Снимка на новина 1236
21 октомври 2011

15 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В рамките на Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2011, продължава съвместният проект между ПГТ „Пенчо Семов” и Професионалното училище в град Тун, Швейцария.
21 октомври 2011

Организация на движението през зимния период

През зимния период, от 22 октомври 2011г. до март 2012г., се въвежда еднопосочно движение на моторни превозни средства по ул. "Хан Аспарух" /надолу/ до ул. "Шипка" /от кръстовището на ул. "Малуша" с ул. "Хан Аспарух".
20 октомври 2011

Съобщение

Във връзка с провеждането на нормален изборен процес, както и за улеснение на гражданите, Община Габрово съобщава, че в неделя, 23 октомври, градският транспорт ще се движи с график, съответстващ на делничен ден. Изключение от графика правят единствено линии 11, 12 и 32.
19 октомври 2011

Работата по отстраняване на възникналите аварии приоритетна за Община Габрово

Във връзка с падналия мокър сняг и усложнената обстановка на места, Община Габрово моли жителите на града и селата да проявят разбиране, докато бъдат отстранени всички проблеми.
Снимка на новина 1233
19 октомври 2011

Споразумение за сътрудничество в действие

Първи стъпки в осъществяване на съвместни дейности по подписано споразумение за сътрудничество направиха габровското село Зелено дърво и казанлъшкото – Бузовград. Повод за срещата между партньорите беше Петковден, когато, по традиция, кметство Бузовград отбелязва своя празник. За да уважат поканата на своите приятели, на празника в казанлъшкото село отидоха кметският наместник Тодорка Мирчева заедно със свои съселяни. Честването в Бузовград бе възможност за гостите от Зелено дърво да се запознаят с резултатите от реализирания в казанлъшкото село проект „Обичам моето родно място и участвам активно в него”. Проектът е осъществен със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда чрез кампанията на Министерството на околната среда и водите „За чиста околна среда”. С много ентусиазъм бузовградчани са изградили съоръжения за отдих и развлечения и са облагородили района, в който живеят.
Снимка на новина 1231
18 октомври 2011

15 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

Множество събития в Габрово и Тун ще отбележат до края на годината 15-годишния юбилей на партньорството Габрово-Тун.
18 октомври 2011

Информация за обстановката в Община Габрово към 14 часа

Обстановката в Габрово постепенно се нормализира. Едновременно се работи по възстановяване на електрозахранването в индустриалните зони на града, кварталите и селата, както и по осигуряване на проходимостта по основните входно - изходни пътни артерии. Възстановено е движението по пътя Габрово – Дряново. Работи се по разчистване на пътя към отдалечения квартал Ябълка.
18 октомври 2011

Зимна обстановка – община Габрово към 7 часа

Зимна обстановка – община Габрово към 7 часа на 18 октомври
Снимка на новина 1219
14 октомври 2011

Деветият поред фестивал „Празник на духовната музика” ще се проведе в Габрово от 14 до 17 октомври

Деветият поред фестивал „Празник на духовната музика” ще се проведе в Габрово от 14 до 17 октомври. Той е посветен на Деня на Габрово - 14 октомври, когато честваме и Света Петка Българска. Организатори на музикалната проява са отново Община Габрово, Габровско архиерейско наместничество и Народно читалище „Габрово-2002”.
13 октомври 2011

„Общински пътнически транспорт” обновява автопарка си

Нов автобус ще пусне в експлоатация през следващата седмица „Общински пътнически транспорт” ЕООД в Габрово. Возилото е с марка „Мерцедес” и бе доставено в транспортната фирма преди няколко дни от Берлин. Превозното средство е на по-високо технологично ниво и е по-комфортно от използваните в Габрово до момента автобуси, макар и да е втора употреба.
13 октомври 2011

Десетгодишни усилия на Община Габрово и Регионалния исторически музей са на път да се увенчаят с успех!

Министерството на културата в нарочна заповед даде разрешение в Габрово да бъдат пренесени, съхранени и експонирани по подходящ начин 8 броя добре запазени каменни колони от най-голямото римско тържище в провинция Долна Мизия – ДИСКОДУРАТЕРА.
10 октомври 2011

Габрово работи за привличането на инвеститори

Инвестиционният профил на Община Габрово стана част от месечния бюлетин на Международната търговска камара с представителство в град Улм, Германия. Статията е поместена през месец септември в рубрика за Югоизточна Европа със заглавие „България – Икономически регион Габрово”. В нея подробно са представени, функциониращите в габровска област икономически отрасли и фирми, с възможност за препратки към техните сайтове. Материалът започва с акцент върху силните страни на региона – традициите в индустрията, наличието на висше техническо училище, доброто географско местоположение на Габрово /http://inx.odav.de/inxmail5/na_suedosteuropa.jsp?mail=9397&w=display/.
Снимка на новина 1225
10 октомври 2011

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” избра своето лого

В навечерието на своята 150-годишнина Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” – Габрово обяви конкурс за избор на оригинален графичен знак - лого. В конкурса участваха 22 предложения, които бяха оценени от жури с председател Иван Христов – Грога и представители на библиотеката, отдел „Култура” на Община Габрово и Университетска библиотека.
Снимка на новина 1224
7 октомври 2011

Посещението на Дилма Русеф в снимки

Още снимки от посещението на Дилма Русеф в Габрово можете да видите ТУК
Снимка на новина 1223
7 октомври 2011

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В юбилейната 15-та година от възникването на партньорството между Община Габрово и град Тун, Швейцария, габровци ще имат възможност да присъстват на нова кулминация в културния обмен между двата града.
6 октомври 2011

Временни ограничения на движението на МПС по време на посещението на президентите на Бразилия и България в Габрово

С цел обезпечаване на необходимия ред и сигурност по време на посещението на президентите на Бразилия и България в Габрово, за времето от 15.00 до 17.30 ч на 06.10.2011 г., ще бъдат въведени временни ограничения на движение на МПС.
Снимка на новина 1220
5 октомври 2011

„Българските корени на Дилма Русеф" в постоянна експозиция

Постоянната експозиция „Българските корени на Дилма Русеф" показва културни ценности — документи и снимки за историята на рода Русев, съхранени в Регионален исторически музей - Габрово, Централен държавен архив - София, Държавен архив /ДА/ - Габрово, Военноисторически архив - В. Търново и фамилиите Ковачеви, Каменови, Колеви, Христови, Корнажеви, и от личния архив на българския дипломат Румен Стоянов.
Снимка на новина 1221
5 октомври 2011

Домът на хумора и сатирата показва шаржове на Дилма Русеф

Във връзка с официалното посещение в България на бразилския президент с габровски корени Дилма Русеф, Музеят „Дом на хумора и сатирата” е подготвил своеобразен артистичен поздрав – изложбата „Усмивки от Бразилия”. Специалната колекция включва 31 творби на 11 бразилски и двама български карикатуристи. Особен интерес представляват три шаржа на Дилма Русеф, дело на българските художници Ивайло Цветков и Валери Александров и на техния бразилски колега Нелсън Кастро Сампайо. Творбата на Ивайло Цветков представя Дилма Русеф на път с автобус по маршрут Бразилия – Габрово, намигайки към връзката й със столицата на хумора. Тази карикатура бе отличена с наградата на Сдружението „Планета ГАБРОВО” за творба на габровска тематика в тазгодишното 20-о издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово.
5 октомври 2011

Съобщение за ограничение в движението

Община Габрово уведомява водачите на МПС, че на 6 октомври 2011г. от 8 часа до приключване на мероприятията по посрещане на президента на Бразилия г-жа Дилма Русеф, ще бъде затворена за моторни превозни средства ул. „Иван Гюзелев” в участъка от пресечката с ул. „Елисавета Попантонова” в посока ул. „Априловска”. Във връзка с това Общината призовава водачите на МПС да не навлизат и да не спират моторните превозни средства в посочената част от улицата, за да не се налага принудителното им преместване. В участъка ще бъде поставена временна вертикална пътна сигнализация.