4 август 2010

Отново работи обществената тоалетна в центъра на Габрово

От днес, 4 август, отново е отворена обществената тоалетна зад сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов” в центъра на Габрово. Помещенията, на които преди няколко години беше направен основен ремонт за близо 50 хиляди лева, са в отлично състояние. На общественото заведение, което се поддържа от „Благоустрояване” ЕООД, бяха подновени изцяло инсталацията, водопроводът, дограмите, поставена e модерна облицовка, мивки и сешоар с фотоклетка. Входът е символичен, но необходим, за да се покрият разходите по поддръжката.
3 август 2010

Община Габрово получи сертификат за управление на информационната сигурност

Общинска администрация Габрово вече официално гарантира, че осигурява максимална защита, както на собствената си информация, така и на тази на своите клиенти. Сертификатът към стандарта за управление на информационната сигурност Iso/Iec 27001:2005 беше връчен днес на кмета на града Николай Сираков от Калин Панев - директор на Bureau Veritas Certification за България.
3 август 2010

Домът на хумора и сатирата сред стоте национални туристически обекта

В най-новото издание на книжката „100 национални туристически обекта” вече са поместени четири обекта от региона. На страница 16, под № 19 срещу името на град Габрово са изброени Музеят на образованието, АЕК „Етър”, Географският център на България в к.к. Узана и Домът на хумора и сатирата. Досега ДХС не беше споменат сред националните обекти и гостите му се задоволяваха със специален печат, поставен в края на книжката.
2 август 2010

Да помогнем на Кристиана!

Петгодишно момиченце от Казанлък спешно се нуждае от средства, за лечение в клиника в Израел. Малката Кристиана Илиева страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Момиченцето е прието за лечение в израелска болница, насрочени са и дни за терапия, но поради липса на средства към момента то не може да замине за там заедно с майка си.
2 август 2010

Бразилският оркестър „Solistas de Londrina” гостува в Габрово

Бразилският камерен оркестър „Solistas de Londrina” („Солисти на Лондрина”) ще изнесе на 2 август в Габрово концерт „Картини от Бразилия”. Инициативата се провежда със специалното съдействие на Община Габрово и финансовата помощ на Министерството на културата на Бразилия.
2 август 2010

Нови документи при регистрирането на постоянен и настоящ адрес

Община Габрово уведомява гражданите, че от днес, 2 август 2010 г., влиза в сила нова разпоредба относно регистрирането на постоянен и настоящ адрес.
30 юли 2010

Посланикът на Германия гостува в Община Габрово

Партньорството между немския град Митвайда и Габрово и възможностите за привличане на чужди инвестиции в града ни обсъдиха на среща посланикът на Германия Н. пр. Матиас Хьопфнер и кметът на oбщина Габрово Николай Сираков.
29 юли 2010

Стартира кампания „Парк-мечта”

Стартира кампания „Парк-мечта”
22 юли 2010

Държавно първенство по корабомоделен спорт

От 23 до 25 юли 2010 г. на язовир Синкевица в Габрово ще се проведе заключителният етап от Държавното първенство по корабомоделен спорт за състезателни класове NS и M. Шампионатът се организира от „Спорт модел клуб” – Габрово, а домакин на инициативата е Община Габрово.
21 юли 2010

Започва почистване на рeка Янтра

Повече от 700 линейни метра от коритото на река Янтра ще бъдат почистени от растителност и битови отпадъци. Комисия от Община Габрово провери потенциално опасните места по течението на реката и определи тези, които задължително трябва да бъдат почистени.
20 юли 2010

Илинден в АИР „Боженци” и АЕК „Етър”

Празнична литургия по повод храмовия празник ще бъде отслужена в църквата „Свети Пророк Илия” в село Боженци. За умилостивяване на светеца, за здраве и берекет, по отдавнашна традиция в архитектурно-историческия резерват ще бъде приготвен курбан за здраве, както и обредни хлябове.
19 юли 2010

Нов заместник-кмет на Община Габрово

Със заповед на кмета на Община Габрово Николай Сираков от днес, 19 юли 2010 г., за заместник-кмет по инвестиционна политика и общинска собственост е назначен инж. Климент Кунев. Досега той заемаше поста „ръководител” на Общински инспекторат. От март 1999-та година до декември 2006-та е работил като експерт-криминалист в Научно-техническа лаборатория към Областна дирекция „Полиция” – Габрово.
19 юли 2010

Въвежда се ограничение на движението през прохода Шипка

От днес се въвежда временна организация на движение по път I-5 (E-85) в участъка връх Шипка – гр. Шипка от км 170+000 до км 185+000. Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура” се преустановява движението на всички автомобили до 31 август 2010 година. Изграден е обходен маршрут по път III-5005 „връх Шипка – връх Бузлуджа” до път I-5 – гр. Казанлък.
16 юли 2010

Финал на „Каменица ФЕНкупа 2010"

На 17 и 18 юли стадион „Христо Ботев” в Габрово ще посрещне 64 отбора, които ще се борят за излъчване на победител за участие във финалния турнир на „Каменица ФЕНкупа 2010". За полуфиналния турнир в Габрово добиха право на участие 22 отбора от В. Търново и 42 отбора от Габрово. Сред победителите от квалификационния турнир са 25 отбора от Габрово, 7 от Севлиево а също така и отбори от Дряново, Трявна, Тетевен, Сопот, В. Търново, Г. Оряховица, Стражица и други. Сред участниците е и миналогодишният победител от Габрово - отборът на „Кашкавал турист”.
15 юли 2010

Резултати от интернет гласуването за лого и мото на туристическа дестинация Габрово

Приключи финалният етап от конкурса за избор на лого и мото на туристическа дестинация Габрово. В него чрез интернет гласуване бе определен графичният знак и изречението, които ще представят града като уникална туристическа дестинация.
13 юли 2010

Изхвърлени боклуци са причина за големите наводнения в Габрово

Прелели дерета, запушени от изхвърлени от гражданите боклуци, са причина за някои от наводненията, станали вчера в Габрово. Заради човешка немарливост и безотговорност са нанесени щети за хиляди левове. На някои места от проливната вода е отнесен и асфалтът от уличната настилка. Средствата за възстановяване на пораженията ще бъдат взети от бюджета за благоустрояване на Габрово. Едно от прелелите дерета е това на улица „8-ми март”. За да бъде освободен пътят на водата, от коритото са извадени множество автомобилни гуми, пластмасови отпадъци и други боклуци.
13 юли 2010

Поредна проява на вандализъм

На 13 юли в Община Габрово беше получен сигнал за поредната вандалска проява в центъра на града. Този път в река Синкевица, зад Драматичен театър „Рачо Стоянов” е изхвърлена бетонна пейка, взета от близката градинка. При падането си пейката, чиято стойност е над 200 лева, е разрушена. Взети са мерки за изваждането й от коритото на реката и ще бъде направено всичко възможно тя да бъде възстановена. А дотогава желаещите да се отморят в градинката няма да имат възможност да го направят, заради недобросъвестни наши съграждани.