Изложба-базар “Традиция и бъдеще”, организирана от Община Габрово и онлайн магазина Giftsbg.net, ще се открие на 26 септември от 18.00 часа във фоайето на зала ”Възраждане”. Десетки автори от електронната галерия на Giftsbg.net приеха да участват в базара като продават произведения на изкуството в подкрепа на идеята за изграждане на мрежа от приемни села в България. Откриването ще се състои заедно с премиерата на филма „Приеми ме на село 2013”, заснет по време на реализирането на едноименния проект.

Базарът ще продължи две седмици, а 10% от постъпилите приходи ще бъдат дарени за следващо „издание” на „Приеми ме на село”. Всеки, който иска да помогне за създаването на мрежа от приемни села в България, може да закупи картина, предмет или бижу от базара.

Идеята на студентката по право Вероника Йосифова от Габрово за баби и дядовци „под наем” и внуци „назаем” се осъществи с подкрепата на Община Габрово и кметското наместничество при село Новаковци. Пилотният проект „Приеми на село“ беше широко отразен от електронни и печатни медии с национално и регионално покритие. Големият медиен отзвук привлече нови съмишленици. Авторите на проекта се надяват, че това ще помогне за организирането на бъдещииздания на „Приеми ме на село“ из цялата страна.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата 2019.

В четвъртък ще се състои премиерата на филма „Приеми ме на село 2013“
26 Септември 2013
Чешка култура завладява Габрово тази седмица
26 Септември 2013