Бизнес обучение за зелени иновации ще се проведе на 10 и 11 март 2016 г. в Габрово. Организатори са Фондация „Европейски център за иновации, образование, наука и култура“ и CEED – България по проект, който е част от програма „Иновации в зелената индустрия“, финансирана от Норвежки финансов механизъм 2009-2014. Събитието ще започне от 9:00 часа в конферентната зала на МОЛ – Габрово, бул. „Априлов“ № 40.

Обучението e разработено от норвежки експерти и е насочено към интегриране на зелени иновации в компаниите за подобряване на тяхната конкурентоспособност, както и към създаване на нови продукти и процеси, насочени към „зелен“ бизнес. Участниците ще бъдат консултирани и подпомогнати да разработят бизнес модел на тяхна идея за зелени иновации.

В края на втория учебен ден всеки ще има възможност да презентира идеята си и жури, заедно с участниците, ще изберат най-обещаващите предложения. Номинираните представители ще участват безплатно в Green Demo Day през месец април в София, където ще покажат своите идеи пред инвеститори, хора от бизнеса и норвежки специалисти.

На финала ще останат петима участници, които с помощта на експерти ще създадат цялостен бизнес план и ще спечелят пътуване в Норвегия за обмяна на опит в края на месец април 2016 г.

Всички разходи за събитията ще бъдат поети от CEED – България.

За повече информация и регистрация посетете сайта на проекта www.green-innovations.bg.

Честит национален празник на Република България!
3 март 2016
Флейтистките Ирена Христоскова и Кристина Георгиева в концертния цикъл "Избрано от публиката" на Габровски камерен оркестър
7 март 2016