Времето в община Габрово е спокойно, вали сняг. Снежната покривка е 38 см. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 2,7 °С . Влажността на въздуха е 94 %. Градът се почиства от 20 машини на „Благоустрояване“.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка се обработва. Температурата на въздуха е минус 7°С. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС над 10 тона.

Пътят за Узана е заторен, на места има преспи и навявания. Височината на снежната покривка там е 60 см. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново се обработват и са проходими при зимни условия. Общинската пътна мрежа се обработва с 19 машини.

Без ток са селата Зелено дърво, Стомонеци, Баевци, Малуша, курортен комплекс Узана, връх Шипка,СБАЛ по белодробни болести и близките къщи, кварталите Водици и Червена локва, както и Соколски манастир.

Прогноза:

За днес от НИМХ е обявен оранжев код за сняг в 16 области, включително и Габрово. Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. 

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на националния единен телефон за спешни повиквания 112 и денонощните телефони на ОбщСС -  066 803 328 и 066 818 375.