22 ноември 2010

Започна доставката на нова техника по програма „Глоб@лни библиотеки – България”

От 15 ноември 2010 г. започна доставката и инсталирането на компютри и периферна техника по програма „Глоб@лни библиотеки – България”. 455 обществени библиотеки, сред които 410 читалищни, 27 регионални, 12 градски и 6 общински от 234 общини в цялата страна, са включени в Етап 2009 г. на програмата. 105 от библиотеките са разположени в населени места под 1000 души.
20 ноември 2010

Наградиха победителите от конкурса „Швейцария през моя поглед”

Официално награждаване на победителите от конкурса „Швейцария през моя поглед” се състоя на 18 ноември 2010 г. в детския отдел на Регионална библиотека „Априлов–Палаузов” в Габрово.
20 ноември 2010

Габрово в „Глобусът” на БТВ

Какво узнаха за Габрово пътешествениците от предаването „Глобусът” на БТВ можете да видите тази събота, 20 ноември, от 12 часа. Предаването ще разходи зрителите из забележителностите на града, ще им разкаже много габровски шеги и ще ги впрегне в работа из занаятчийските работилнички на Етъра.
18 ноември 2010

Поредната увредена детска площадка

Една от най-новите детски площадки в Габрово вече е нападната от вандали. Съоръжението с фитнес уреди, построено в междублоков терен на ул. „Свищовска” по поръчка на търговска верига „Лидл”, беше открито в началото на месец май.
17 ноември 2010

Обществени химически тоалетни в Габрово

Осем химически тоалетни, свободни за обществено ползване, са поставени в различни райони на Габрово. Стандартните тоалетни кабини TOI Fresh са предоставени на Община Габрово от фирма „ЕКОТОЙ”, която е ангажирана и с обслужването им.
16 ноември 2010

Кампания за развитие на толерантността

Център за обществена подкрепа стартира кампания за развитие на толерантността сред подрастващите, която ще продължи до края на учебната 2010/2011 година. Тя ще започне на 16 ноември 2010 г. от 15 часа в ресторант „Боила” с празник по случай Международния ден на толерантността под надслов „Приятелство”.
15 ноември 2010

Дирекция „Местни данъци и такси” с удължено работно време

Община Габрово уведомява всички данъкоплатци, че във връзка с приключване на годината и увеличаване възможността на гражданите за заплащане на дължимите данъци, касите на Дирекция „Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време от 15 ноември до 31 декември 2010 година.
15 ноември 2010

Концертът на Харлем Госпъл Хор в Габрово се отменя

Kонцертите на световноизвестния Харлем Госпъл Хор в градовете Габрово, Русе, Шумен, Бургас, Варна и Пловдив няма да се състоят. Според продуцентската компания „АРТ БГ”, причината е отказ на двама генерални спонсори за страната да подкрепят финансово събитието, поради внезапно възникнали за тях затруднения. При така създалите се обстоятелства „АРТ БГ” не е в състояние да поеме изцяло разноските по скъпа продукция като Харлем Госпъл Хор, включително обявените цени на билетите, които са няколко пъти по-ниски от средните за чуждестранен артист у нас.
12 ноември 2010

Корозия причини падане на електрически стълб

Корозия на метала в основата е причината електрически стълб да падне на улица „Христо Ботев” в Габрово. При инцидента няма пострадали граждани, повредени са два автомобила, паркирани на пътното платно.
11 ноември 2010

Няма време...

„Няма време...” е мотото на Карнавал 2011”, обяви днес кметът Николай Сираков и завърза стрелките на габровския часовник, за да го забави малко. Така, в Дома на хумора, точно в 11 часа и 11 минути на 11 ноември (единадесетия месец от годината), бе даден старт на петото годишно време – карнавалното.
11 ноември 2010

Извънредна заповед

11 ноември 2010

Откриваме петото годишно време

Петото годишно време – карнавалното, ще бъде открито в Дома на хумора и сатирата в 11 часа и 11 минути на 11 ноември - 11-ия месец на годината
10 ноември 2010

Малките славейчета празнуват рождения си ден

С игри и забавления малките възпитаници на „Славейче” отпразнуваха днес 31-ия рожден ден на детската ясла. На тържеството присъства и кметът на града Николай Сираков, който поздрави малчуганите. В чест на празника, в двора на детското заведение бяха засадени две брезички – едната от градоначалника, а другата – от директора на „Славейче” Марияна Митева.
10 ноември 2010

XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово`2011

От май до септември на следващата 2011 година Домът на хумора и сатирата в Габрово ще бъде домакин на най-мащабната международна проява в България в областта на хумористичното изкуство. В рамките на ежегодния габровски Фестивал на хумора, на 21 май 2011 г. във „веселата къща” ще се открие XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово`2011. Негови организатори са Домът на хумора и сатирата, Община Габрово, Министерството на културата и Сдружение „Хумор на народите”.
5 ноември 2010

Артисти от „Габровче” с награди от национален конкурс

Димитър Цонков и Пламен Дочев от Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” се завърнаха с призове от четвъртия Национален конкурс за тамбура „Руско Стефанов”, който се проведе в Сунгурларе. Тричленното жури оцени 65 участника от Пловдив, Шумен, Кюстендил, Варна, Котел, Широка лъка, Габрово и Сунгурларе, разпределени в 3 категории и 3 възрастови групи.
5 ноември 2010

Национална кръгла маса за транспортните проблеми в България

Трета национална кръгла маса на тема „Транспортните проблеми в България” ще се проведе на 5 ноември 2010 г. от 13 часа в ритуалната зала на Община Габрово.