23 юни 2011

Три отбора ще тренират безплатно след общинския турнир по футбол за юноши

Шест отбора ще участват в турнира по футбол за юноши-аматьори, организиран от Община Габрово, който ще се проведе на новото тренировъчно игрище с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев” на 25 и 26 юни 2011 година.
23 юни 2011

Партньорството Габрово - Тун

На 23 юни приключи посещението в Габрово на делегация от град Тун, Швейцария по програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2011 година. Гости на Габрово бяха Жасмина Щалдер, личен референт на Кмета на Тун и координатор на партньорството Тун-Габрово и Урзула Крумен-Щьонхолцер – оперна певица, диригент и музикален педагог.
23 юни 2011

Обсъждане на доклада за Междинната оценка на Общинския план за развитие

На 29 юни 2011 г., от 10:30 часа до 12:00 часа, в Ритуална зала на Община Габрово ще се проведе среща – обсъждане на Доклада от междинната оценка на Общински план за развитие на Община Габрово 2005-2013. Междинната оценка на ОПР е възложена на ПРОКСИМА КОНСУЛТ ЕООД, гр. София. По време на срещата ще бъдат представени и обсъдени основните изводи и препоръки в междинната оценка. Срещата ще протече при следния дневен ред:
21 юни 2011

Нова организация на движение на Колелото

От 22 юни 2011г., сряда, Община Габрово въвежда нова организация на движението в кръговото кръстовище на площад Белорусия. Съгласно становището на комисия, назначена със заповед на кмета на Община Габрово, се разрешава предимството на автомобилите, намиращи се в кръга на кръстовището. Влизащите в кръговото кръстовище от ул. „Христо Смирненски” трябва да изчакат освобождаване на платното.
21 юни 2011

Младежи – доброволци обновяват детската площадка над Ректората на Технически университет

Младежи – доброволци към Ученическия младежки съвет – Габрово и Българския младежки червен кръст /БМЧК/ ще обновят детската площадка над Ректората на Техническия университет на 23 и 24 юни 2011 год
21 юни 2011

Семинар-обучение по Международен протокол за измерване и удостоверяване на резултатите

В рамките на европейския проект ПЕРМАНЕНТ, финансиран чрез програмата на Европейската комисия „Интелигентна енергия за Европа”, фирма ЕнЕфект Консулт ЕООД, участник в проекта от българска страна, организира със съдействието на Община Габрово семинар-обучение по Международен протокол за измерване и удостоверяване на резултатите (IPMVP) от изпълнението на проекти за енергийна ефективност.
21 юни 2011

Авиошоу „Габрово 2011”

Трето Авиошоу „Габрово 2011” ще се проведе на 2 и 3 юли на летище Драгановци. Тази година се очакват над 50 леки летателни машини, както от страната, така и от чужбина, което превръща Авиошоуто в международно. Организатори на традиционната вече проява са Българска асоциация на леката авиация, фондация „Приложни изследвания и комуникации”, собственикът на летище „Драгановци” Мирослав Хинков, в партньорство с Община Габрово.
20 юни 2011

Започват проверки по спазване на Наредбата за притежаване и отглеждане на кучета

Служители от Общинския инспекторат при Община Габрово започват проверки, свързани със спазване разпоредбите на Наредба № 10 на Община Габрово за притежаване и отглеждане на кучета на територията на общината, от 21 юни /вторник/, след 17.00 часа.
17 юни 2011

Последен ден за записване в турнира по футбол за юноши

Днес е последният ден за записване за участие в турнира по футбол за юноши-аматьори, организиран от Община Габрово. Желаещите да се включат в надпреварата отбори могат да се записват в отдел „Здравеопазване и спорт” в Община Габрово /стая 323/.Максималният брой записани за участие състезатели от един отбор трябва да не надвишава 10 играчи, на възраст от 14 до 18 години.
17 юни 2011

Малките жестове осмислят съществуването ни

За пореден път Фондация „Марсел де Бископ“ и Клуб „Приятели на Белгия“ стоплиха сърцата на обитателите от Дневния център за възрастни с увреждания в Габрово
17 юни 2011

Пътят на водата

Комуникационната стратегия на Интегрирания проект за водния цикъл на град Габрово беше представена днес на работна среща с участието на Агенция Стратегма и представители на регионални, и специализирани медии
16 юни 2011

Конкурс за изработка на пластичен проект на статуетка за ежегодна награда на "Смешен филм фест - Габрово"

Община Габрово обявява конкурс без процедура с предмет - Изработка на пластичен проект на статуетка за ежегодна награда на „Смешен филм фест – Габрово”, на основание заповед №1110/13.06.2011 г. на Кмета на Община Габрово.
16 юни 2011

Два фестивала и спектакъл финансира Програма Култура на Община Габрово

Три проекта ще бъдат финансирани по приоритет 2 - Събития, свързани с различни видове изкуства, насочени към широка целева аудитория, от програма Култура на Община Габрово.
15 юни 2011

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщава на заинтересованите лица

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщава на заинтересованите лица, че на 16.06.2011г. от 11,30 часа в сградата на Община Габрово, ще се проведе обществено обсъждане на подробен устройствен план, съгласно чл.121,ал.1 от ЗУТ, за обект: Път I-5 "Дебелец - Дряново - Габрово", участък от км 135+486 до км 140+421 -реконструкция, в землищата на с. Лесичарка и с. Донино, община Габрово, област Габрово.
10 юни 2011

Справка за възможностите, които се предоставят в Община Габрово за ангажиране на децата и учениците през лятната ваканция

І. Спортни клубове, бази, организации и др., в които желаещи деца и ученици могат да тренират и посещават дейности по интереси през лятната ваканция
8 юни 2011

Вечер на отворените врати в Обсерваторията

Вечер на отворените врати обявява Народна астрономическа обсерватория и планетариум – Габрово