Джаз фестивалът „Вчера, днес, утре” не е приключил с две музикални вечери и една изложба. В рамките на джаз проекта, модул „Днес“, Община Габрово организира нови концертни прояви за всички фенове на този музикален стил.

Румънците от „Sebastian Spanache Trio” ще забият на 12 юли 2014 г. пред габровската публика. Няколко дни след тях, на 16 юли, Хилда Казасян ще омае заклетите фенове с джаз и самба, а на 17 юли ще бъде концертът на „Живко Петров трио”.

Какви са били нашите джаз традиции „вчера“ видяхме от откритата на 26 юни 2014 г. фотоизложба в зала „Възраждане“.

   

   

   

   

„Оркестър Габрово“ даде начало на първия концерт на 27 юни. Музикантите представиха популярни джаз парчета в един „Миг от вечността“.

 

 

Гост солист на концерта бе младата певица Весела Морова.

 

„Александров рагтайм бенд”– София припомни на габровци славното минало от времето на Диксиленд парада в нашия град, когато джазът не бе просто музика или фест, а начин на живот. Както казва великият Сачмо (Луис Армстронг) през 1965 г.: „Джазът се свири от сърце. Можеш дори да живееш от него. Винаги го обичай.“

 

Във втория концерт, който Община Габрово организира на 28 юни като част от фестивалните прояви, се включиха „Роял Дикси бенд” - Велико Търново и „Дикси бенд”– Тетевен. Те не забравиха да припомнят на публиката що е джемсешън и има ли той почва у нас.

   

Джаз проектът се осъществява от Община Габрово с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

Община Габрово, Областен информационен център - Габрово и Комитета на регионите в първа съвместна инициатива
2 юли 2014
Приключва проектът за образователна интеграция
3 юли 2014