Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представят спектакъла „Осмото чудо“ в сряда, 26 септември, от 19.00 часа на сцената на Дома на културата „Емануил Манолов“ в Габрово. Специално участие ще вземе холивудската знаменитост Бен Крос. Събитието се осъществява под патронажа на кмета на Габрово Таня Христова.

„Осмото  чудо“ е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. Спектакълът е по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров, като представлява комбинация от филм, театър, народни танци и песни. Зрителите ще видят пресъздадения образ на кореспондента за Балканите на в. „Таймс“ - Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист ще изиграе холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев, в образа на унгарския композитор Бела Барток, е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в „Ориент Експрес“.

Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, представени от танцьорите и солистите на „Българе“, а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.

Билети за представлението „Осмото чудо“ в Габрово могат да се закупят на касата в кафе „Конкилев“ и на тел. 0889 537 168. Заповядайте, очакваме Ви!