По-добри условия за тренировки ще имат скоро спортните клубове в Габрово, използващи халето на спортен комплекс „Христо Ботев“, съобщи днес пред представители на клубовете кметът на Габрово Таня Христова. Спортното хале в комплекса предстои да бъде ремонтирано по проект за енергийна ефективност, който бе разработен от Община Габрово и одобрен за финансиране от Националния доверителен екофонд.

Кметът на Габрово уточни още, че вече е обявена процедурата за избор на изпълнител на предстоящите строително-ремонтни работи, и че в партньорство с клубовете, трябва да бъде създаден подходящ режим за използване на базата, съобразно спецификата на ремонтните дейности.

В сградата на към момента тренират 11 спортни клубове по бокс, акробатика и батут, джудо, клубове по лека атлетика, тенис на маса, спортна стрелба, вдигане на тежести.

Още през 2012 г. Община Габрово подготви работен проект за саниране на сградата и кандидатства за финансиране през различни фондове. През 2013 г. след ветровата буря, покривът на халето бе цялостно ремонтиран. В края на 2014 г. проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в зала за акробатика, лека атлетика и бокс в Спортен комплекс „Христо Ботев“, на стойност 1 100 636 лв., бе одобрен за финансиране от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд /НДФ/.

Проектът включва подмяна на дограма и топлоизолационна система на цялата сграда, нови инсталации за отопление, вентилация, климатизация, подмяна на осветителни тела, слънчева инсталация, газифициране на сградата. В началото на месец юни беше обявена обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта, който трябва да бъде завършен до края на годината.

По време на срещата днес бяха обсъдени и възможностите за преустройство и осмисляне на подпокривното пространство на базата.

 

Билетите за "Габрово джаз" вече са в продажба
1 юли 2015
Започва пълното възстановяване на нарушената настилка на кръстовището на бул. Априлов с ул. Райчо Каролев
2 юли 2015