Общините Габрово, Трявна и Севлиево представиха региона като атрактивна туристическа дестинация на единайстото изложение „Уикенд туризъм“ – Русе 2015. Крайдунавската столица домакинства форума от 13 до 15 май в залите на театрален комплекс „Доходно здание“.

Участието на партньорите е в изпълнение на договорената устойчивост след реализирания през 2014 г. проект „Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево“.

Представените от трите общини туристически маршрути, обекти, пакети, атракции и услуги предизвикаха очакван и активен интерес сред посетителите. В презентационния панел беше показан филмът „Да се видим в центъра“.

Тази година събитието в Русе отбеляза рекорден брой изложители – 125 регистрирани компании, общини, паркове и неправителствени организации с повече от 400 участници. Стартът на проявата дадоха древноримски войни от групата за исторически възстановки „Легио Прима Италика“ и прабългарската школа за оцеляване „Багатур“.

В съпътстващата програма се проведе и осмото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации, в който участват групи за исторически възстановки и театрални групи. Клубът на професионалните готвачи в Русе предложи дегустация на традиционни русчуклийски специалитети. Нов момент в събитието са уличните артисти.

В пространството пред сградата и във вътрешните фоайета на Доходното здание представителите на туристическия бранш имаха възможност да видят презентации, да обменят контакти и оферти, както и да участват в кръгла маса под патронажа на Министерството на туризма „Туристическото райониране на България – възможности и перспективи“.

Повече за културно-историческото наследство и възможностите за туризъм на Габрово, Трявна и Севлиево на www.gocenter.bg.

Делегация от Молдова обмени опит в разкритите услуги за деца и семейства в община Габрово
20 май 2015
Правителството потвърди ангажимента си за строежа на Втората фаза от обходния път на Габрово
20 май 2015