Предстои да бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител за реконструкцията водопровода, захранващ голяма част от габровските села в посока Севлиево. След искане на Община Габрово, в началото на 2017 г. беше подписано споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чрез което бяха осигурени част от средствата за финансиране на реконструкцията на съществуващия водопровод за захранване на кв. Войново и селата Поповци, Рачевци, Гергини, Янковци, Стоевци, Михайловци, Райновци, Новаковци, Враниловци, Драгановци, Смиловци, Драгиевци, Гъбене, както и махалите Николчевци и Божковци. Тази година за изпълнението на обекта, са осигурени 500 хил. лв., като общата стойност на инвестицията е над 2 млн. лв.

Водоснабдяването на голяма част от габровските села в посока Севлиево от години е сериозен проблем, особено в летните месеци и в периоди на безводие. Те се захранват чрез водопровод, който е силно амортизиран и с малък диаметър. След неговата реконструкцията ще бъде осигурена възможност за тяхното водоснабдяване от габровския язовир „Христо Смирненски“.

Още близо 200 хил. лева са предвидени в общинския бюджет за ремонти по общинската пътна мрежа. Предстои укрепване на пътен участък в село Стоевци, реконструкция на пътя Поповци –Гергини – Гарван - Николчевци, ремонт улици в с. Борики, на път към депото за отпадъци и в местността Узана.

Допълнително в началото на 2017 г. Община Габрово кандидатства с единайсет проектни предложения за селата в националната кампания „За чиста околна среда – 2017 г.“, инициирана от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Проектите предвиждат благоустройствени дейности в селата Златевци, Стоманеците, Дебел дял, Райновци, Борики, Велковци, Гарван, Чарково, Жълтеш, Здравковец и Музга на обща стойност 105 771 лв.

Резултатите от класирането на подадените заявления ще бъдат обявени през месец април.

Представители на ДФА „Габровче“ грабнаха награди от Орфеево изворче
21 март 2017
Второ издание на кампанията „Великден за всеки“
22 март 2017