“Техническа помощ за подготовка на инвестиционно предложение за подобряване на ВиК инфраструктурата на квартали Борово, Велчевци, Славовци и Гачевци на гр. Габрово за последващо финансиране по приоритетна ос 1 на ОП “Околна среда 2007 – 2013”

На 12.01.2009 г. Община Габрово сключи Договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерство на околната среда и водите за изпълнението на проектно предложение “Техническа помощ за подготовка на инвестиционно предложение за подобряване на ВиК инфраструктурата на квартали Борово, Велчевци, Славовци и Гачевци на гр. Габрово за последващо финансиране по приоритетна ос 1 на ОП “Околна среда 2007 – 2013”. Договорът е на обща стойност 250 344 лв.

Проектът в рамките на ОП “Околна среда 2007 – 2013” с референтен № на процедурата BG161PO005/08/1.30/01/01, е разработен с цел подобряване на проектната готовност на Община Габрово по отношение на качествени инвестиционни предложения, създаване на условия за бъдещи подобрения в екологичната инфраструктура в посока постигане на съответствие с европейското екологично законодателство и постигане на устойчиво развитие.

Техническата помощ в рамките на настоящия проект предвижда подготовка на работен проект, финансов и икономически анализ, предпроектно проучване, формуляр за кандидатстване, документация за възлагане на обществени поръчки за дейностите, включени в бъдещия инфраструктурен проект.

В рамките на изпълнението на проекта предстои провеждането на процедури за избор на изпълнител на техническата помощ.

 

 

“Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България”

 

Информационна брошура

„Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово“ „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“