На 9 март, сряда, от 19 часа, в Художествената галерия „Христо Цокев“ в концертния цикъл "Избрано от публиката" на Габровския камерен оркестър ще гостуват флейтистките Ирена Христоскова и Кристина Георгиева.

Програмата включва произведения от Албинони, Телеман, Менделсон, Бизе, Дебюси, Стравински, Шьонберг и Уили Остин

Цената на билета  е 3 лева. За ученици, студенти и лица над 65 г. входът е свободен.

Джаз концертът на Теодосий Спасов в клуб „Сопрано“,  който също ще се състои в сряда, ще е от 21 часа, а не както е обявен в разлепените афиши - 19 часа. Така тези, които искат, ще могат да посетят без проблеми и двата концерта!

 

ИРЕНА ХРИСТОСКОВА е възпитаничка на проф.Лидия Ошавкова в Средното музикално училище „Любомир Пипков“ в София. Завършва с отличие Националната музикална академия "проф. Панчо Владигеров". От 1987г. е първи солист – флейтист на Софийски духов оркестър. Изявите й като музикант са предимно в камерната музика и като солист. Създател е на камерната дамска флейтова формация „Флейтисими Белисими“. Ирена Христоскова е осъществила много български премиери на флейтови творби както на известни композитори, така и на по-рядко изпълнявани. Част от тези първи представяния осъществява многократно с Габровския камерен оркестър пред неговата високообразована публика.

 

КРИСТИНА ГЕОРГИЕВА е родена в София. Свири на флейта от 12 годишна. Завършва софийското музикално училище „Любомир Пипков” през 1984 и Националната музикална академия "проф. Панчо Владигеров" в София през 1989 г. И в двете учебни заведения учи при проф. Димитър Георгиев. Успоредно с обучението си в Държавната музикална академия, през 1989 г. завършва и културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Редовен участник е в различни камерни състави, с които успешно се изявява на конкурси, фестивали и концерти. Има и многобройни ангажименти като солист на камерни оркестри, както и на Софийски духов оркестър, с който активно участва в много концертни събития в София.