13 декември 2010

„Чешката Коледа” в Дома на хумора и сатирата

На 13 декември в 17.30 часа, в зала 5 на Дома на хумора и сатирата, ще бъде открита гостуващата изложба „Чешката Коледа”.
12 декември 2010

„Премени се Габровче, нагизди се”

„Премени се Габровче, нагизди се” е темата на традиционния благотворителен коктейл на кмета на Габрово тази година. Той ще се проведе на 15 декември в картинното фоайе на Дома на културата. Средствата, събрани на него, ще отидат като подарък, под формата на носии, за музикантите, певците и танцьорите от ансамбъл „Габровче”.
10 декември 2010

Готовност за зимата

Община Габрово е в готовност за зимния сезон, сочат резултатите от извършената проверка под ръководството на заместник-кмета инж
9 декември 2010

Организация на движението в централната градска част

През зимния период движението на моторни превозни средства в посока към ул. „Шипка”, от кръстовището на ул. „Малуша” с ул. „Хан Аспарух”, ще бъде еднопосочно. Трафикът ще бъде насочен по ул. „Хан Аспарух”, ул. „Хан Крум” и ул. „Шипка”, при положение, че водачите не са избрали друг алтернативен маршрут, какъвто е ул. „Роден край”. Движението от ул. „Шипка” по ул. „Хан Аспарух” ще бъде еднопосочно до кръстовището с ул. „Малуша”.
9 декември 2010

Весел четвъртък с детска школа „Енкаустика"

Музеят „Дом на хумора и сатирата" ви кани на Весел четвъртък, който ще се проведе на 9 декември от 17.30 часа в зала 7. На него ще бъде открита традиционната коледна изложба на възпитаниците на детска школа „Енкаустика" с ръководител Румен Трифонов.
6 декември 2010

„Наяве и насън” в Дома на хумора и сатирата

„Наяве и насън” в Дома на хумора и сатирата
3 декември 2010

Семинар на Клуба на стипендиантите към фондация „Конрад Аденауер”

Семинар на тема „Лидерство и реформи по време на криза” организират фондация „Конрад Аденауер” и Клубът на стипендиантите към Фондацията на 3 и 4 декември 2010 г. във Велико Търново и в Габрово.
3 декември 2010

Центърът за деца аутисти на една година

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър „Келер” ще отпразнува своя първи рожден ден на 7 декември 2010 г.
2 декември 2010

Габрово се включи в отбелязването на Световния ден за борба със СПИН

„Отговорни ли са информираните млади хора в аспекта на превенцията на ХИВ/СПИН” беше темата на дебата, които се състоя вчера в Община Габрово по повод Световния ден за борба със СПИН. В него участваха представители на РИО на МОН, РИОКОЗ, БМЧК, Община Габрово, МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, сдружение „Социален диалог-2001”, журналисти, учители и доброволци.
1 декември 2010

Баба Райна от село Трънето стана на 100 години

Райна Семова Маринова от село Трънето е поредният столетник в габровска област. Тя е родена на днешния ден в далечната 1910 година и е отгледала две деца, четирима внуци и двама правнука. „100 години минаха като сто дена”, обобщи живота си бабата пред кметския наместник на с. Трънето Никола Корназов и секретаря на Община Габрово Силвия Даскалова. Тя подари на рожденичката букет цветя, торта и шампанско и й предаде поздравителен адрес от кмета на Габрово Николай Сираков, с пожелания за здраве, балканска издръжливост, силен дух и хубави мигове с близките на сърцето й хора. Баба Райна е от родословното дърво на дядо Костадин от село Бойновци, който живял 103 години. „Ако бях имала по-добър живот, щях да живея повече”, казва тя и си спомня гладните години по време на войните - Балканската и Междусъюзническата, когато баща й служил цели 7 години и оставил сами малките си деца.
1 декември 2010

Поздравления за вицешампионката по батут

Кметът на Община Габрово Николай Сираков поздрави лично вицесветовната ни шампионка по скокове на батут Христина Пенева. 11-годишната възпитаничка на габровския клуб „Акро арт” извоюва второто място в дисциплината батут-синхрон при момичетата на възраст 11-12 години на 20-ото световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека, което се проведе във френския град Метц. Световни шампионки станаха представителките на САЩ, само с три стотни по-висока оценка заради по-голямата трудност на съчетанието си.
1 декември 2010

Домът на хумора и сатирата – най-добър музей за 2010 г. в регион Централна Стара планина

Домът на хумора и сатирата – най-добър музей за 2010 г. в регион Централна Стара планина
1 декември 2010

„Баба Зула” започва турнето си от Габрово

На 1 декември 2010 г., от 20 часа, една от най-известните турски групи, „Баба Зула”, ще изнесе концерт в спортна зала „Орловец” в Габрово. Организатори са Spectrum Event Agency и Община Габрово.
30 ноември 2010

Стартира проектът „Обедна маса”

Ученици от социално-слаби семейства ще получават от 1 декември тази година безплатен топъл обяд в рамките на осмия проект „Обедна маса”. Изпълнител на разработката, на доброволни начала, е Женско благотворително дружество „Майчина грижа”, а финансирането се осъществява от Съюза за подпомагане на партньорството Тун-Габрово.
30 ноември 2010

Завършени ремонти на общинската пътна мрежа

Завършен е ремонтът на пет участъка от общинската пътна мрежа. Най-увредените места са цялостно преасфалтирани, а останалите са изкърпени.
29 ноември 2010

Коледа в Габрово

Въпреки кризата и стеснения бюджет, Габрово ще отбележи подобаващо коледните празници. Сред богатата програма са концертите на габровския камерен оркестър, детския фолклорен ансамбъл „Габровче”, „Оркестър Габрово”, НЧ „Габрово-2002”, Смесен хор „Априлов - Палаузов”. Държавният куклен театър – Габрово ще се представи с безплатни постановки, а Коледният град ще бъде обогатен с нови приказни герои и отново ще срещне малчуганите с добрия Дядо Коледа. Отново ще бъде връчена наградата на Община Габрово на името на Христо Цокев и ще бъдат отличени 10-те най-добри спортисти на Габрово за 2010 година.
25 ноември 2010

Арт клуб „Апостроф” и приятели срещу чалгата, която залива живота ни...

Арт клуб „Апостроф” и приятели срещу чалгата, която залива живота ни...
23 ноември 2010

Създаваме фонд „Култура”

Културни и неправителствени организации, читалища и всички хора, които имат добри идеи в областта на културата, но им липсва подкрепа, за да ги реализират, вече ще могат да кандидатстват за финансиране от новоучредения фонд „Култура”. Той ще започне да функционира догодина и първоначално средствата ще бъдат отпускани от общинския бюджет.