Община Габрово обявява конкурс за изработване на дизайн за лого на Зоопарк Габрово. Дизайнът трябва да е авторски, да не копира или напомня на съществуващи лога и да е лесно разпознаваем. Логото трябва да може да бъде използвано графично и в цветен вариант. Размерът и видът на логото трябва да позволяват лесно разчитане на името на зоопарка. Да бъде семпло, привлекателно и ясно при значително намаление. Предложените проекти трябва да позволяват използването им както в електронен вид, така и във всякакъв вид печат. В конкурса могат да участват всички, които желаят. Приемат се и по няколко варианта на лого от един и същ автор. Проектът класиран на първо място ще бъде отличен с парична награда.

Зоопарк Габрово е създаден през 1973 г. и се намира в квартал „Петкова нива”. Днес габровският зоопарк е разположен върху 5,61 дка, от които 4,41 са активно използвани. В момента в мини зоологическата градина има 150 животни и птици от около 40 вида. Сред най-атрактивните му обитатели са двата лъва, кафявата и черната мечки, африканските щрауси, безопашатите котки и ръждивата морска котка хусар. Сред екземплярите могат да бъдат видяни и козите-джуджета, пауни, зеленоглава патица, игуана, златен фазан, павиан хамадрил и др. Годишно през „къщата” на животните минават около 40 хиляди посетители. През 2007 г. зоопаркът в Габрово получи втория в държавата лиценз от Министерството на околната среда и водите, за годност да опазва диви животински видове извън естествената им среда, чрез отглеждането и размножаването им при контролирани условия.

Всички желаещи да участват в конкурса за дизайн на лого на габровския зоопарк, могат да изпращат своите предложения на е-mail адрес: gabrovo@gabrovo.bg, на пощенски адрес: 5300 Габрово, пл. „Възраждане” №3, Община Габрово или на място в общото деловодство на Общината. Проектите трябва да бъдат придружени с електронен или пощенски адрес на автора, трите имена и телефон за връзка. За допълнителна информация телефон: 066/818 305.

Краен срок за изпращане и внасяне на предложенията – 20.10.2009 г. включително. Обявяване на победителя и връчване на наградата – в края на месец ноември.

Успех на всички, които са решили да участват в конкурса!

Двама мъже, пожелали анонимност, съдействат на Общинския инспекторат
30 Септември 2009
Седмица на „отворените врати” за първокурсниците от Технически университет – Габрово
5 октомври 2009