Снимка на новина 424
11 март 2010

Покана за публично обсъждане

В съответствие с чл. 15 от Закона за общинския дълг и чл. 41 от Наредбата за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет, кметът на Община Габрово кани местната общност да участва в публично обсъждане с цел поемане на общински дълг в размер на 30% от стойността на проект BG161PO001/1.4-04/2009/007 – „Инфраструктурни мерки за укрепване на свлачище на улица „Топлеш”, град Габрово”, финансиран с договор за безвъзмездна помощ BG161PO001/1.4-04/2009/001, по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.
9 март 2010

Представяне на „Конфиндустрия” в Габрово

Габрово ще бъде една от първите български общини, в която ще пристигнат предприемачи от най-голямата италианска бизнес асоциация „Конфиндустрия”, която обединява хиляди компании в Италия. Целта на визитата е запознаване с местния опит и проучване на възможностите за инвестиции.
Снимка на новина 421
8 март 2010

Честит празник, мили дами!

Децата от подготвителна група на ЦДГ „Мики Маус” поднесоха музикален поздрав пред събралите се да отбележат деня на жената, в навечерието на празника, в НЧ „Извор”, с. Съботковци.
Снимка на новина 419
8 март 2010

Честит 8-ми март!

Честит празник на по-красивата половина от човечеството! Пожелавам ви много любов, защото без нея всичките ни дни ще са просто самотни делници.
Снимка на новина 418
4 март 2010

Компрометирани участъци от улиците на града - ремонтирани по нова технология

С използването на нова технология за полагане на студен асфалт вече са ремонтирани най-компрометираните участъци по габровските улици „Николаевска”, „Неофит Рилски”, „Юрий Венелин”, „Брянска”, „Христо Смирненски”, „Орловска”, „Шипка”, „Никола Войновски” и част от бул. „Трети март”.
4 март 2010

Конкурс за млади разказвачи „Габровец да се наричам”

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в партньорство с Община Габрово, сдружение „Общинско училищно настоятелство - Габрово” и сдружение „Планета Габрово”, обявява конкурс за млади разказвачи на хумор „Габровец да се наричам”. Проявата се посвещава на 150 години от обявяването на Габрово за град и има за цел да стимулира интереса на децата и учениците към героите от българския комичен фолклор и техните побратими.
Снимка на новина 414
1 март 2010

Честита Баба Марта!

Децата и учениците от габровските детски и учебни заведения поднесоха своя поздрав за празника, като представиха в Община Габрово ръчно изработени мартеници.
1 март 2010

Начало на кампанията за плащане на данък „Недвижими имоти” и такса „Битови отпадъци”

Във връзка с начало на кампанията за плащане на данък „Недвижими имоти” и такса „Битови отпадъци” за 2010 г. Община Габрово Ви уведомява
24 февруари 2010

Бизнесът през 2010-та – перспективи и растеж

На 25 февруари 2010 г. от 14 часа в зала „Дружба” на хотел „Балкан” ще се проведе бизнес форум на тема „Бизнесът през 2010-та – перспективи и растеж”. Организатори на събитието са списание „Мениджър”, Община Габрово и Габровска търговско-промишлена палата.
Снимка на новина 406
22 февруари 2010

Започва гласуването във втората фаза от инициативата на „Белла България”

През тази седмица ще стартира втората фаза от гласуването в инициативата на „Белла България” – „Повече сигурни места за щастливи игри”, от която Габрово спечели нова детска площадка. Първият етап приключи на 1 февруари, когато станаха известни печелившите градове, разделени в две групи – до и над 100 хил. жители. Гласовете, които получи Габрово, го класираха на първо място в групата на по-малките градове. Така градът ни ще получи напълно оборудвана и изградена в съответствие с европейските и националните изисквания за безопасност детска площадка.
Снимка на новина 400
18 февруари 2010

Една габровска изложба на бургаски адрес

Музеят „Дом на хумора и сатирата” гостува на 18 февруари в бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” с нещо хем бургаско, хем габровско. Бургаско, защото показва рисунки върху коприна на малки художници от Бургас. Габровско, защото колекцията на детската школа по батик с ръководител Златка Бобева е показана в Дома на хумора за първи път преди близо 30 години, а през 1989 г. е подарена от ръководителката на школата и става част от фонда „Хумор на народите”.
Снимка на новина 375
17 февруари 2010

Обществено обсъждане на проектите от конкурса за административен център на Габрово

На 17 февруари 2010 г. от 16 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” – Габрово ще се проведе обществено обсъждане на наградените проекти от конкурса за обемно градоустройствено решение на тема „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”.
Снимка на новина 401
16 февруари 2010

Инж. Добрин Савчев – председател на международното жури по проекта МОДЕЛ

Заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев е избран за председател на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него. Останалите членове са от Франция, Германия, Холандия, Унгария и Белгия, като сред тях има представители на Европейската комисия и организации за енергийна ефективност, управление на енергията и промени в климата.
Снимка на новина 399
16 февруари 2010

Среща за безопасността на движението в Габрово

Във връзка с безопасността на движението в рискови участъци на града, Община Габрово организира среща за обсъждане на адекватни мерки и съвместни действия.
Снимка на новина 397
11 февруари 2010

Инициатива по повод Свети Валентин

Община Габрово, Центърът за обществена подкрепа и доброволците от младежкия съвет по наркотични вещества ще се включат в кампанията по повод Свети Валентин.