6 юни 2011

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ – Зелените идеи в действие

Узана поляна фест е първото по рода си екосъбитие на открито, в което ще видите зелените идеи, приложени на практика. То ще се състои на 16 и 17 юли в местността Узана. Организира се от Програма за малки проекти на Глобалния екологичен фонд в България и Община Габрово.
3 юни 2011

Новите шампионки по хандбал в ученическите игри ще тренират в обновена зала

Кметът Николай Сираков се срещна с новите шампиони на България по хандбал за девойки 8-10 клас – отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Той поздрави момичетата на треньорката Антоанета Андреева, които спечелиха титлата в Хасково в оспорван двубой със състава на Нови пазар. За него разказаха и самите шампионки - още повече, че миналата година именно там, след спорно съдийство, загубиха първото място.
3 юни 2011

Изложба „50 години Подем”

С изложба „50 години Подем” отбеляза своя половин вековен юбилей габровското предприятие „Подемкран” АД. Изложбата се намира на площад „Възраждане” в града и е организирана с подкрепата на Община Габрово. Тя ще остане на площада до края на месеца и в нея са изложени снимки на екипите и работата в завода през годините.
3 юни 2011

Режисьори и актоьори представят филмите си на София филм фест

Екипите на част от филмите ще представят продукциите си, включени във второто издание на София филм фест в Габрово. Трите фестивални дни започват днес в 19 часа с премиерна за Габрово прожекция на "Лов на дребни хищници". Режисьорът Цветодар Марков, сценаристът Христиан Ночев и актьорът Мариан Вълев ще представят лично на зрителите своя филм и публиката ще има възможност да разговаря с тях след прожекцията. Ето какво споделя режисьорът: „Това е филм за младите. Мотото му „Филм за истинско приятелство” е много подходящо за обръщение към младите хора, израснали по време на прехода, към които най-вече е насочен филмът. Неслучайно целият екип, с който работех, е на възраст под 35 години. Но филмът е и за всички, които се чувстват млади. Всеки ще намери нещо за себе си и ще го разбере по свой си начин. Искам с „HDSP: Лов на дребни хищници” да успея да развълнувам хората и да докосна сърцата на тези, които винаги ще вярват в приятелството”.
2 юни 2011

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

На 2 юни, в 12 часа, на паметника на Никола Войновски - до бившия Кореком, ще бъдат поднесени цветя в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
2 юни 2011

Детски празник на Боженци

Разходка с кон на всяко дете подарява на 4 юни Архитектурно-исторически резерват „Боженци”. Инициативата е по повод Деня на детето и ще се проведе от 11 до 13 часа на мегдана в селото.
2 юни 2011

Изкуството в ръцете на младите

ИМКА Габрово и НЧ „Христо Ботев 2008”, с. Гарван, са двете организации, които спечелиха финансиране на проекти, по Приоритет 1 – Изкуството в ръцете на младите, в пролетната сесия на Програма култура на Община Габрово.
2 юни 2011

Информация за дейностите през лятна ваканция 2011 г. по училища

НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”Организира се Лятно училище за бъдещи първокласници. В периода 01-30 юни 2011 г. /08,30-12,30 часа/ са предвидени дейности за деца, подлежащи на задължително обучение в първи клас през учебната 2011/2012 година.
1 юни 2011

Победителят в предстоящ турнир по футбол ще тренира на игрището с изкуствена трева безплатно за четири месеца

Победителят в предстоящ турнир по футбол ще тренира безплатно четири месеца
31 май 2011

Първоюнски концерт на ансамбъл „Габровче”

Детският фолклорен ансамбъл „Габровче” и тази година ще изнесе традиционния си първоюнски концерт като подарък за децата на Габрово. Това ще се случи точно на празника – 1-ви юни, от 18.30 часа в зала Възраждане. Специално място в програмата е отделено за гостите на „Габровче”. Те могат да бъдат участници в концерта, като покажат собствените си танцувални или певчески умения. Ръководителите на детския танцов състав са подготвили, освен интересна хореография, много игри и викторина със забавни, но не много трудни въпроси, отговорите на които ще носят награди.
31 май 2011

Първоюнска мозайка за децата на Габрово

1 юни10.00 ч. Детски празник Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”, Детски отдел 11.00 „Принцесата и граховото зърно”- вход свободен[/b]16.00 „Рибарят и златната рибка”- вход свободен[/b]Държавен куклен театър - Габрово18.30 ч. Концерт на ДФА „Габровче” - песни, танци, игри и наградизала „Възраждане”
30 май 2011

Филмите, включени в „София Филм Фест”

Трите фестивални дни започват на 3 юни, петък, от 19 часа с премиерна за Габрово прожекция на "Лов на дребни хищници". Това е филм за младежкото приятелство. Михаил има трудности в общуването си с хората, преди да срещне любовта и да се запознае с Хани, Бети и Спейса. Четиримата младежи наивно решават да изкарат лесни пари. Те не подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им.
30 май 2011

„Мистик - Фестивал за един ден”

„Мистик - Фестивал за един ден” е първият от проектите, финансирани по Програма култура, който ще се реализира в община Габрово. Събитието ще се състои на 3 юни 2011 г. от 20.30 часа на пл. „Възраждане”.
30 май 2011

Първи юни на Боженци и в Библиотеката

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” кани всички малчугани на празник, посветен на Деня на детето. Заповядайте на 1 юни, от 10 часа, в Детски отдел на библиотеката. Очакват ви много приятни изненади!
27 май 2011

Филм за Пенчо Семов излъчва „НОВА телевизия” тази неделя

Документален филм „Пенчо Семов – фабрикант от старо време” ще бъде излъчен тази неделя в „Темата на НОВА” от 19.30 часа. Продукцията е заснета в Габрово от телевизионния журналист и водещ Николай Дойнов и е създадена по книгата на главния уредник в Регионалния исторически музей в Габрово Красимира Чолакова „Пенчо Семов. Успехът”.
27 май 2011

Отново разбита детска площадка

За втори път детска площадка в центъра на Габрово е разбита от вандали. Повредени са два от фитнес уредите, като вероятно единият от тях няма да може да бъде поправен. Съоръженията са зад Мол Габрово, на мястото на стара междублокова площадка. Фитнес уредите за деца и възрастни бяха поставени в началото на септември, но за първия учебен ден единият от тях осъмна с изкъртена облегалка. Тя бе възстановена, сега обаче отново е счупена. Ще бъде направен опит уредите да бъдат възстановени със средства на Общината, но, спред специалистите, единият от тях сигурно ще остане неизползваем.
26 май 2011

„Смях пред обектива или Габровски фотошеги в действие ...”

От 21 до 24 май в АИР „Боженци” и Габрово се проведе национален фотопленер „Смях пред обектива или Габровски фотошеги в действие ...”, като се предвижда той да стане традиционен. В първото му издание участваха 25 фотографи. Те запечатаха на своите ленти най-интересните моменти от Габровския карнавал, който се проведе на 21 май. Следващите дни на територията на АИР „Боженци” с помощта на габровските актьори Биляна Котева, Светослав Славчев и Димитър и Донка Тотеви фотографите заснеха пресъздадени сценки от габровските шеги. Автентичната възрожденска обстановка на резервата спомогна за пресъздаването на реалистични картини. В късния следобед на 24 май в Старото школо на резервата беше подредена изложба с най-добрите творби и бяха връчени специалните награди осигурени от Община Габрово, АИР Боженци, "Мултимедийна Работилница АД", клуб "Осмо Изкуство" и туристическа агенция "Стил Травъл".Ивелин Андреев от Габрово спечели наградата на Архитектурно-исторически резерват "Боженци". Снимката ще бъде направена на постер и разлепена навсякъде, където е забранено паркирането в резервата, каза авторът на фотографията.