Седмица на „отворените врати” за първокурсниците от Техническия университет в Габрово под надслов „Опознай Габрово, за да го обикнеш” ще се проведе от 12 до 18 октомври 2009 година.

В седмицата на духовния празник на града, Община Габрово ще осигури безплатен достъп до всички музеи и галерии за студентите от първи курс на Техническия университет. С тази инициатива ръководството на Общината цели да предостави по-големи възможности за запознаване на младите хора с културното и историческото наследство на града от времето на неговото създаване досега.

Седмицата на „отворените врати” съвпада и е съобразена с духовния празник на Габрово – 14 октомври, ден на Света Петка Българска. Идеята има за цел чрез популяризиране на забележителностите на града да се предизвика интереса на студентите да харесат и обикнат Габрово и след своето дипломиране да го припознаят като място, в което биха останали да работят и живеят. Инициативата е и своеобразен жест на Община Габрово към Техническия университет, който тази година отбелязва своята 45-годишнина.

За да опознаят Габрово и да го обикнат първокурсниците ще имат възможност да посетят безплатно Дечковата къща, АЕК „Етър”, АИР „Боженци”, Дома на хумора и сатирата, Астрономическата обсерватория и планетариум, Националния музей на образованието, художествената галерия „Христо Цокев” и Регионалния исторически музей.

Конкурс за дизайн на лого на габровския зоопарк
2 октомври 2009
Вандали вилняха през нощта в центъра на града
6 октомври 2009