Община Габрово заедно с партньорите си по проект „Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево“ представи в международното туристическо изложение ITB – Берлин разнообразните възможности за туризъм в региона.

Експерти от трите общини Габрово, Трявна и Севлиево предложиха на професионалисти от туристическия бранш и посетителите на изложението осем туристически пакета, както и рекламни материали свързани с региона.

В рамките на инициативата бяха осъществени контакти с български и чужди туроператорски агенции, както и с Българския културен център във Франкфурт на Майн, където бяха изпратени рекламни и информационни материали за разпространение. Акцент в представянето на региона бяха алтернативите за културен, селски и екотуризъм. Посетителите на щанда бяха запознати с най-интересните събития от културния календар на трите града. За спомен проявилите интерес получиха подарък – мартеничка. „Това, което виждам и чувам сега е много интересно, но не е познато на хората в Германия. Хубаво е, че все пак имах възможността да науча за вас“, сподели Александра Вогел – представител на немска туроператорска агенция за културен туризъм.

ITB Берлин е водеща B2B-платформа за световната туристическа индустрия, която традиционно се провежда в началото на месец март. Тази година в нея се включиха над 10,000 изложители, 114 00 професионалисти от 189 страни. Изложението бе посетено от повече от 60 000 потребители на туристически услуги. През 2014 г. представянето на България на този международен форум бе свързано със стартирането на иновативна комуникационна кампания „България – открий и сподели“ в Германия. Както заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев на пресконференцията на България по време на изложението, целта на тази кампания е превръщането на страната ни в атрактивна туристическа дестинация, като се залага не само на черноморския туризъм, но и на потенциала на страната за туризъм свързан с минералните извори, планинските курорти и културно-историческо ни наследство.