Снимка на новина 254
13 Септември 2009

Продължават строителните дейности по бул. „Трети март”

Областно пътно управление, Община Габрово, „ВиК” ООД и „Димас” АД продължават съвместните строителни дейности по реконструцията на бул. „Трети март”.
Снимка на новина 253
13 Септември 2009

Откриване на учебната година в община Габрово

На 15 септември 2009 г., от 9 часа, във всички училища на територията на община Габрово ще бъде тържествено открита новата учебна 2009/2010 година.
Снимка на новина 255
12 Септември 2009

Домът на хумора и сатирата отбелязва Европейските дни на наследството

За 11-ти пореден път през месец септември България ще отбележи с различни културни прояви Европейските дни на наследството. Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и се провеждат традиционно всяка година в страните от европейския континент. Тази година те ще бъдат подчинени на темата „Интегрирано опазване и социализация на културното и природното наследство”.
Снимка на новина 252
11 Септември 2009

Партньорство Габрово-Тун

Утре, 12 септември 2009 г., на четиридневно официално посещение в Габрово ще пристигне делегация от партньорския град Тун, Швейцария. Тя ще бъде оглавена от госпожа Йоланда Мозер – общински съветник от град Тун, с ранг на заместник кмет, която отговаря за дирекцията по строителство на град Тун.
Снимка на новина 251
11 Септември 2009

Пресконференция с Минчо Минчев

На 13 септември 2009 г., от 13.15 часа, в Дом на културата „Емануил Манолов” /Жълта зала/ ще се състои пресконференция с участието на проф. Минчо Минчев.
Снимка на новина 250
9 Септември 2009

Габрово посрещна участниците в 59-ата международна колоездачна обиколка

Вчера в Габрово завърши вторият етап от 59-ата международна колоездачна обиколка на България
Снимка на новина 249
7 Септември 2009

Внимание! Измамите чрез телефонно обаждане продължават!

На съвместен брифинг началникът на РУ на МВР - Габрово гл. инсп. Мирослав Стефанов и кметът на Община Габрово Томислав Дончев представиха поредната инициатива по превенция на телефонните измами. Във връзка със зачестилите през последните два месеца престъпления по телефона, РУ на МВР и Община Габрово отново предприемат разяснителна кампания сред най-засегнатата част от гражданите – хората от третата възраст.
4 Септември 2009

Започна седмият Международен панаир на народните занаяти „Етър – 2009”

Официалният старт на панаира беше даден от заместник-министъра на културата д-р Тодор Чобанов, кмета на Община Габрово Томислав Дончев и директора на АЕК „Етър” ст.н.с. д-р Ангел Гоев. На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” към Министерство на културата Руско Русев, областният управител Мариян Костадинов, заместник-кметовете д-р Нели Савчева и Таня Христова.
Снимка на новина 242
2 Септември 2009

Три официални делегации пристигат в Габрово

Три официални делегации от побратимени на Габрово градове ще гостуват тази година по време на Септемврийските дни на културата.
Снимка на новина 239
31 август 2009

Румънски резервисти гостуваха в Габрово

Делегация на офицерите от резерва от румънския град Питещ беше на посещение в Габрово на 29 август 2009 г. Посещението бе част от тридневната визита на румънските военни в нашата страна, инициирано от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса във В. Търново. 21-членната делегация бе водена от председателя на Окръжното ръководство на резервистите полковникът от резерва Александру Цинцарку.
Снимка на новина 237
28 август 2009

Изложбата „КарикаТуристи” стигна и до Близкия Изток

До края на тази година тематичната изложба „КарикаТуристи” – съвместна изява на Дома на хумора и сатирата и Дирекцията „Национален парк Централен Балкан” – ще гостува в редица страни от Близкия Изток. Тя представя сериозната тема за опазването на природата през погледа на хумористите и включва 79 карикатури на 65 автори от 21 държави от 4 континента.
25 август 2009

Забрана за палене на стърнища и суха тревна растителност

В писмо до Община Габрово, Регионалната инспекция по околна среда и води – Велико Търново уведомява, че на основание чл. 40 и 41 от Закона за опазване на околната среда, чл. 6, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на земеделските земи и чл. 69, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча е абсолютно забранено паленето на стърнища и суха тревна растителност в земеделски земи, крайпътни сервитутни ивици и в горския фонд.
Снимка на новина 234
22 август 2009

Слово на кмета на Община Габрово Томислав Дончев по повод 132 години от Шипченската епопея

Логиката на войната различава само победа и поражение, победител и победен. И в боя, и на световната политическа арена, не побеждава този, който е прав, а този, който е по-силен. Мисията е да събереш повече, по-силни и по-храбри мъже под знамената, за да докажеш, че освен справедлива, твоята война е и победоносна.
Снимка на новина 225
22 август 2009

132 години от Шипченската епопея /в снимки/

22 АВГУСТ 2009 г. връх Шипка
Снимка на новина 230
18 август 2009

Международен конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”

В Дома на хумора и сатирата постъпиха пълните условия за участие в международния конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”, посветен на 200-годишнината от рождението на гениалния композитор, която светът ще отбележи през 2010 година. Конкурсът се организира от Музея на шаржа и карикатурата във Варшава и Бюрото по честването на юбилея.
Снимка на новина 229
13 август 2009

Отрязването на дърветата пред Театъра предотврати тежки последици

Успешно протече акцията по отстраняване на опасния кестен и липата пред сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов”. То се оказа абсолютно навременно и наложително. Отрязването потвърди констатациите на специалистите за необходимостта от предприемането на своевременни действия по премахването на дърветата.
Снимка на новина 227
12 август 2009

В Деня на младите хора, младежи поеха отделите на д-р Савчева

Днес, 12 август 2009 г., на Световния ден на младите хора, младежи от Природо-математическата гимназия „Aкад. Иван Гюзелев” бяха помощници в работата на заместник-кмета по образование, култура и социални дейности д-р Нели Савчева.