Премиерата на филма „Приеми ме на село 2013” ще бъде представена официално в четвъртък, 26 септември от 18.00 часа в зала „Възраждане”. Във филма ще може да проследите всичко, което се случи с “приемните внучета, баби и дядовци” и всички техни съвместни дейности в габровското село Новаковци по време на осъществяването на едноимения проект от 1 до 5 септември тази година. Зрителите ще могат да видят специално организираното „изпращане” на „внучетата” от последния ден.

Проектът Приеми ме на село е свързан със селото и възрастните хора. Подобно на идеята за приемни родители, организаторите реализираха идеята за „приемни” баба и дядо. Възрастните хора от село Новаковци доброволно приеха 12 младежи от Габрово, на възраст между 16-23 години, за свои „приемни” внучета, които живяха пет дена при тях. Младежите им помагаха в ежедневните грижи за домакинството, животните, зеленчуковите и овощни градини, приготвянето на зимнина, помагаха и на други възрастни хора в селото. Така внучетата придобиха познания и опит за местните традиции, бит и култура.

Целта на проекта беше да се постави начало на мрежа от приемни села в България, а чрез този филм да се популяризира идеята за “приемните” баби и дядовци.

Входът е свободен. Очакваме Ви!

Стартира кампанията “Екс-пушачите са неудържими”
26 Септември 2013
Творци подкрепят „Приеми ме на село”
26 Септември 2013