26 май 2011

От Габрово започва филмовото лято

Второто издание на „София Филм Фест” в Габрово ще се проведе на 3, 4 и 5 юни. Събитието се реализира благодарение на съвместните усилия на Община Габрово и София Филм Фест/Арт Фест, с подкрепата на програма МЕДИА Мундус на Европейския съюз и Националния филмов център.
24 май 2011

Честит и светъл 24-ти май!

Уважаеми съграждани,Уважаеми учители, преподаватели, ученици,Уважаеми творци на словото, на българската наука, култура и изкуство,
23 май 2011

Книжен базар за 24 май в Габрово

Книжен базар по повод Деня на славянската писменост и култура организира Община Габрово на 24 май. Събитието ще се проведе на пл. „Възраждане” и условният му начален час е 10.00.
20 май 2011

Смях за здраве на четиринадесетия благолаж

На 22 май 2011 година за четиринадесети път в Музея „Дом на хумора и сатирата” в Габрово ще се наддумват най-сладкоречивите българи. Ще рече – ще се съберат разказвачи, които не могат без комичното устно слово, и ще започне едно необикновено състезание. Този път то ще ни убеди, че СМЕХЪТ Е ЗДРАВЕ! В него пожелаха да участват повече от 80 сладкодумци на възраст от 7 до над 80 г. От България и българи от чужбина, които изпращаха веселите си истории, вицове и анекдоти по интернет.
20 май 2011

Най-важни промени в транспортната схема

Вчера 19.05.2011г. на свое извънредно заседание инициирано от ръководството на Общината, Общински съвет Габрово прие предложените от Кмета промени в новата транспортна схема.
19 май 2011

Три делегации от побратимени на Габрово градове ще се включат в празника на града

Три делегации от побратимени на Габрово градове ще се включат в празника на града. Това са представители на град Мытищи, Русия, с ръководител Валерий Кветкин - заместник-кмет и началник на финансовия отдел на Район Мытищи; на град Паневежис, Литва, с ръководител Повилас Вадополас - кмет на града; и на град Тун, Швейцария, с ръководител г-жа Верена Балмер - председател на Градския съвет на град Тун.
19 май 2011

Трима габровци ще бъдат удостоени със званието Почетен гражданин на Габрово

Трима габровци ще бъдат удостоени със званието Почетен гражданин на Габрово. Отличията ще бъдат връчени по време на Тържественото заседание на Габровския общински съвет, което ще се проведе на 21 май 2011 година, по повод празника на града. В рамките на церемонията ще бъде връчен и един почетен знак на Габрово.
19 май 2011

Управниците на града четоха приказки в детските градини

Кметът на Габрово Николай Сираков, зам.-кметът Климент Кунев и секретарят на Общината Силвия Даскалова четоха книжки в три детски градини в Габрово. Посещението им беше по повод предстоящия празник на славянската писменост 24 май.
17 май 2011

Транспортната схема в Габрово ще претърпи промени

Извънредно заседание на Общинския съвет ще бъде свикано тази седмица. На него ще бъдат утвърдени последните промени в новата транспортна схема, съобщи на редовния си брифинг кметът Николай Сираков. Те са съобразени с потребностите на гражданите и бизнеса в Габрово и целят да направят градския транспорт по-удобен, а транспортната схема рентабилна.
16 май 2011

XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011

В рамките на ежегодния габровски Фестивал на хумора, на 21 май от 11.00 ч. в Дома на хумора и сатирата ще се състои официалното откриване на XX-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011 и награждаването на лауреатите.
16 май 2011

Патентовахме Габровски комплект за оцеляване

„Когато по света започне да се говори за нещо, в Габрово то вече се прави“.
16 май 2011

Карнавалът в Габрово със собствена интернет страница

Габровският Карнавал, който навъртя близо 40 лазарника вече има виртуална къща. Тя се намира на адрес www.carnaval.gabrovo.bg и ще приема посетители целогодишно.
14 май 2011

Пиволенд вече започна

С титаните АХАТ и рев на мотори ще започне първата вечер от станалия вече традиция Пиволенд. Не я пропускайте! Скарите вече пушат, а забавленията за малки и големи започнаха още вчера, така че можете да отидете веднага.
13 май 2011

Кметът Николай Сираков поздрави новите шампиони на България в Ученическите игри по баскетбол

Кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати поздравителен адрес до директора на НАГ Ани Маринова по повод победата на отбора на гимназията в Ученическите игри по баскетбол за девойки.
13 май 2011

Николай Сираков ще разкаже за карнавала в "Станция Нова"

Кметът на Габрово Николай Сираков ще бъде специален гост тази седмица в предаването на Нова телевизия "Станция Нова". То се излъчва в неделя от 10.00 до 17.45 часа. Той ще разкаже за габровския карнавал, връзките ни с маите и действията, които предприемаме срещу евентуален свършек на света през 2012 година.Ще отнесе и интересен подарък за един интересен човек, с когото ще се срещне там.
13 май 2011

Нощ на музеите в Боженци

Архитектурно-исторически резерват „Боженци” традиционно участва в инициативата „Нощ на музеите”, която тази година ще бъде на 14 май, събота. От 19 до 1 часа музейните обекти ще са отворени със свободен вход. Посетителите ще могат да видят откритата изложба „Памет за Иван Карадимитров” и древния способ на рисуване с восък върху дъска, наречен енкаустика. С изложбата се отбелязват 135 години от обесването на Иван Карадимитров. Включени са фотоси и документи, разказващи за Априлското възстание в Боженци и Карадимитровия род.
12 май 2011

CHROME EVENT 2011 събира в Габрово най-атрактивните мотоциклети

На 14 май 2011 в Габрово ще се проведе четвъртото издание на CHROME EVENT - събитие, обединяващо собствениците и феновете на мотоциклети от типа крузър/чопър. Организатор е независимият български мотоциклетен клуб Catch Twenty Two, чиято идея е да се съберат на едно място хората, които харесват определен тип мотори, или както самите организатори се изразяват, "без излишно високи скорости, без излишно много конски сили... почитатели на спокойната и разтоварваща езда”.
12 май 2011

Талантите на Габрово – в Почетната книга на Общината

Имената на 144 ученика бяха вписани в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“
12 май 2011

Много усмивки в едно издание

Излезе от печат луксозният каталог на 20-то издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011
11 май 2011

Атракции над Янтра по време на Карнавала

Специално съоръжение за атрактивно преминаване над река Янтра ще бъде изградено по време на Карнавала в Габрово. В духа на празниците, тази година СК „Орловец Екстремум” е взел решение да изгради нов елемент за преминаване, различен от миналогодишния.