28 декември 2010

Заповядайте на една различна фотоизложба

Откриване - 28 декември 2010 г., вторник, 11 часа, „МОЛ Габрово”
28 декември 2010

Покана за пресконференция

През месец декември 2010 г. успешно приключва изпълнението на договор № ПО1-12-20/07.12.2009 г. за финансиране на проект „Опазване на биоразнообразието в местността Узана чрез устойчиво управление на територията”. Във връзка с приключване изпълнението на проекта, на 28 декември 2010 г. от 11 часа в заседателната зала на третия етаж в Община Габрово ще се състои заключителна пресконференция.
28 декември 2010

Кметът на Община Габрово благодари на децата от ДДЛРГ „Христо Райков”

Кметът на Община Габрово Николай Сираков посети дома за деца, лишени от родителска грижа „Христо Райков”
27 декември 2010

Кметът на Община Габрово стана член на „Кметове за мир”

Кметът на Община Габрово Николай Сираков стана член на международната организация „Кметове за мир”
23 декември 2010

Коледа дойде в дома за възрастни хора с физически увреждания

С торта, бяло вино и баница с късмети дойде Коледата в дома за възрастни с физически увреждания в Габрово. На специалното тържество бяха поканени и служители на Общината, които почетоха събитието заедно със зам.-кмета инж. Добрин Савчев. Концерт с народни песни изнесе формация „Наслада” към читалище „Габрово”, а хората в дома показаха, че здравословните проблеми не са пречка за бодрия дух. Те бяха организирали томбола с награди, а сред късметите в баницата специално място беше отредено на любовта.
22 декември 2010

Кметът Николай Сираков поздрави столетника Стефан Гушев

Вековен юбилей празнува днес Стефан Методиев Гушев от Габрово. Забележителният повод бе отбелязан със специално устроено тържество в известно габровско заведение. За да поздравят рожденика бяха дошли близки, роднини и комшии, цялото му потомство, приятели от родното му село.
20 декември 2010

МОЛ „Габрово” с награда от „Сграда на годината”

Специална награда за регенерация получи МОЛ „Габрово” в националния конкурс „Сграда на годината”
18 декември 2010

„Боженци – традиция и дух”

Архитектурно-исторически резерват „Боженци” подарява за предстоящите светли коледни празници, на всички свои гости и посетители, една нетрадиционна изложба „Боженци – традиция и дух”. В изложбената зала на Старото школо са подредени художествени фотографии от два фото пленера, състояли се през 1996 и 1997 г. в селото. Сред имената на авторите им са П. Тихов, Хр. Христов, Св. Станчев, Ал. Иванов, Г. Ушева и М. Плачков и студенти от НАТФИЗ с преподавател доц. Николай Трейман.
18 декември 2010

Иновативно културно събитие на Община Габрово

На свое заседание на 16 декември 2010 г. Обществения съвет за култура към Община Габрово, избра иновативно събитие, за което ще се кандидатства по Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”.Събитието бе избрано след проведено широко обществено проучване – анализ на нуждите, по време на което бяха събрани над 50 предложения. Те бяха тематично оформени в три групи събития – Фестивал „Лъката”, Младите и Хуморът. Предложението на Община Габрово ще носи името „Габрово – индустрия за нова градска култура” и ще бъде насочено към утвърждаването на Габрово като столица на хумора; развиване и разширяване на Карнавала на хумора; инвестиция в съвременни форми на арт изяви; привличане на нови участници и публики.Концепцията за нова градска култура залага на активното участие на по-голям брой и различни групи от местното население. Тя ще привлича интерес в посока културен център – периферия на града, чрез разнообразяване на формите и пространствата за изява. Концепцията цели въвеждането на нови методи за изграждане на “образа” на града, в основата, на които стои възраждането на образа на квартала.
17 декември 2010

Кампанията „Премени се Габровче, нагизди се” продължава

Малко над 3 400 лв. бяха събрани по време на традиционния коледен благотворителен коктейл на кмета на Община Габрово. Тазгодишният домакин Николай Сираков избра те да бъдат използвани за закупуването на носии за ансамбъл „Габровче”, като отбеляза, че това е един от начините да помогнем на нашите деца да правят чудеса. Сумата обаче не е окончателна, защото набирането на средства продължава и по банков път. Извън нея ансамбълът получи подарък и три носии от Акционерно дружество „Меркурий П и П”.
17 декември 2010

Линейка, музикални инструменти и компютри получаваме като дарение от Тун

Тези дни в Габрово се очаква да пристигне вагон с хуманитарни помощи от партньорския град Тун в Швейцария.
17 декември 2010

Кметът на Община Габрово Николай Сираков заминава на работно посещение в Тун

На 17 декември 2010 година кметът на Община Габрово Николай Сираков и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова ще заминат на петдневно посещение в партньорския швейцарски град.
16 декември 2010

Плакет, диплом и изложба за карикатуриста Илиян Савков в ДХС

През януари в Съюза на българските художници в София беше открита 35-ата Национална изложба на карикатурата. Домът на хумора и сатирата за осми път избра свой лауреат сред участниците, който тази година е Илиян Савков, в момента карикатурист във вестник „Стандарт”.
15 декември 2010

Три габровски сгради се борят за приза „Сграда на годината”. Днес е последният ден, в който можете да ги подкрепите за „Награда на публиката”

Три габровски сгради се борят за приза „Сграда на годината”. Днес е последният ден, в който можете да ги подкрепите за „Награда на публиката”
15 декември 2010

Валя Балканска ще пее за ансамбъл „Габровче”

Народната певица Валя Балканска ще бъде официален гост на ежегодния благотворителен коледен коктейл на кмета на град Габрово. Тя ще пристигне заедно с гайдаря си Петър Янев и ще изпълни китка родопски песни, с което ще подкрепи инициативата под надслов „Премени се Габровче, нагизди се”.
14 декември 2010

Спортист на община Габрово`2010

Зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов ще пристигне днес в Габрово за официалната церемония по награждаването на най-изявените спортисти и треньори на община Габрово за 2010-та година. Тя ще се състои в спортна зала „Орловец”.
13 декември 2010

Коледното градче е готово да ви посрещне

Седнал на пейка весел Мики Маус, до когото можем да се настаним, за да се снимаме или просто, за да му правим компания, е новата фигура в Коледния град в Габрово. Паркът с любими приказни и анимационни герои ще бъде открит днес в 16.30 часа с програма, в която са включени „Оркестър Габрово”, вокална група „Усмивките на Габрово”, Център за работа с деца „Габровските смехоранчета” и Детски театър „Шанс” към Дом за деца, лишени от родителски грижи „Христо Райков”.
13 декември 2010

Посланикът на Чехия идва в Габрово днес

Н. пр. Мартин Клепетко – извънреден и пълномощен посланик на Чешката република в България ще открие изложбата „Чешката коледа” днес в 17.30 часа, в зала 5 на Дома на хумора и сатирата. В нея са показани чешки коледни ритуални предмети, традиционни украси за дома и коледната елха, празнични атрибути и близо 300 коледни картички. Организатори са пловдивският клон на чехословашкия клуб „ТГ Масарик”, сдружение „Приятели на Чехия” – Габрово и музеят „Дом на хумора и сатирата”.
13 декември 2010

Коледни подаръци за децата на Габрово

Коледа е време за подаръци и изненади, време за вълшебства и мечти