13 февруари 2012

Нова банка открива офис в Габрово

Най-новата банка „Идеи” открива свой офис в Габрово. Той се намира във виртуалната къща на габровския карнавал, на адрес: www. carnaval.gabrovo. bg. За пръв път Габрово може да се похвали, че е градът, в който се намира централния офис на банката, а не един от нейните клонове. Всeки габровец може да стане акционер, като за целта е необходимо само и единствено да депозира своя идея, свързана с настоящето и бъдещето на Карнавала. Сигурността на депозита се определя от факта, че идеите никога не девалвират, а неговата доходност се изразява в пълно съдействие за осъществяване на Вашите предложения от страна на собствениците на банката – Община Габрово. Лихвата по депозита ще бъде изплатена още през май 2012 година, а за дългосрочните влогове банката предлага преференциални условия и бонуси.
10 февруари 2012

„Да преборим кризата с любов”

Кампания под надслов „Да преборим кризата с любов” организират за деня на Св. Валентин Общинския съвет по наркотични вещества и Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово.
Снимка на новина 1382
9 февруари 2012

Отлагат се възстановките на Боженци

Планираните за 10-ти и 11-ти февруари възстановки на Боженци се отлагат, съобщават от Архитектурно-историческия резерват. Допълнително ще бъде уточнено кога ще се състои пречистването на восък по автентична технология от 19 в. за Деня на на Св. Харалампий, както и занимания с деца за изработване на мартеници.
Снимка на новина 1380
9 февруари 2012

Домът на хумора с обновена изложбена зала

снимка: Дом на хумора и сатирата
9 февруари 2012

Публично обсъждане на бюджет 2012 г.

Кметът на Община Габрово
8 февруари 2012

Отменя се забраната за движение на автомобили над 10 тона в Габрово

От 12 часа днес, 08.02.2012 г., започва поетапно освобождаване на тежкотоварния трафик над 10 тона на територията на страната, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. При необходимост и по преценка на директорите на съответното областно пътно управление и съгласувано със съответната областна дирекция на МВР ще бъдат въвеждани временни организации на движението.
7 февруари 2012

Да помогнем на пострадалите в село Бисер

Всички желаещи да се включат в кампаниите за предоставяне на дарения за пострадалите от наводненията в с. Бисер, община Харманли, могат да го направят по няколко начина в обявените вече кампании и инициативи.
7 февруари 2012

Заповед за неучебни дни

Със Заповед №176 от 7.02.2012г. на кмета на Община Габрово се определят за неучебни дните от 8 до 10 февруари (включително) за учениците от всички учебни заведения на територията на община Габрово, поради усложнени метеорологични условия и очакваните през предстоящите дни обилни снеговалежи, ниски температури, намалена видимост и затруднено придвижване до учебните заведения.
7 февруари 2012

Пътят за Узана е проходим

Пъття за Узана е проходим с вериги
2 февруари 2012

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране избра газификатор за Габрово

С Решение № ТПрГ - 1 от 26. 01.2012 г. , ДКЕВР класира и определи за лице спечелило конкурса за определяне на титуляр на лицензията за извършване на дейността „Разпределение на природен газ“ на територията на Община Габрово, „Ситигаз България” ЕАД.
2 февруари 2012

Тази вечер топлоподаването в Габрово ще бъде възстановено

Кметът на Община Габрово Таня Христова получи в личен разговор уверението на ръководството на Топлофикация – Габрово, че тази вечер топлоподаването ще бъде възстановено.
2 февруари 2012

Заповед за неучебен ден

Заповед за неучебен ден в четири учебни заведения
Снимка на новина 1369
27 януари 2012

Стоянка Мутафова и компания в Дома на хумора и сатирата

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово кани своите почитатели и приятели на поредния „Весел четвъртък” и бърза да предупреди: очаква се серия от изненади. Намерението е заедно да отбележим 90. рожден ден на Голямата Стоянка Мутафова именно на нейния празник – 2 февруари. Самата актриса „ще се представи” пред нас в пълния си блясък, заедно със свои колеги, но в по-различна визия!
24 януари 2012

Апокрифи за кларинет и оркестър

Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов има удоволствието да ви покани на концерт "Апокрифи за кларинет и оркестър". Гост-музикант е Росен Идеалов - кларинет. Концертът ще бъде на 25 януари, сряда, от 19 часа в Художествена галерия "Христо Цокев" - Габрово.
24 януари 2012

Обръщение към гражданите на община Габрово

Уважаеми съграждани,
21 януари 2012

Над 1200 нови заглавия в Регионална библиотека „Априлов - Палаузов"

В края на миналата година габровската библиотека „Априлов – Палаузов” спечели проект по програмата на Министерство на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на стойност 15 000 лева. С тях бяха закупени 1333 библиотечни единици (1241 заглавия) от 154 издателства (книги, периодични издания, CD, DVD и други информационни източници) от областите философия, социология, политика, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, литературознание, география, изкуство, архитектура, художествена литература, а също и ценни справочни издания за деца и възрастни.
Снимка на новина 1360
21 януари 2012

Празнуваме Бабинден!

Да бъде здрав и все така първи във всичко пожела на бебето Веселин зам.- кметът на Община Габрово Климент Кунев. Той посети отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" по случай Бабинден и ориса първото бебе за 2012 година, което беше изписано днес. Малкият Веселин Христов се роди на 1 януари 2012 година, малко по-рано от термина. Като подарък от Общината той получи професионална фотосесия при фотографа Калина Арсова, която специално пътува до Габрово, за да я осъществи. Нейно дело са снимките за кампаниите на фондация „Искам бебе”, а работата й е изключително свързана с новородени, бебета и малки деца. По традиция майката на Веселин изми ръцете на акушерката, която й предаде бебето, а тя от своя страна му върза червен конец със сребърна пара за здраве и късмет.
21 януари 2012

Справка за ремонтните дейности на територията на община Габрово

Заради аварии днес без вода днес ще остане ул."Чумерна".