Снимка на новина 449
3 април 2010

Честито Възкресение Христово!

Ръководството на Община Габрово поздравява всички габровци с настъпването на най-светлия християнски празник,Възкресение Христово!
Снимка на новина 446
3 април 2010

Национално състезание по парапланеризъм „О Габрово”

По време на Великденските празници, от 2 до 5 април 2010 г., Габрово ще бъде домакин на Национално състезание по парапланеризъм „О Габрово”. Организатори на проявата са спортен клуб „Скай номад” – Сопот и Община Габрово. Очаква се в надпреварата да се включат над 40 състезатели от цялата страна, които ще се състезават в дисциплините – отворена (линейна) дистанция, отиване с връщане и ФАИ триъгълник.
Снимка на новина 444
2 април 2010

2 април - Международен ден на хората с аутизъм

Във връзка с Международния ден на аутизма, Центърът за аутистични деца в Габрово обявява 2 април 2010 година за Ден на отворените врати
Снимка на новина 448
1 април 2010

Започва почистването на улици в централна градска част

Община Габрово уведомява гражданите, че започва миенето и почистването на улиците и тротоарите в центъра на града. Днес екипи на „Благоустрояване” ЕООД ще работят по ул. „Николаевска” от ул. „Райчо Каролев”, ул. „Априловска” до ул. „Юрий Венелин”, ул. „Радецка”, ул. „Цанко Дюстабанов”, ул. „Първи май”, ул. „Шипка”, ул. „Орловска” до ул. „Д-р Никола Василиади”. В измиването ще бъдат включени шест миячни коли.
Снимка на новина 447
1 април 2010

Въвеждат урок по пестеливост в габровските училища

Със заповед на кмета на Община Габрово във всички габровски училища от 1 април се въвежда час по пестеливост
Снимка на новина 437
1 април 2010

1-ви април в Габрово, 38-ми рожден ден на Дома на хумора и сатирата и на планетата Габрово

10 – 12 часа – Детско матине „Весело Габрово” – децата на Габрово рисуват, пеят, разказват, танцуват и се смеят В програмата:• Откриване на изложба от конкурс за детска рисунка на тема „Весело Габрово” и награждаване на лауреатите (съвместна проява с клуб „Приятели на Белгия” – Габрово)• Обявяване на резултатите от конкурс за артистично разказване на габровски анекдоти и хумористични приказки – награждаване на победителите и изпълнения на живо на наградените разказвачи• Изпълнения на хумористични песни и танци от детски фолклорен ансамбъл „Габровче” с художествен ръководител Лъчезар Захариев12 часа – Откриване на паметник на габровската котка в ДХС (скулптор – Георги Балабанов, дарители – Георги Балабанов и д-р Тодор Шандурков)12
Снимка на новина 436
28 март 2010

Паметник на Габровската котка

На 1 април в 12 часа в Дома на хумора и сатирата официално ще бъде открит паметник на габровската котка. Паметникът е дарение от скулптора Георги Балабанов и д-р Тодор Шандурков. Той е свързан с легенда, която разказва как котката, като истинска габровка, решила да печели от това, че е символ на пестеливостта и с парите да популяризира ползата от своето качество извън пределите на града и страната.
Снимка на новина 434
27 март 2010

Габрово се включва отново в кампанията „Часът на Земята”

За втори път Габрово ще подкрепи инициативата „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF, която ще се проведе на 27 март 2010 г. /събота/. На този ден между 20.30 и 21.30 часа хора, компании и публични институции по целия свят ще угасят осветлението за един час - часът на Земята.
Снимка на новина 442
26 март 2010

Община Габрово с профил във „Фейсбук”

Община Габрово вече е със собствена група в най-голямата социална мрежа „Фейсбук”.
Снимка на новина 443
25 март 2010

Благовещение в ОДЗ „Ран Босилек”

Възстановка на празничната обредност за Благовещение и традициите по отбелязването на празника, показаха пред своите родители децата от група „Маргаритка” в обединено детско заведение „Ран Босилек”.
Снимка на новина 441
25 март 2010

Община Габрово си доказа собствеността върху поляната на Узана

С решение на Върховен касационен съд е признато за установено, че поляната в центъра на курортен комплекс Узана е собственост на Община Габрово. В продължение на години за терена от 49,165 декара се водиха дела последователно в Габровски районен съд, Окръжен съд – Габрово, Върховен касационен съд. Висшата инстанция отново връща делото на Окръжен съд, след което с Решение от 23 март признава собствеността на Община Габрово върху имота.
Снимка на новина 440
25 март 2010

Пролетно настроение с децата от ЦДГ „Мики Маус”

В навечерието на светлия християнски празник Благовещение, децата от подготвителна група на целодневна детска градина „Мики Маус” изпълниха шеговити фолклорни песни и създадоха пролетно настроение на посетителите на цветния базар, организиран по случай 150 години от обявяването на Габрово за град
25 март 2010

Информация за оттока на реките и наличните водни обеми на територията на община Габрово

Всички реки и дерета на територията на община Габрово са с нормален за сезона отток. Наличният воден обем на язовир „Христо Смирненски” на 25 март 2010 г. е 26 млн. 777 хил. куб.м вода, а свободният обем на съоръжението е 923 000 куб.м. С повишаване на дневните температури и топене на снежната покривка през последните три денонощия в язовира са се влели 1 млн. 142 хил. куб. м. вода.
Снимка на новина 435
25 март 2010

Евродепутати дебатират антикризисните мерки и социалната политика

На 26 март 2010 г. от 13 часа в Ритуална зала на Община Габрово ще се проведе граждански форум на тема „Антикризисни мерки и социална политика - европейски програми и национални действия”.
Снимка на новина 438
24 март 2010

Великденски базар в ЦДГ „Слънце”

Пъстри Великденски базари посрещат още от входа родителите и гостите на двете бази на целодневна детска градина „Слънце”. Изключително веселите и красиви кошнички, боядисани и украсени с различни технологии яйца и поставки за тях, са изработени от децата, с помощта на техните родители. „Бяхме искрено изненадани от желанието, с което се включиха всички”, споделиха учителките на детското заведение.
Снимка на новина 433
20 март 2010

Адам и Ева посрещат щъркелите в Боженци

Първа пролет и първите щъркели в Архитектурно-историческия резерват „Боженци” ще бъдат посрещнати от Адам и Ева. Това са персонажите в карикатурната изложба, с която музеят „Дом на хумора и сатирата” ще гостува в резервата. Тези, които го посетят, ще могат да видят 45 гледни точки, колкото са карикатурите, на 37 майстори на карикатурата от цял свят.
Снимка на новина 429
19 март 2010

Бели минзухари зарадваха децата от ЦДГ „Младост”

Бели минзухари цъфнаха в навечерието на Първа пролет в двора на целодневна детска градина „Младост” в Габрово. Луковиците са засяти още преди две години от децата от тогавашната подготвителна група.
Снимка на новина 428
18 март 2010

Започна почистването на улиците в Габрово

От началото на седмицата „Благоустрояване” ЕООД започна почистването на инертните материали, останали от зимата по улиците в Габрово. До момента са изчистени кръстовището на бул. „Могильов” и ул. „Стефан Караджа”, както и района до Консултативна поликлиника. Екипи работят по бул. „Априлов” – от Шиваров мост в посока центъра, ул. „Юрий Венелин”, ул. „Скобелевска” и бул. „Трети март”.
Снимка на новина 425
14 март 2010

За шарения свят – с любопитство

Изложба от сатирични пластики на Татяна Димитрова, наречена „Любопитство”, ще бъде открита на 18 март 2010 г. в зала 7 на Дома на хумора и сатирата. Това е първото гостуване на авторката със самостоятелна изложба в Габрово.