Адрес: гр. Габрово, ул. „Зора” № 2

Директор: Маринела Нанкова

Тел.: 066 807 144

Работно време директор: 08,00 ч. - 16,30 ч.

E-mail: marinelanankova@abv.bg

Работно време ДЯ "Зора": 06,00 ч. - 19,00 ч.

През 1972г. в кв. „Младост“ отваря врати Детска ясла №9, по късно преименувана на ДЯ Зора“. Специално построената сграда се състои от два корпуса с обща зстроена площ 970 кв.м. Намира се на тихо и спокойно място, с красиво оформен двор , богата растителност и разнообразни кътове за игра.  Детското заведение е модернизирано изцяло през 2010г. по проект, реализиран с финансовта подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, чрез финансовия механизъм на европейското икономическо пространство. Днес в яслата има всичко, за което може да се мечтае:  за децата- уют, радост и забавление; за колектива- нова материална база, която да ги мотивира да работят с удоволствие и да даряват цялата си любов на малките палавници; за родителите- спокойствие и удовлетвореност от това, че децата им посещават модерно, отговарящо на европейските стандарти детско заведение и че за тях се грижат най-добрите професионалисти.

В яслата се отглеждат и възпитават 100 деца от 1 до 3 години, разпределени в пет групи. В чудния свят на тази възрастова група всичко е неподправено, истинско и красиво. Малчуганите бързо намират мястото си при любимите играчки в просторните и слънчеви игрални.С нетърпение очакват заниманията в залата за психомоторика и приказния кът. Пеят, танцуват, празнуват, но и учат:  опознаване на себе си, взаимодействие с другите, опознаване на околната среда, физическа култура, музика. Работата в детската ясла е много отговорна и специфична поради факта, че в първите години от живота на децата се полагат основите на физическото и психоемоционално здраве и се формира интелектът им. За това за тях се грижи подбран, мотивиран и добре обучен персонал.

В Детска ясла „Зора“ се намира и единствената за гр. Габрово Детска млечна кухня, която предлага обедно меню  за деца в три възрастови групи: малки - от 10 м.  до 1 г., преходни - от 1 г. до 1,5 г. и големи - от 1,5 г. до 3 г.