Двадесет и шест са вписаните в регистъра заявени искания за финансиране по програма Енергийна ефективност в град Габрово, а подписаните договори за финансиране са шестнадесет, показва справка в сайта на Българска банка за развитие. До момента регистрираните сдружения на собствениците в града са 48.

Актуална информация за хода на програмата, вписаните заявления и сключени договори можете да следите тук.

Община Габрово припомня, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не изисква финансово участие на гражданите. Програмата осигурява 100 % безвъзмездна финансова помощ. Всички управители на СС/ председатели на УС на СС на сгради, в който предстоят дейности по Програмата, ще бъдат информирани за имената на хората и фирмите, който ще изпълняват дейностите по саниране в техните сгради.

Призоваваме гражданите да не се доверяват на хора, които претендират, че могат да съдействат за извършване на ремонт на жилището по европейска програма и искат някаква сума за самоучастие в ремонта. Препоръчваме Ви да не допускате по какъвто и да е повод непознати лица в домовете си. Откажете им , а след това позвънете на тел.112, за да съобщите за тях с цел тяхното установяване.

Напредък по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради към месец септември 2017 г. Предстои одобряването на промени в правилата за саниране, допускащи допълнителни категории сгради