1 юни 2011

Победителят в предстоящ турнир по футбол ще тренира на игрището с изкуствена трева безплатно за четири месеца

Победителят в предстоящ турнир по футбол ще тренира безплатно четири месеца
31 май 2011

Първоюнски концерт на ансамбъл „Габровче”

Детският фолклорен ансамбъл „Габровче” и тази година ще изнесе традиционния си първоюнски концерт като подарък за децата на Габрово. Това ще се случи точно на празника – 1-ви юни, от 18.30 часа в зала Възраждане. Специално място в програмата е отделено за гостите на „Габровче”. Те могат да бъдат участници в концерта, като покажат собствените си танцувални или певчески умения. Ръководителите на детския танцов състав са подготвили, освен интересна хореография, много игри и викторина със забавни, но не много трудни въпроси, отговорите на които ще носят награди.
31 май 2011

Първоюнска мозайка за децата на Габрово

1 юни10.00 ч. Детски празник Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”, Детски отдел 11.00 „Принцесата и граховото зърно”- вход свободен[/b]16.00 „Рибарят и златната рибка”- вход свободен[/b]Държавен куклен театър - Габрово18.30 ч. Концерт на ДФА „Габровче” - песни, танци, игри и наградизала „Възраждане”
30 май 2011

Филмите, включени в „София Филм Фест”

Трите фестивални дни започват на 3 юни, петък, от 19 часа с премиерна за Габрово прожекция на "Лов на дребни хищници". Това е филм за младежкото приятелство. Михаил има трудности в общуването си с хората, преди да срещне любовта и да се запознае с Хани, Бети и Спейса. Четиримата младежи наивно решават да изкарат лесни пари. Те не подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им.
30 май 2011

„Мистик - Фестивал за един ден”

„Мистик - Фестивал за един ден” е първият от проектите, финансирани по Програма култура, който ще се реализира в община Габрово. Събитието ще се състои на 3 юни 2011 г. от 20.30 часа на пл. „Възраждане”.
30 май 2011

Първи юни на Боженци и в Библиотеката

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” кани всички малчугани на празник, посветен на Деня на детето. Заповядайте на 1 юни, от 10 часа, в Детски отдел на библиотеката. Очакват ви много приятни изненади!
27 май 2011

Филм за Пенчо Семов излъчва „НОВА телевизия” тази неделя

Документален филм „Пенчо Семов – фабрикант от старо време” ще бъде излъчен тази неделя в „Темата на НОВА” от 19.30 часа. Продукцията е заснета в Габрово от телевизионния журналист и водещ Николай Дойнов и е създадена по книгата на главния уредник в Регионалния исторически музей в Габрово Красимира Чолакова „Пенчо Семов. Успехът”.
27 май 2011

Отново разбита детска площадка

За втори път детска площадка в центъра на Габрово е разбита от вандали. Повредени са два от фитнес уредите, като вероятно единият от тях няма да може да бъде поправен. Съоръженията са зад Мол Габрово, на мястото на стара междублокова площадка. Фитнес уредите за деца и възрастни бяха поставени в началото на септември, но за първия учебен ден единият от тях осъмна с изкъртена облегалка. Тя бе възстановена, сега обаче отново е счупена. Ще бъде направен опит уредите да бъдат възстановени със средства на Общината, но, спред специалистите, единият от тях сигурно ще остане неизползваем.
26 май 2011

„Смях пред обектива или Габровски фотошеги в действие ...”

От 21 до 24 май в АИР „Боженци” и Габрово се проведе национален фотопленер „Смях пред обектива или Габровски фотошеги в действие ...”, като се предвижда той да стане традиционен. В първото му издание участваха 25 фотографи. Те запечатаха на своите ленти най-интересните моменти от Габровския карнавал, който се проведе на 21 май. Следващите дни на територията на АИР „Боженци” с помощта на габровските актьори Биляна Котева, Светослав Славчев и Димитър и Донка Тотеви фотографите заснеха пресъздадени сценки от габровските шеги. Автентичната възрожденска обстановка на резервата спомогна за пресъздаването на реалистични картини. В късния следобед на 24 май в Старото школо на резервата беше подредена изложба с най-добрите творби и бяха връчени специалните награди осигурени от Община Габрово, АИР Боженци, "Мултимедийна Работилница АД", клуб "Осмо Изкуство" и туристическа агенция "Стил Травъл".Ивелин Андреев от Габрово спечели наградата на Архитектурно-исторически резерват "Боженци". Снимката ще бъде направена на постер и разлепена навсякъде, където е забранено паркирането в резервата, каза авторът на фотографията.
26 май 2011

От Габрово започва филмовото лято

Второто издание на „София Филм Фест” в Габрово ще се проведе на 3, 4 и 5 юни. Събитието се реализира благодарение на съвместните усилия на Община Габрово и София Филм Фест/Арт Фест, с подкрепата на програма МЕДИА Мундус на Европейския съюз и Националния филмов център.
24 май 2011

Честит и светъл 24-ти май!

Уважаеми съграждани,Уважаеми учители, преподаватели, ученици,Уважаеми творци на словото, на българската наука, култура и изкуство,
23 май 2011

Книжен базар за 24 май в Габрово

Книжен базар по повод Деня на славянската писменост и култура организира Община Габрово на 24 май. Събитието ще се проведе на пл. „Възраждане” и условният му начален час е 10.00.
20 май 2011

Смях за здраве на четиринадесетия благолаж

На 22 май 2011 година за четиринадесети път в Музея „Дом на хумора и сатирата” в Габрово ще се наддумват най-сладкоречивите българи. Ще рече – ще се съберат разказвачи, които не могат без комичното устно слово, и ще започне едно необикновено състезание. Този път то ще ни убеди, че СМЕХЪТ Е ЗДРАВЕ! В него пожелаха да участват повече от 80 сладкодумци на възраст от 7 до над 80 г. От България и българи от чужбина, които изпращаха веселите си истории, вицове и анекдоти по интернет.
20 май 2011

Най-важни промени в транспортната схема

Вчера 19.05.2011г. на свое извънредно заседание инициирано от ръководството на Общината, Общински съвет Габрово прие предложените от Кмета промени в новата транспортна схема.
19 май 2011

Три делегации от побратимени на Габрово градове ще се включат в празника на града

Три делегации от побратимени на Габрово градове ще се включат в празника на града. Това са представители на град Мытищи, Русия, с ръководител Валерий Кветкин - заместник-кмет и началник на финансовия отдел на Район Мытищи; на град Паневежис, Литва, с ръководител Повилас Вадополас - кмет на града; и на град Тун, Швейцария, с ръководител г-жа Верена Балмер - председател на Градския съвет на град Тун.
19 май 2011

Трима габровци ще бъдат удостоени със званието Почетен гражданин на Габрово

Трима габровци ще бъдат удостоени със званието Почетен гражданин на Габрово. Отличията ще бъдат връчени по време на Тържественото заседание на Габровския общински съвет, което ще се проведе на 21 май 2011 година, по повод празника на града. В рамките на церемонията ще бъде връчен и един почетен знак на Габрово.
19 май 2011

Управниците на града четоха приказки в детските градини

Кметът на Габрово Николай Сираков, зам.-кметът Климент Кунев и секретарят на Общината Силвия Даскалова четоха книжки в три детски градини в Габрово. Посещението им беше по повод предстоящия празник на славянската писменост 24 май.
17 май 2011

Транспортната схема в Габрово ще претърпи промени

Извънредно заседание на Общинския съвет ще бъде свикано тази седмица. На него ще бъдат утвърдени последните промени в новата транспортна схема, съобщи на редовния си брифинг кметът Николай Сираков. Те са съобразени с потребностите на гражданите и бизнеса в Габрово и целят да направят градския транспорт по-удобен, а транспортната схема рентабилна.