Снимка на новина 394
9 февруари 2010

Много добра оценка за почистването на града

С кратки прекъсвания и различен интензитет в Габрово през последните дни валя сняг общо около 40 часа. Въпреки това оценката за състоянието на уличната мрежа и извършеното снегопочистване, основно през нощта, е много добра.
Снимка на новина 391
8 февруари 2010

Съболезнователен адрес

По повод кончината на известния скулптор и почетен гражданин на Габрово Митьо Солаков, кметът на Община Габрово Томислав Дончев изпрати съболезнователен адрес до неговите близки.
Снимка на новина 393
8 февруари 2010

Габрово с нова детска площадка от инициативата на „Белла България”

Габрово е един от шестте града, които спечелиха нова детска площадка от хранителната компания „Белла България”. В рамките на своя социално-отговорен проект „Повече сигурни места за щастливи игри”, холдингът ще строи по шест детски площадки всяка година в градове, определени чрез гласуване на сайта www.mestazaigra.bg.
Снимка на новина 388
5 февруари 2010

На живо от Узана

От днес всички любители на планинския туризъм ще имат възможност да виждат на живо какво се случва в курортен комплекс Узана чрез камера, осигуряваща свободен достъп от интернет. Уеб камерата е монтирана на сградата на Посетителски информационен център „Узана” и показва панорамна гледка към поляната и хотел „Импулс”. Чрез новата придобивка ще може да бъде получавана 24-часова информация за обстановката в планинския курорт.
Снимка на новина 385
4 февруари 2010

Метаморфози в Дома на хумора и сатирата

Младият габровски художник Георги Русинов е избрал Дома на хумора и сатирата за представянето на своята първа самостоятелна изложба.
3 февруари 2010

Годишен отчет на кмета на Община Габрово за изпълнение на програмата за управление

На основание чл. 44, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът на Община Габрово представи годишен отчет за изпълнение на програмата за управление.
3 февруари 2010

Обществено обсъждане на бюджет 2010

На основание чл. 17 от Наредбата за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет, Община Габрово организира публично обсъждане на отчета за 2009 година и проекта на бюджет за 2010 година.
Снимка на новина 386
1 февруари 2010

Приветствие на кмета на Община Габрово към участниците във втория кръг от Световната купа по ски ориентиране

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,ОРГАНИЗАТОРИ И ПРИЯТЕЛИ НА ОРИЕНТИРАНЕТО, За мен е удоволствие да ви приветствам с добре дошли в Габрово и Узана. Радвам се да ви посрещна тук, в географския център на България, в сърцето на Балкана, където ще се проведе вторият кръг от Световната купа по ски ориентиране.
Снимка на новина 382
30 януари 2010

ІІ кръг от Световната купа по ски ориентиране, 1-7 февруари, Узана, Габрово

От 1 до 7 февруари 2010 г. в курортен комплекс Узана край Габрово ще се проведе вторият кръг от Световната купа по ски ориентиране. За състезанието са заявили участие над 100 ориентировачи от 11 държави, сред които Финландия, Италия, Казахстан, Норвегия, Русия, Сърбия, Швеция, Швейцария, Украйна, САЩ и България.
29 януари 2010

Забранява се движението на моторни шейни, мотоциклети и АТВ на Узана

Със заповед на кмета на Община Габрово № 132 от 26 януари 2010 г. се забранява движението на моторни шейни, мотоциклети, АТВ и други самоходни превозни средства в рамките на курортен комплекс Узана, за периода от 27 януари до 7 февруари 2010 година /включително/, с оглед осигуряване на обществения ред и безопасността на зрителите и участниците, както и за нормалната подготовка и провеждане на мероприятието - ІІ кръг от Световната купа по ски ориентиране. Забраната не се отнася само за регистрираните участници по определените маршрути.
Снимка на новина 378
21 януари 2010

Педагози разговаряха за приемственост между ясла и детска градина

На 21 януари 2010 г. в информационния образователен детски център към ОДЗ „Дъга” се проведе дискусия на тема „Програмиране за възпитание на деца в ранна възраст и осъществяване на приемственост между ясла и детска градина”. На нея присъстваха директори, педагози и медицински сестри от общински детски заведения, експерти и специалисти от oтдел „Образование” и oтдел „Здравеопазване” на Община Габрово, както и регионален представител на издателство „Просвета”.
21 януари 2010

Конкурс за детска рисунка „Весело Габрово”

Музей „Дом на хумора и сатирата”, клуб „Приятели на Белгия” и фондация „Марсел Де Бископ: Аалст – Габрово”, Белгия канят габровските ученици от първи до дванайсти клас, както и детските школи по изкуствата, да се включат в конкурса за рисунка „Весело Габрово”. Проявата се посвещава на 150 години от обявяването на Габрово за град и има за цел да стимулира и популяризира детското творчество на основата на партньорските отношения между градовете Габрово и Аалст. С най-добрите произведения на 1 април 2010 г. в Дома на хумора и сатирата ще бъде открита изложба, която ще привлече най-младата публика на музея на детско матине.
Снимка на новина 374
15 януари 2010

Покана за пресконференция

През месец декември 2009 година беше подписан договор №ПО1-12-20/07.12.2009 г. за финансиране на проект„Опазване на биоразнообразието в местността Узана чрез устойчиво управление на територията”. Във връзка с изпълнението на проекта, на 18 януари 2010 г. от 10 часа в заседателната зала на третия етаж в Община Габрово ще се състои пресконференция.
Снимка на новина 372
14 януари 2010

Откриване на изложба „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”

На 14 януари 2009 г. от 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” ще бъде открита изложбата „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”. На нея ще бъдат изложени участвалите проекти в обявения от Община Габрово конкурс със същото заглавие.
Снимка на новина 373
11 януари 2010

Кметът Томислав Дончев поздрави столетницата баба Станка Бенева

В деня на 100-ния си рожден ден, юбилярката Станка Маринова Бенева от с. Пенковци получи лични поздрави от кмета на Община Габрово Томислав Дончев. В добро здраве и приповдигнато настроение баба Станка посрещна габровския кмет в с. Гъбене, където живее през зимата. В знак на уважение кметът й подари цветя, бутилка отлежала троянска сливова ракия и красива торта, специално изработена за нея.
Снимка на новина 370
8 януари 2010

Община Габрово почисти за пореден път сметището на „Люлякова градина”

На 8 януари 2010 година Община Габрово почисти за пореден път сметището на ул. „Люлякова градина”, което в продължение на години се създава от един и същ клошар. То е образувано от събрани от съдовете за смет разнородни отпадъци и застрашава здравето на живущите в района. Почиствано е вече два пъти – през 2007 и 2008 г., когато до общинското депо са извозени съответно около 45 и около 20 тона отпадъци.
Снимка на новина 369
8 януари 2010

Алеко и неговият герой

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово започва новата година с гостуваща изложба. Тя ще бъде открита на 12 януари от 17 часа в Художествена галерия „Николай Павлович” в Свищов. Проявата е част от честванията по повод 147-годишнината от рождението на големия наш сатирик Алеко Констатинов, роден в крайдунавския град.