Общински съвет по наркотични вещества, Център за обществена подкрепа при Община Габрово и Театрална формация „Гаргара“ организират театрална постановка по случай Световния ден за борба с наркотиците и нелегалния трафик. Пиесата „Приказка за зеленоокия принц” ще бъде представена пред публика днес, 26 юни, от 18.00 часа в сградата на НЧ „Христо Смирненски 1949“ в кв. Русевци.

На импровизирана сцена в читалището доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, потребители на Центъра за обществена подкрепа и актьори от Театрална формация „Гаргара“ ще представят премиерата на съвместната си постановка, чрез която заявяват категоричната си позиция в борбата срещу дрогата.

Организаторите призовават всички да обединим усилията си срещу измамното удоволствие, което предлагат наркотиците. Те подкрепят младите хора от града като казват „не на наркотиците“, „не на зависимостите“ и ги призовават да бъдат информирани, активни и да развиват своите умения и таланти.

Инициативата е резултат от социален експеримент, проведен от партньорите Общински съвет по наркотични вещества, Център за обществена подкрепа при Община Габрово и НЧ „Христо Смирненски 1949" във връзка с реализацията на проект „Младежи без граници: добри практики в управлението на младежки центрове и работа с младежи в риск“, изпълняван от Фондация С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи.

Талантливите габровци, които ще вземат участие в хепънинга и ще заявят своята антидрога позиция са: Театрална формация „Гаргара", Младежка формация „Фолклорен дух", доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово, потребители и клиенти на Център за обществена подкрепа към Община Габрово.

Заповядайте с нас да кажем „ДА” - „ДА” на надеждата, че можем да живеем свободни от зависимости! Много изненади и подаръци очакват гостите на читалището. Усмивките и доброто настроение са гарантирани!

Джаз фестивалът в Габрово започва на 26 юни
26 юни 2014
Община Габрово отличена в категорията за най-прозрачна администрация
27 юни 2014