отбелязва веселия си четвъртък Дома на хумора и сатирата в Габрово. „Голямото завръщане” на Христо Велчев и „Плакатна самота” на унгарския художник Петер Поч ще останат в залите от 9 септември 2010 г. до, съответно, края на октомври и края на септември. И двете са посветени на кръгли годишнини. Гостът от Разград Христо Велчев наскоро навърши 2 по 35 години, а унгарският автор Петер Поч след броени дни ще стане на 60.
8 Септември 2010

Заключителна среща по проект „Домашен помощник”

Във връзка с изпълнението на проект „Домашният помощник – грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора”, на 9 септември 2010 г. от 10 часа в Заседателна зала на ІІІ етаж в сградата на Община Габрово ще се проведе заключителна среща със заинтересованите страни с цел информиране на обществеността за осъществените дейности по проекта.
7 Септември 2010

Резултати от конкурса „Габрово – познато и непознато”

Резултати от фотоконкурса „Габрово – познато и непознато”
7 Септември 2010

Един архитект рисува Габрово

Самостоятелна графична изложба на изявения български архитект Спиридон Ганев ще бъде открита на 8 септември 2010 г
4 Септември 2010

Международен панаир на народните занаяти „Етър 2010” в снимки

Повече снимки може да видите в групата на Община Габрово във Фейсбук Община ГАБРОВО/GABROVO Municipality
3 Септември 2010

Изложба с творбите от Международен пленер по живопис „Боженци 2010”

На 3 септември 2010 г. от 18 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” ще бъдат представени творбите, създадени по време на тазгодишния Международен пленер по живопис в Боженци.
2 Септември 2010

Община Габрово търси доброволци

Община Габрово търси доброволци за състезание по строеж на миниатюрни сгради. Инициативата е част от съпътстващите събития по време на Дните на градското планиране 8 - 12 септември 2010 г. Целта на играта е в рамките на 4 часа да се построи макет с малки блокчета YTONG.
1 Септември 2010

Усмивки от Хайделберг в Дома на хумора

Домът на хумора и сатирата кани своите приятели и почитатели на първия Весел четвъртък на 2 септември 2010 г. от 17.30 часа в зала 3. Тогава ще бъде открита изложбата „С усмивки от Хайделберг” - съвместен проект на доц. д-р Спартак Паскалевски и Домa на хумора. В него ще вземат участие трима художници от Германия - Грете Вернер-Веснер, Хайко Хофман и Филине Маурус, както и трима български. В проекта участват още доц. д-р Спартак Паскалевски, познат от ХІХ Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата „Габрово-2009”, както и от самостоятелната му изложба в ДХС „Иди, о, ти! И виж!” (2006-2007), художничката от ДХС Йорданка Шиякова и Пламен Пенев, също участник в няколко издания на биеналето и носител на множество престижни международни награди.
30 август 2010

Уникален спектакъл на Национално дружество „Традиция” за Етърския панаир

Спектакълът „Да фърлим пушка връз небо” ще бъде представен от Национално дружество „Традиция” на 6 септември 2010 г. в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”. Началото на постановката е в 11 часа.
28 август 2010

Възстановки на сватбена обредност под открито небе в AEK „Етър”

Възстановки на сватбена обредност под открито небе в AEK „Етър”
27 август 2010

Международен пленер по живопис „Боженци 2010”

От 27 август до 3 септември 2010 г. Архитектурно-историческият резерват „Боженци” ще вдъхновява със своя автентичен възрожденски колорит участниците в Международния пленер по живопис. Организатор на събитието е Община Габрово, съвместно с представителството на Съюза на българските художници – Габрово и Художествена галерия „Христо Цокев”.
26 август 2010

Международен панаир на народните занаяти „Етър 2010”

За осма поредна година Министерство на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплкес „Етър” организират от 3 до 6 септември 2010 година Международен панаир на народните занаяти
24 август 2010

Наближава крайният срок на конкурса за снимка

27 август е крайният срок, в който могат да бъдат изпращани фотографии за участие в конкурса на Община Габрово:
23 август 2010

Още пет библиотеки от област Габрово, одобрени по програма „Глоб@лни библиотеки - България”

Компютърно оборудване, периферна техника за ползване от граждани и обучение за своите служители ще получат библиотеките при Народно читалище „Светлина” – с