Областен информационен център – Габрово и Община Габрово Ви канят на 17 септември 2018 г. от 13.30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово на дебат по Важната тема: „Бъдеще на кохезионната политика със специалното участие на евродепутата Андрей Новаков – преговарящ по основния регламент на Европейските структурни и инвестиционни фондове, които ще бъдат инвестирани в периода 2021-2027 година.

Какви амбиции залага бъдещият бюджет на ЕС? Кои са неговите основни характеристики и приоритетните области? Как ще се модернизират програмите, за да отговорят на новите предизвикателства? Това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на събитието.

В диалогът ще вземе участие и Кметът на Габрово и ръководител на българската делегация в Комитета на Регионите Таня Христова, която от първо лице ще сподели опит и препоръки към бъдещата Многогодишна финансова рамка след 2020 година. 

Събитието е част от Национална инициатива на мрежата от 28 информационни центрове, посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 г, популяризиране на предложената от ЕК законодателна рамка за новия програмен период и отбелязване на 30 годишнина на Кохезионната политика на Европейския съюз.
Станете част от отворения дебат за приноса и потенциала на политиката на сближаване на ЕС и ни изпратете предварително своите въпроси към участниците в откритата дискусия на електронна поща: oic@gabrovo.bg . Моля, с оглед ограничения капацитет на залата, да регистрирате своето участие на тел. 066/807-222 или на ел. поща: oic@gabrovo.bg

Събитието се популяризира в социалните мрежи чрез публикация с адрес: https://www.facebook.com/events/237309810294144/

Събитието можете за проследите онлайн тук.