Снимка на новина 1192
26 Септември 2011

„Румба” и „Въртели” на старта на „Смешен филм фест 2”

Белгийският „Румба” и руският „Въртели” са двата филма, на които „Смешен филм фест 2” разчита да грабнат вниманието на зрителите в първия ден на конкурса. Те ще се излъчат съответно от 18.00 и 20.00 часа на 27 септември.
Снимка на новина 1191
26 Септември 2011

Сто усмивки от старите световни комедии

На 27 септември от 17.00 часа в зала 5 на Музея "Дом на хумора и сатирата" ще бъде открита изложбата "Световни комедии" – филмов плакат от Регионалния исторически музей на град Шумен. Проявата е част от съпътстващата програма на "Смешен филм фест 2". Така една по-различна изложба ще ни подари мигове смях и очарование от времето на първите комедийни филми по българския екран.
21 Септември 2011

Сентенции за изкуството по време на „Смешен филм фест” 2

Сентенции за изкуството по време на „Смешен филм фест 2”
Снимка на новина 1189
21 Септември 2011

Представяме ви журито на „Смешен филм фест”

Писателят Михаил Вешим, преподавателят и кинокритик д-р Надежда Маринчевска и Карин Янакиева – кинокритик и представител на Националния филмов център – това е съставът на журито във второто издание на „Смешен филм фест”. Тежката им дума ще определи кой от дванадесетте конкурсни филма ще получи статуетката за най-смешен филм на фестивала. Визията на приза беше избрана след конкурс, дело е на габровския скулптор Адриан Новаков и накратко може да бъде представена като котешко намигване към киноизкуството.
Снимка на новина 1187
20 Септември 2011

Торовите отпадъци в района на село Здравковец са почистени

Служители от Общинския инспекторат извършиха проверка по сигнал на граждани за изхвърлено голямо количество тор в района на село Здравковец
Снимка на новина 1186
20 Септември 2011

Алла Сурикова пристига за „Смешен филм фест”

Режисьор, сценарист, народен артист на Русия, заслужил деятел на изкуството на Руската федерация, лауреат на редица международни и руски кинофестивали – това са само част от постиженията на Алла Сурикова. Тя пристига в Габрово като официален гост на „Смешен филм фест”, а също така и за да представи филма си „Искам в затвора”. На габровската публика Сурикова ще отдели специално време за лична среща след прожекцията на филма.
Снимка на новина 1185
19 Септември 2011

Да посрещнем Деня на Независимостта с развети трибагреници

В деня, когато се навършват 103 години от обвяването на Независимостта на Княжество България, да си спомним думите от Манифеста към българския народ, прочетен от княз Фердинад в църквата „Св. 40 мъченици”, а по-късно и от министър-председателя Александър Малинов на хълма Царевец в старата българска столица Велико Търново:“…прогласявам съединената на 6 септемврий 1885 година България за независимо Българско Царство и заедно с народа си дълбоко вярвам, че този Ми акт ще намери одобрението на Великите Сили и съчувствието на целия просветен свят. Да живее свободна и независима България! Да живее Българският Народ!”
17 Септември 2011

19 читалища спечелиха допълваща субсидия

Приключи конкурсната сесия за подпомагане на дейността на народните читалища, провеждана от Министерството на културата, по реда на чл.72 от Постановление на Министерски съвет. Тази година интересът към допълващата субсидия е бил изключително голям. Подадените за участие проектни фиша са 1968.При тази конкуренция, 19 габровски читалища успяха да се класират и получиха допълваща целева субсидия. С нея те ще подпомогнат своята творческата дейност.
17 Септември 2011

Ограничение на водоподаването

Режим на водоподаване от 17.00 часа до 7.00 часа се въвежда в селата Гъбене, Яворец, Камещица, Музга, Смиловци, Борско и Драгановци, които се водоснабдяват от дружество „Бяла” ЕООД - Севлиево. Ограничението се налага поради драстичното засушаване и намален дебит на водоизточниците. Дружеството информира, че си запазва правото да променя и отменя режима, съобразно промяната в климатичните условия. До второ разпореждане е забранено използването на питейна вода за поливни нужди, миене на тераси и автомобили.
Снимка на новина 1181
15 Септември 2011

15-ти септември в снимки!

Снимка на новина 1180
15 Септември 2011

На добър час на новата учебна година!

Уважаеми ученици, учители, родители,
Снимка на новина 1179
15 Септември 2011

„Kауфланд” идва и в Габрово с голяма инвестиция

Германската верига за бързооборотни стоки „Кауфланд” ще отвори свой магазин в Габрово до началото на следващото лято. Условията по сделката за покупко-продажба между компанията и собственика на имота на ул. „Ивайло” № 4 са конкретизирани. Новият хипермаркет ще бъде изграден на 5 000 кв. м застроена площ на мястото на бившето месопреработвателно предприятие „Родопа”. За улеснение на гражданите ще има и безплатен паркинг с около 200 места. По данни на инвеститора в магазина ще бъдат открити около 150 нови работни места.
13 Септември 2011

Енергийна ефективност в детски градини и училища

Започват дейностите по проект BG161PO001-1.1.09-0039 "Създаване на съвременна образователна инфраструктура в община Габрово, посредством прилагане на мерки за енергийна ефективност" в община Габрово. Във връзка с предстоящите строително-монтажни работи на 15 септември 2011 год. /петък/ от 9.00 часа ще се състои символична първа копка в СОУ „Отец Паисий” и паралелно в ОУ „Ран Босилек”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев” и ОУ „Иван Вазов”.
13 Септември 2011

„Хартиени фенери”

Събитието „Хартиени фенери” е предназначено за хора от всички възрасти, които не желаят войната по пътищата да продължава и в същото време искат да изпратят лятото по подобаващ начин
12 Септември 2011

Oтваряне на офертите за реконструкция на Пречиствателна станция за отпадъчни води

На 12.09.2011 г. от 11.00 часа, в заседателната зала на третия етаж в сградата на Община Габрово, комисия, назначена от Възложителя, ще проведе първото публично заседание – отваряне на постъпили оферти по процедура с предмет РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ОТПАДЪЧНИ ВОДИ ГАБРОВО В РАМКИТЕ НА ПРОЕКТ 58111-77-268 ИНТЕГРИРАН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАД ГАБРОВО, ОП ОКОЛНА СРЕДА 2007 – 2013. На заседанието могат да присъстват представляващите участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване, и на юридически лица с нестопанска цел.
Снимка на новина 1176
9 Септември 2011

Сдружение АРТЕРИЯ представя културни събития "Локация център"

В рамките на четири дни - от 19 до 22 септември, публиката от Централна България ще се срещне с изкуството на утвърдени български артисти и ще има възможност лично да разговаря с тях. Тази година град-домакин е Габрово, където ще се случат основните събития.
Снимка на новина 1175
8 Септември 2011

Смешен Филм Фест

Смешен филм фест ще се проведе от 27 септември до 3 октомври в Габрово. Тази година второто издание на комедийния фестивал ще зарадва своите зрители с още по-богата и разнообразна програма. В зала „Възраждане” ще бъдат прожектирани 17 пълнометражни филма, дванадесет от които се състезават за голямата награда, както и 29 анимации.