12 Септември 2009

Домът на хумора и сатирата отбелязва Европейските дни на наследството

За 11-ти пореден път през месец септември България ще отбележи с различни културни прояви Европейските дни на наследството. Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и се провеждат традиционно всяка година в страните от европейския континент. Тази година те ще бъдат подчинени на темата „Интегрирано опазване и социализация на културното и природното наследство”.
11 Септември 2009

Пресконференция с Минчо Минчев

На 13 септември 2009 г., от 13.15 часа, в Дом на културата „Емануил Манолов” /Жълта зала/ ще се състои пресконференция с участието на проф. Минчо Минчев.
11 Септември 2009

Партньорство Габрово-Тун

Утре, 12 септември 2009 г., на четиридневно официално посещение в Габрово ще пристигне делегация от партньорския град Тун, Швейцария. Тя ще бъде оглавена от госпожа Йоланда Мозер – общински съветник от град Тун, с ранг на заместник кмет, която отговаря за дирекцията по строителство на град Тун.
9 Септември 2009

Габрово посрещна участниците в 59-ата международна колоездачна обиколка

Вчера в Габрово завърши вторият етап от 59-ата международна колоездачна обиколка на България
7 Септември 2009

Внимание! Измамите чрез телефонно обаждане продължават!

На съвместен брифинг началникът на РУ на МВР - Габрово гл. инсп. Мирослав Стефанов и кметът на Община Габрово Томислав Дончев представиха поредната инициатива по превенция на телефонните измами. Във връзка със зачестилите през последните два месеца престъпления по телефона, РУ на МВР и Община Габрово отново предприемат разяснителна кампания сред най-засегнатата част от гражданите – хората от третата възраст.
4 Септември 2009

Започна седмият Международен панаир на народните занаяти „Етър – 2009”

Официалният старт на панаира беше даден от заместник-министъра на културата д-р Тодор Чобанов, кмета на Община Габрово Томислав Дончев и директора на АЕК „Етър” ст.н.с. д-р Ангел Гоев. На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” към Министерство на културата Руско Русев, областният управител Мариян Костадинов, заместник-кметовете д-р Нели Савчева и Таня Христова.
2 Септември 2009

Три официални делегации пристигат в Габрово

Три официални делегации от побратимени на Габрово градове ще гостуват тази година по време на Септемврийските дни на културата.
31 август 2009

Румънски резервисти гостуваха в Габрово

Делегация на офицерите от резерва от румънския град Питещ беше на посещение в Габрово на 29 август 2009 г. Посещението бе част от тридневната визита на румънските военни в нашата страна, инициирано от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса във В. Търново. 21-членната делегация бе водена от председателя на Окръжното ръководство на резервистите полковникът от резерва Александру Цинцарку.
28 август 2009

Изложбата „КарикаТуристи” стигна и до Близкия Изток

До края на тази година тематичната изложба „КарикаТуристи” – съвместна изява на Дома на хумора и сатирата и Дирекцията „Национален парк Централен Балкан” – ще гостува в редица страни от Близкия Изток. Тя представя сериозната тема за опазването на природата през погледа на хумористите и включва 79 карикатури на 65 автори от 21 държави от 4 континента.
25 август 2009

Забрана за палене на стърнища и суха тревна растителност

В писмо до Община Габрово, Регионалната инспекция по околна среда и води – Велико Търново уведомява, че на основание чл. 40 и 41 от Закона за опазване на околната среда, чл. 6, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на земеделските земи и чл. 69, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча е абсолютно забранено паленето на стърнища и суха тревна растителност в земеделски земи, крайпътни сервитутни ивици и в горския фонд.
22 август 2009

132 години от Шипченската епопея /в снимки/

22 АВГУСТ 2009 г. връх Шипка
22 август 2009

Слово на кмета на Община Габрово Томислав Дончев по повод 132 години от Шипченската епопея

Логиката на войната различава само победа и поражение, победител и победен. И в боя, и на световната политическа арена, не побеждава този, който е прав, а този, който е по-силен. Мисията е да събереш повече, по-силни и по-храбри мъже под знамената, за да докажеш, че освен справедлива, твоята война е и победоносна.
18 август 2009

Международен конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”

В Дома на хумора и сатирата постъпиха пълните условия за участие в международния конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”, посветен на 200-годишнината от рождението на гениалния композитор, която светът ще отбележи през 2010 година. Конкурсът се организира от Музея на шаржа и карикатурата във Варшава и Бюрото по честването на юбилея.
13 август 2009

Отрязването на дърветата пред Театъра предотврати тежки последици

Успешно протече акцията по отстраняване на опасния кестен и липата пред сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов”. То се оказа абсолютно навременно и наложително. Отрязването потвърди констатациите на специалистите за необходимостта от предприемането на своевременни действия по премахването на дърветата.
12 август 2009

В Деня на младите хора, младежи поеха отделите на д-р Савчева

Днес, 12 август 2009 г., на Световния ден на младите хора, младежи от Природо-математическата гимназия „Aкад. Иван Гюзелев” бяха помощници в работата на заместник-кмета по образование, култура и социални дейности д-р Нели Савчева.
7 август 2009

Боя за рождения ден

255 кг латекс получи кметът на Община Габрово Томислав Дончев за рождения си ден. Цифрата обаче едва ли е окончателна, тъй като част от обещаната боя, с получени по телефона и електронната поща поздравления, ще бъде донесена в Общината през следващите дни.
1 август 2009

Среща на Общината и Съда за „падналите актове” и отменените наказателни постановления

Във връзка със започналата преди две седмици задочна дискусия между Общината и Съда за „падналите актове” и отменените наказателни постановления, на 30 юли 2009 г. се състоя среща между ръководството на Община Габрово, габровски магистрати и представители на РУ на МВР. Срещата беше инициирана от кмета на Община Габрово Томислав Дончев.
31 юли 2009

Опасно дърво в центъра на Габрово

По повод на подаден сигнал, комисия от специалисти по озеленяване от Община Габрово, Държавно горско стопанство – Габрово и ”Благоустрояване” ЕООД се събра на място и извърши оглед на многогодишно кестеново дърво пред сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов” на ул. „Скобелевска”. Сигналът бе подаден от служители на Театъра, които са алармирали за видимо силно наклоняване на ствола на дървото.