Висшият адвокатски съвет избра да проведе своята Национална конференция от 10 до 11 юни в Габрово. Събитието се организира със съдействието на Габровската адвокатска колегия и Община Габрово. В него се включват около 150 участници. Сред тях са председателят Ралица Негенцова, главният секретар Стефка Въжарова и членове на Висшия адвокатски съвет, представители на Висшия дисциплинарен съд, на Висшия контролен съвет, на адвокатските колегии в страната, на Националното бюро за правна помощ и на Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев”.

Официални гости на откриването бяха кметът на община Габрово Таня Христова и областният управител Невена Петкова, които поздравиха участниците в конференцията.

В словото си кметът Таня Христова изрази уважението си към адвокатската професия, която в днешно време е изправена пред нови предизвикателства. Преодоляването им, както и обществените очаквания, изискват от  българската адвокатура да спазват не само основните етични принципи на адвокатската професия, но и да се борят срещу всяко посегателство на законността, като отстояват смисъла и целите на правото. Тя пожела на участниците да продължават да защитават както авторитета на професията си, така и правата на гражданите и върховенството на закона.

Като знак на благодарност, председателят Ралица Негенцова връчи на кмета Таня Христова Почетен плакет на Висшия адвокатски съвет. Обратно на прочутата местна пестеливост, кметът подари най-новата книга на габровския юрист, почетен гражданин и майстор на хумористичния разказ - Йордан Хаджиев, заедно с плакет на Община Габрово.

Дарение от правна литература получиха РБ „Априлов-Палаузов“ и Националният музей на образованието, осигурено от Висшия адвокатски съвет. По-рано, на 9 юни, членовете на Съвета проведоха свое изнесено заседание в Габрово.

Отляво надясно: Областният управител на област Габрово Невена Петкова, Ралица Негенцова - председател на Висшия адвокатски съвет, Кметът на община Габрово Таня Христова

За участниците в конференцията са предвидени посещения на културните и туристически забележителности в града, като ЕМО „Етър“ и Соколски манастир „Успение Богородично“.

„Императорът“, „Пеле“ и „Франц“ в търсене на „Безбог“
9 юни 2017
Четири габровски училища участваха в националния етап от Ученическите игри
12 юни 2017