13 юли 2010

Почистване на агитационни материали и некролози

Община Габрово изпрати сигнално писмо до Общинска избирателна комисия във връзка с непремахнатите агитационни материали от частичния избор за кмет на 19 юни 2010 г. Съгласно разпоредбите на Закона за местните избори, партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни да отстранят предизборните си материали в тридневен срок от произвеждане на избора. Предвидената глоба за неспазване разпоредбите на закона достига до 2 000 лв.
12 юли 2010

Обмяна на добри практики в Никелино, Италия

Преди броени дни завърши второто работно посещение на експерти от Община Габрово в град Никелино, Италия. Част от гостуването съвпадна с провеждането на стаж на трима ключови специалисти в областите управление на отпадъците и градска среда и урбанистика от Община Габрово. Срещите се провеждат по проект BG161PO001/4.2-01/2008/109 „Развитие на устойчива градска среда посредством междурегионално сътрудничество”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. Община Габрово няма финансов ангажимент по проекта.
8 юли 2010

Колоездачно състезание за купа „Буката-Одрински-Чанлиев”

В неделя, 11 юли, в Габрово ще се състои 10-ото юбилейно издание на колоездачното състезание за мъже и юноши старша възраст в памет на големите габровски колоездачи Никола Ненов - Буката, Георги Одрински и Кирил Чанлиев. Организатори на спортната проява са Община Габрово, Български колоездачен съюз и колоездачен клуб „Янтра”.
6 юли 2010

Над 100 участници в авиошоу „Габрово 2010”

Повече от 100 пилоти и екипажи от цялата страна взеха участие в националното авиошоу „Габрово 2010”, което се проведе на 3 и 4 юли на летище Драгановци. През двата летателни дни пристигнаха 10 леки и свръхлеки самолета от София, Пловдив, Плевен и Долна баня. Участие взеха и 15 мотоделтапланера от Казанлък, Правец, Пловдив, София, Банкя, Велико Търново и Горна Оряховица, от където долетя и хеликоптер.
6 юли 2010

Започна програма „Старт на кариерата”

Стартира процедура за кандидатстване на безработни младежи в централните ведомства, областните и общинските администрации
5 юли 2010

Започва лятно училище

От днес стартира лятно училище, организирано от Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово, ЦСКП към SOS Детски селища България и НЧ „Априлов-Палаузов”, за деца клиенти на двата центъра. Училището ще продължи до 13 юли включително.
2 юли 2010

Николай Сираков положи клетва като кмет на община Габрово

С Решение № 58 на Общинска избирателна комисия – Габрово от 19 юни 2010 г. Николай Сираков бе избран за кмет на oбщина Габрово.
2 юли 2010

Водни войни в центъра на Габрово

Повече от 100 деца ще „воюват” на 3 юли, събота, в центъра на Габрово. Инициативата „Водна война” е на ученика от Национална Априловска гимназия Антослав Илиев и на двама негови приятели. Чрез тази своя идея те искат да докажат, че Габрово не е „призрачен град” и в него има много млади хора. По този начин те се присъединяват към кампанията „Аз харесвам моя град”.
1 юли 2010

Летен лагер „Природа и творчество”

Община Габрово кани младежи между 14 и 16 години за участие в туристическа анимация в 4 части „Из дебрите на Витата стена”. Инициативата е в рамките на летен лагер „Природа и творчество”, който ще се състои от 3 до 5 юли 2010 г. в местността Витата стена и в курортен комплекс Узана. Предвижда се 15 младежи да участват в лагера.
30 юни 2010

Авиошоу „Габрово 2010”

Леки летателни машини от цялата страна ще се съберат на 3 и 4 юли на летище Драгановци за участие в националното авиошоу „Габрово 2010”. Освен със самолети, гостите ще могат да полетят и с хеликоптер, мотоделтапланери, както и с мотопарапланери.
30 юни 2010

„На една ръка разстояние от големите”

Изложба „На една ръка разстояние от големите” ще бъде открита днес в Дома на хумора и сатирата. На нея ще бъдат представени творбите на шестнадесет момичета и момчета от детската школа на Ема Вертерова към сдружението по изкуствата „Априлов-Палаузов”. За експозицията всеки млад автор се представя най-малко с две рисунки, като повечето са с три и четири. Така най-доброто от свършеното по време на заниманията в школата ще бъде показано пред родители, приятели, туристи.
29 юни 2010

„Евросапиенс” гостува на Белгия

Домът на хумора и сатирата е поканен да гостува в Белгия с една от най-актуалните си колекции от карикатури – „Евросапиенс”. Поканата идва лично от г-н Руди Хейсенс – директор на Европейския център на карикатурата в гр. Крьосхойтем, където изложбата е вече аранжирана. Поводът за визитата е поемането на председателството на Европейския съюз от Белгия на 1 юли тази година.
29 юни 2010

Диспут „За и против легализацията на марихуаната”

Диспут на тема „За и против легализацията на марихуаната” ще се проведе днес в Габрово. Инициативата е във връзка с 26 юни – Световен ден за борба с дрогата, и се организира от Общинския съвет по наркотични вещества към Община Габрово, със съдействието на МОЛ Габрово. Диспутът ще се проведе от 14 часа на 3-ия етаж в търговския център и в него ще вземат участие доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества и Ученическия младежки съвет към Община Габрово.
29 юни 2010

Домът на хумора и сатирата представя „Криво седи – право съди”

Дали тази поговорка е все още валидна или трябва да се трансформира в „Право седи – криво съди” – над тази дилема предлага размисъл най-новата изложба в Дома на хумора и сатирата
29 юни 2010

Публично обсъждане за поемане на общински дълг за интегриран проект за водния цикъл на Габрово

На 23 февруари 2010 г. между Община Габрово и Министерството на околната среда и водите бе подписан Договор за безвъзмездна помощ 58111-СО77-268 за Проект 58111-77-268 Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово с продължителност 65 месеца. Проектът предвижда изпълнение на интегрирана инвестиционна програма - реконструкция на пречиствателна станция за питейни води, рехабилитация и подобряване на водоснабдителна система, рехабилитация и разширяване на канализационна мрежа, реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води.
29 юни 2010

Публично обсъждане за поемане на общински дълг

На 12 януари 2009 г. между Община Габрово и Министерство на околната среда и водите бе подписан договор за безвъзмездна помощ № 58-131-С139 по проект 58-131-139-139 „Техническа помощ за подготовка на инвестиционно предложение за подобряване на ВиК инфраструктурата на квартали Борово, Велчевци, Славовци и Гачевци на гр. Габрово за последващо финансиране по приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда 2007-2013”.
28 юни 2010

Читалищни дейци с признание от „Балкан фолк 2010”

Признание за своя труд в съхраняването на българското народно творчество получиха трима художествени ръководители на читалищни колективи от община Габрово.
28 юни 2010

Семинар за възможностите за финансиране на авиационната индустрия

Семинар на тема „Възможностите за финансиране на авиационната индустрия в България” ще се проведе по време на националното авиошоу „Габрово 2010”. Организатори на проявата са Българска асоциация на леката авиация и фондация „Приложни изследвания и комуникации” в партньорство с Община Габрово. Семинарът, на който ще присъстват представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, ще бъде на 3 юли 2010 г., събота, на летище Драгановци.
28 юни 2010

Съобщение във връзка с възнагражденията за изборите

Община Габрово съобщава, че на 28 юни 2010 г. започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии за произведения частичен избор за кмет на 19 юни 2010 г.