Снимка на новина 979
11 април 2011

Благодарност към всички, които се включиха в почистването на града

Община Габрово изказва своята благодарност към всички институции, фирми и хора, които в събота и неделя излязоха, и положиха усилия да облагородят и изчистят от боклуци териториите около домовете и работните си места
Снимка на новина 978
11 април 2011

„Евросапиенс” гостува в Правец

На 14 април в Историческия музей на град Правец ще се открие изложбата „Евросапиенс” – тематична колекция карикатури от художествения фонд „Хумор на народите” на Дома на хумора и сатирата – Габрово. Гостуването на габровската Весела къща е по покана на домакините и е част от програмата на тържествата по случай 30-годишнината от създаването на правешкия музей.
11 април 2011

Запис от заседанието на Общински съвет, провело се на 07.04.2011 г. - диалог между Н. Сираков и Ст. Тинчева

Запис от заседанието на Общински съвет - 07.04.2011 г.- диалог между Н. Сираков и Ст. Тинчева
Снимка на новина 976
9 април 2011

В Парк Маркотея отново могат да играят деца

Един от любимите на няколко поколения габровци парк – Маркотея, отново може да бъде използван за разходки и игри на децата. Съвместен екип на Община Габрово, ПП ГЕРБ – Габрово, Сдружение „Мечти и отбори”, както и доброволци, под ръководството на кмета Николай Сираков и заместник-кмета Добрин Савчев, почистиха района от растителни и битови отпадъци. Инициативата е част от кампанията „Повече природа за нашите деца”.
7 април 2011

Награди за пролетното почистване

Във връзка с кампанията „Повече природа за нашите деца”, Община Габрово ще осигури награди за най-активно включилите се в пролетното почистване и облагородяване на междублоковите пространства и градинките. За улеснение на гражданите, кампанията ще продължи до 17 април. Събраните в чували или на снопове битови и растителни отпадъци може да се оставят на най-близката контейнерна площадка или на места, достъпни за извозване с камиони на фирма „Благоустрояване”. Заявки могат да се подават на телефони 070014410, 066/818 359 или лично на служебния вход в сградата на Община Габрово.
Снимка на новина 973
7 април 2011

Джеймс Уорлик: „Непременно ще се върна в Габрово, но не като посланик, а като турист”

Джеймс Уорлик, посланикът на САЩ в България, се срещна с кмета на Община Габрово Николай Сираков. Двамата говориха за икономическото състояние на града и възможностите за инвестиции.
Снимка на новина 972
6 април 2011

Ансамбъл „Габровче” отново обра наградите на национални конкурси

Две първи, една втора и една поощрителна награда спечели ДФА „Габровче” на XVII национален детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов” гр. Варна. Конкурсът е включен в плана на министерството на образованието, младежта и науката и се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Кирил Йорданов.
5 април 2011

Съобщение във връзка с пролетното почистване на Габрово

Община Габрово призовава гражданите и фирмите, които имат намерение да се включат в пролетното почистване на 9 и 10 април, да заявят това, както и предполагаемото количество събрани отпадъци, на тел.: 070014410 или 066/818359. Съобщението е във връзка с подобряване на оперативния график на камионите, извозващи събраните отпадъци.
5 април 2011

Предложения за почетен гражданин на Габрово

Във връзка с честване Деня на Габрово – 21 май 2011 г., Комисията по почетните отличия при Община Габрово, очаква обосновани писмени предложения за удостояване със званието “Почетен гражданин на Габрово” и за удостояване с почетния знак на града.
5 април 2011

Надзорната комисия по проекта за водния цикъл вече е в действие

Двадесет души са членовете на надзорната комисия, която ще следи за прозрачното и коректно изпълнение на Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово. Те са с различни професии и компетенции, а задачата им е да упражняват мониторинг по ключови процеси на проектното изпълнение.
5 април 2011

Представяме Габрово пред германски инвеститори

Кметът на Габрово Николай Сираков, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и представители на бизнеса в Габрово ще вземат участие в предстоящия "Германо-Български инвестиционен форум". Той ще се проведе на 12 април в хотел „Шератон” в София.
Снимка на новина 961
1 април 2011

Послание на Рачо Ковача до Статуята на свободата

Аз във Фейсбук те срещнахи веднага решихда ти пратя покана,да се сприятелим.И припламна искратаоще в същия миг,щом получих известие,че приела си ти.
1 април 2011

С намигване към 1 април

Mинистър Александър Цветков и кметът на Община Габрово Николай Сираков ще имат честта да валидират заедно първата марка, посветена на 1 април – Ден на шегата и 35-ти рожден ден на планета Габрово. Събитието е посветено и на предстоящия през месец май карнавал в Габрово, който през 2011 г. е под мотото „Няма време...”.
Снимка на новина 955
1 април 2011

Пътят на писаните яйца “минава” през АЕК “Етър”

Изложба “Пътят на писаните яйца” ще бъде открита на 1 април от 11:30 часа в изложбената зала на АЕК “Етър”. С експозицията гостува Исторически музей - Велинград.
31 март 2011

Аз съм българче

На 29.03.2011 г. малките палавници от подготвителните групи на ЦДГ "Радост" и ЦДГ "Мики Маус" показаха своите познания и умения в съвместния проект "Аз съм българче", разработен от учителките Гр.Желева, Ст.Иванова, М.Александрова и Ир.Андреева. Гости на тази интересна изява бяха много родители.
Снимка на новина 942
31 март 2011

Театър на импровизацията в навечерието на 1 април

Община Габрово ви кани на ИМПРО театър на 31 март 2011 г
Снимка на новина 956
29 март 2011

Проф. Георги Чапкънов присъди награди в Габрово

На 23 и 24 март в Музея „Дом на хумора и сатирата” заседава журито на XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011. Под председателството на изтъкнатия скулптор проф. Георги Чапкънов авторитетното международно жури извърши селекция на творбите и отличи най-добрите от тях.
Снимка на новина 954
28 март 2011

Първи резултати от пролетното почистване

Повече от 60 чувала боклук бяха събрани по време на пролетното почистване в Архитектурно-исторически резерват „Боженци”. В акцията участваха администрацията на музея, хора от селото и 30 младежи доброволци от цялата страна, организирани от Академично дружество на младежкото ДПС – Габрово. Освен че се включиха активно в почистването, младежите се запознаха и с историята на селото.
Снимка на новина 953
28 март 2011

На гости на Веселата къща на 1 април

На 1 април тази година – Международният ден на хумора и шегата – Музеят „Дом на хумора и сатирата” ще отбележи своя 39-и рожден ден.