24 юни 2010

„Да се смеем заедно, а не един другиму”

Фотографска изложба под надслов „Да се смеем заедно, а не един другиму” ще бъде открита на 24 юни 2010 г. в Дома на хумора и сатирата. Експозицията е част от програмата за отбелязване на обявената от ЮНЕСКО 2010-та, като Международната година за сближаване на културите. В своеобразния диалог между културите се включват четирима фотографи от Иран и осем запалени представители на „Бургаско фотографско общество” (БФО).
23 юни 2010

23 юни – Ден на служителя в държавната администрация

През 2002 г. Общото събрание на ООН обявява днешния ден за Международен ден на държавната служба и призовава държавите–членки да организират специални събития за открояване на приноса на държавната служба в процеса на развитие. България се присъединява към тази инициатива през 2006 г., когато с Решение № 48 на Министерски съвет 23 юни става Ден на служителя в държавната администрация.
21 юни 2010

Забрана във връзка с настъпващия период на цъфтене на липите

Във връзка с настъпващия период на цъфтене на липите, Община Габрово уведомява гражданите, че на основание чл. 28, ал. 1 от Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на територията на община Габрово, отсичането на дълготрайни декоративни дървета (в т.ч. липови) и кастрене на клони от тях в частни и общински имоти може да става само с разрешение на Общината.
21 юни 2010

Детски пленер в АИР „Боженци”

От 20 до 24 юни 2010 г. Архитектурно-исторически резерват „Боженци” ще бъде домакин на 24-ия Детски пленер „Сбъдната приказка”. В продължение на 3 дни, 15 деца от школи по изобразителни изкуства от градовете Габрово, Русе, Севлиево и Павликени ще имат възможността да пресъздадат красотата на българските възрожденски къщи, китните дворове и калдъръмените улички на село Боженци.
18 юни 2010

Еньовден в АЕК „Етър”

В неделя, 20 юни, в АЕК „Етър” за двадесет и втори път ще бъде отбелязан Денят на слънцето, билките и водата - Еньовден. Началото на празника е от 11.30 часа, а съорганизатор на тържествата е Съюзът на билкарите.
16 юни 2010

Габрово е домакин на национално авиошоу

На 3 и 4 юли Габрово ще бъде домакин на национално авиошоу на леки самолети и мотоделтапланери „Габрово 2010”. Организатори на проявата са Българска асоциация на леката авиация и фондация „Приложни изследвания и комуникации” в партньорство с Община Габрово. Авиошоуто ще се проведе на летище Драгановци.
15 юни 2010

Над десет нарушения на Наредбата за чистотата от началото на юни

Над десет нарушения на Наредбата за чистотата от началото на юни
15 юни 2010

Сатира от България ще покаже Домът на хумора и сатирата в Полша

На 18 юни 2010 г. от 19.30 часа в градската галерия на полския град Легница ще се открие изложбата „Сатира от България”. С избрани карикатури от последното Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата Габрово – 2009, музеят „Дом на хумора и сатирата” връща визитата на известния международен конкурс за карикатура „Сатирикон”.
15 юни 2010

Читалището в село Поповци с нови придобивки

Жителите на габровското село Поповци се сдобиха с читалищна библиотека и интернет клуб. С новите придобивки Народно читалище „Дядо Стойно – 1927 г.” поставя добро начало на възобновената си дейност.
15 юни 2010

Кампания „Аз харесвам моя град”

Община Габрово стартира кампания „Аз харесвам моя град”. Целта на инициативата е да се покаже на екипа на предаването „Тази сутрин” по bTV, както и на широката общественост, че Габрово е един прекрасен град и в него има не само рушащи се сгради и пусти улици.
10 юни 2010

„Не се срамувай да почистиш!”

Организацията по оползотворяване на негодни за употреба батерии и акумулатори „Екобатери” съвместно с Община Габрово и с подкрепата на ИМКА - Габрово стартира информационна кампания, чрез която ще се постави официално началото на изградената система за разделно събиране на батерии и акумулатори на Габровска територия. Инициативата ще се състои на 10 юни 2010 г., четвъртък, от 14.30 часа на пешеходната зона в централна градска част - ул. „Радецка”, пред кафене „Виена”.
10 юни 2010

Етажна собственост – регистрирахте ли се вече?

Съгласно разпоредбите на Закона за управление на етажната собственост /oбнародван в ДВ, бр. 6 от 23.01.2009 г., в сила от 01.05.2009 г./, чл. 44 (1) Общинската или районната администрация създава и поддържа публичен регистър на сградите или отделните входове в режим на етажната собственост, които се намират на територията й.
8 юни 2010

Проект „Стипендии” по програма Габрово – Тун

В рамките на програмата за сътрудничество „Габрово – Тун 2010” и във връзка с проект „Музикални стипендии” за деца от семейства с ограничени доходи, Музикално сдружение „Емануил Манолов” – Габрово набира за учебната 2010/2011 година деца, желаещи да изучават музикални инструмeнти – пиано, цигулка, китара, виолончело, акордеон, флейта, кларинет.
8 юни 2010

Без резерви при заверяване на финансовия отчет на Община Габрово

Годишният финансов отчет на Община Габрово за 2009 година е заверен от Сметната палата без резерви и корекции. Крайното становище на проверяващия орган е: „Отчетът за изпълнението на бюджета и на извънбюджетните сметки и фондове не съдържа съществени грешки и нередности и дава вярна и честна представа за достоверност, законосъобразност и редовност за включената в тях финансова и нефинансова информация. Балансът на Община Габрово също не съдържа съществени грешки и нередности, които биха повлияли на потребителите на информацията от него”.
7 юни 2010

Наближава крайният срок за подаване на декларации от юридическите лица

Всички юридически лица, в това число едноличните търговци, които притежават недвижими имоти на територията на община Габрово, са длъжни в срок до 30 юни 2010 г. да подадат декларации по чл. 14 от Закона за местните данъци и такси.
4 юни 2010

София филм фест за първи път в Габрово

От 4 до 6 юни 2010 г. Община Габрово организира за първи път гостуване на София филм фест в нашия град с филмите:
3 юни 2010

Семинар по енергийна ефективност

Семинар по енергийна ефективност организира „Ксела България” в партньрство с Община Габрово на 3 юни 2010 г. Събитието ще се проведе от 17.30 часа в ритуалната зала на Общината.